Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 10:12, 21 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
Szafirki piękne, ale i pierwiosnek prześliczny. Zazdroszczę deszczu, u mnie jak zwykle susza.
Glicyni nie pozwalam się owijać dookoła bambusów, tylko podwiązuję ją sznurkiem konopnym. Zależało mi na zacienieniu jednej strony altany i padło na bambusy, tanio i szybko zrobione, a przy okazji powstał fajny kącik.

Dorotko, tego deszczu, to nie było za dużo. Rozsypałam na trawnik nawóz myśląc, ze deszcz go rozpuści. Musiałam jednak wyciągnąć węża ogrodowego i mocno podlać.

Skoro podwiązujesz, to na pewno nic się nie uszkodzi. Będziesz miała romantyczny zakątek.

Owady zapylały kwiatki, uwijały się te kochane pszczółki, aż je było widać i słychać. Potem zmęczone licznie korzystały z dobrodziejstw oczka wodnego.

Kordina 16:56, 21 kwi 2026

ewsyg napisał(a)
...

Ale fajne ujęcie
Ulina 09:59, 22 kwi 2026

Ewciu, dobrze zrobiłaś z tymi malinami długo czekamy na wiosnę, pamiętam jak w marcu w szkółkach było wszystko wykupione. A teraz taka zimnica, do maja czas ciągnie się. Ja mam ogarnięty ogród po raz pierwszy od 14 lat na chwilę oczywiście, bo chwasty już zaczynają popisy

Nie wybieracie się może na jakąś niedzielną wycieczkę w moje okolice. Wpadlibyście z mężem na kawkę jestem uziemiona narazie.
ElzbietaFranka 23:24, 22 kwi 2026

Ja od Lidki przyszłam.
Nie ruszaj jeszcze Gaury ona później wychodzi. Mam dużo Gaury i tyle lat i zawsze ostatnia w ogrodzie wyrasta. Ona musi mieć ciepło aby wyrosnąć.
ewsyg 18:28, 24 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
Piękna kolekcja szafirków. Takich różowych to chyba jeszcze nie widziałam.
Rzeczka krokusowa cudownie się prezentuje.

Ewcia, te różowe szafirki to nowość. Koleżanka je ma i mówi, ze słabo przyrastają. Lubię szafirki.

ewsyg 18:33, 24 kwi 2026

tulucy napisał(a)
Moje budki też wisiały najpierw puste, ptaszi musiały się przyzwyczaić i oswoić. I chyba doszły w końcu do wniosku, że to żadne pułapki i zasiedliły.

U mnie wciąż puste, ale ptaszków w ogrodzie jest dość dużo. Może jednak któreś się skuszą.

ewsyg 18:38, 24 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Ale fajne ujęcie

Dziękuję

ewsyg 18:49, 24 kwi 2026

Ulina napisał(a)
Ewciu, dobrze zrobiłaś z tymi malinami długo czekamy na wiosnę, pamiętam jak w marcu w szkółkach było wszystko wykupione. A teraz taka zimnica, do maja czas ciągnie się. Ja mam ogarnięty ogród po raz pierwszy od 14 lat na chwilę oczywiście, bo chwasty już zaczynają popisy

Nie wybieracie się może na jakąś niedzielną wycieczkę w moje okolice. Wpadlibyście z mężem na kawkę jestem uziemiona narazie.

Też mi się tak wydaje, że ziemia dłużej będzie utrzymywać wilgoć. U mnie ogród wciąż nieogarnięty, wciągnęło mnie babaciowanie

Ula, co się stało, że musisz siedzieć w domu ?

Przysłali mi zamówione . Jestem zadowolona, pięknie zapakowane i dorodne sadzonki, fachowo opisane.

LIDKA 19:43, 24 kwi 2026

Faktycznie dorodne . To fakt albamar ma zawsze dobrze opisane i nigdy nie miałam pomyłki.

Ewa też bym chciała być babcia kiedyś ale moi mówią że oni po koleji chcą. Wesele -dom -dziecko.
To sobie jeszcze poczekam.
ewsyg 18:16, 25 kwi 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja od Lidki przyszłam.
Nie ruszaj jeszcze Gaury ona później wychodzi. Mam dużo Gaury i tyle lat i zawsze ostatnia w ogrodzie wyrasta. Ona musi mieć ciepło aby wyrosnąć.

Elu, nie wykopałam i czekam co będzie dalej. Dziękuję za te informację.