Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:50, 27 kwi 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ewuś, jak już Cię tu mam to w takim razie jeszcze o coś. Tu mniej więcej mam rzut górnego poziomu

Ta rabata gdzie mają być róże w takim razie byłaby 5m x 1,2m. Ile tych rozplenic trzeba? I czy róże też posadzić nie w rządku tylko trochę je porozrzucać?

I co dalej, na lewo? Tam mam pokrywę betonową od zbiornika. Mysląłam, żeby ją przygryć trzmieliną na jakimś stelażu prostopadłościennym. A dalej na lewo jest Ginnala. Co po niego? Znów jakieś trawiszcza?

Kurczę będzie głowienia z dalszą częścią, bo jeszcze muszę rozplanować rabatę wzdłuż tarasu, wybrać konkretne miejsce pod kolejnego Ginnala i cały czas dumam co w nogach Grabów. Pod grabami ciężko określić nasłonecznienie. Cholera boję się, że jak od razu nie zaplanuję wszystkiego to potem będzie ciężko dograć

Porozrzucać wg mnie. Wygląda to o wiele naturalniej, a teraz naturalność jest nowoczesna

Jeśli chcesz, to mogę coś narysować, tylko napisz, który plan jest aktualny, z wymiarami
Sezon 2017 u Hanusi 09:43, 27 kwi 2020

Do góry
Moja rodzina duża, a każda z 4 gospodyń chciałaby mieć pomidorki ode mnie. Pracy przy tym jest sporo, ale satysfakcja, że zdrowe jemy, ogromna. Nie tylko pomidory.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:37, 27 kwi 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Kurczę dumam, dumam i wydumać nie mogę... jak poprowadzić rabaty w tej części...

Korcą mnie rabaty z rozrzuconymi różnej wielkości kulkami. Tylko nijak mi się to nie układa na tych rabatach...

Będziesz miała takie rabaty?
Ogród w mieście-ogrodzie 09:35, 27 kwi 2020

Do góry
Helen napisał(a)
I te szerokie kadry, cudne po prostu

Cheer zaczyna sezon na rh:
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:32, 27 kwi 2020

Do góry

Witaj. Ale Masz piękną Elate Marzę o tej trawceMoże w tym roku uda się kupić.
Powiedz mi proszę ona szybko się rozrasta? Bo myślałam kupić z 2 sadzonki i poczekać aż się rozrośnie.
Buziaki zostawiam.
Przerwa na kawę... 09:32, 27 kwi 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Mahonia, jestem nią urzeczona. Żelazna roślina, pięknie kwitnie, pachnie. Cięciem utrzymujesz pokrój.

to zwykła czy odmianowa?

ja też ją mam, rzeczywiście żelazna ale pokrój u mnie ma bardzo brzydki i do tego rozłazi się odrostami. mam w stosunku do niej ambiwalentne uczucia

ale np.: u mojego taty rośnie od lat krzaczek i bardzo ładnie wygląda - piękny, gęsty, regularny.
Ale warunki ma lepsze

moje tulipany kwitną chyba trzeci rok. ale ja mam takie no-name'y, co to Kasia napisała, że właśnie takich chce uniknąć

barwinka variegata przecież ja mam. I wcale nie muszę wysyłać, bo zdaje się, że przyjadę po drugą partię gliny
Sezon 2017 u Hanusi 09:32, 27 kwi 2020

Do góry
Irenko, udało się i trochę zrobione, ale to kropla w morzu.
Ogólnie jestem zadowolona, w szczegółach wiele do zrobienia i poprawki. Tak wygląda moja szklarnia w trakcie prac.

Poprawek w takiej suszy robić nie będę, bo straciłabym to, co chcę poprawiać. Stałe podlewanie po przenosinach konieczne.

Podmiejski ogródek 09:25, 27 kwi 2020

Do góry
to jest z kolei widok od strony "szubienicy"

Iwonka miała wątpliwość co do kształtu całej tej wyniesionej rabaty. ja też

problemem jest oczywiście świerk: nie wiem, czy objąć go rabatą, czy nie.
z jednej strony - wydaje mi się, że jak go zostawię całkiem poza tą rabatą, tak jak jest, to będzie brzydko
z drugiej strony: czy na tym podniesionym kawałku przed świerkiem cokolwiek mi urośnie?

mówiąc w skrócie:
którą wersję wybrać:

Podmiejski ogródek 09:18, 27 kwi 2020

Do góry
wiadomość pierwsza - odebrałam od Iwonki dwie taczki gliny. to będzie chyba tylko pierwsza rata
ja jej kompost, ona mi glinę - nie ma to jak współpraca międzyogrodowa

wczoraj wieczorem zdążyłam zrobić "makietę". zdjęcia mocno niewyjściowe, ale już trudno. mam nadzieję, że dopatrzycie się co i jak.
widok od strony domu

widok od strony ogrodzenia

żeby była jasność: tutaj są dwa poziomy: 14cm zewnętrzny obrys, 28 cm wewnętrzny "katafalk".

najistotniejsze są zdjęcia od strony domu i od ogrodzenia. nie pokazywałam wcześniej tych ujęć, a one są w sumie najważniejsze, bo to stąd najczęściej oglądamy całość. tutaj potrzebowałam czegoś, co choćby symbolicznie będzie stanowiło rozdzielenie tych rabat. Dlatego nie pasowały mi te pomysły, które się wcześniej pojawiły.
Sezon 2017 u Hanusi 09:15, 27 kwi 2020

Do góry
Greglis, cierpliwości nie mam, ale koszt zakupu gotowych rozsad ponad moje możliwości kieszonkowe. Dopóki wystarczało zakupić sadzonkę pomidora w cenie 1 kg pomidora w majowej cenie, kupowałam, ale w tej chwili się nie kalkuluje. Pomidor kosztuje 8 zeta za kg. No i własne pomidorki nie umęczone transportem - niezastąpione. W handlu są te, które wytrzymują i długi transport, i długie leżenie w oczekiwaniu na klienta. Dziękuję. Nawet w tej chwili, jeszcze handlowych nie kupuję, za bardzo one chemiczne. Moje będa w połowie lipca, jakoś dotrwam.

A rozsadę można wyhodować nie tylko na parapecie...
Ogród z wilkiem zamkn. 09:05, 27 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To nie kanzan

To Royal Burgundy, tak moja wygląda
Ogrodowo zakręcona. 09:01, 27 kwi 2020

Do góry

Ten cis ma lekko białe igły, co mu może dolegać?

Ogrodowo zakręcona. 08:57, 27 kwi 2020

Do góry
Klonik maleństwo, też wsadzony

i jeszcze takie

Ogrodowo zakręcona. 08:55, 27 kwi 2020

Do góry
Podmieniona wiśnia

i z drugiej strony

dwie pozostałe kwitną

Ogród bez reguł 08:53, 27 kwi 2020

Do góry
Tarcia, to nie ten mur . Na ten pójdą kraty dla Edenki i chcę powojnika montanę na ten wysoki fragment przy bramie.
To po przeciwnej stronie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:52, 27 kwi 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:51, 27 kwi 2020

Do góry
Ogród placem zabaw dla synka 08:51, 27 kwi 2020

Do góry
Nad zejściem do piwnicy umieszczony jest daszek z konstrukcji stalowej i poliwęglanu. Zejście obudowane jest obrzeżami i znajduje się na na zdjęciu po lewej stronie w środkowej części

Wyznaczona rabata nie będzie przeszkadzać kwestia tylko poprawnego umieszczenia altany i wtedy będzie już wszystko wiadomo

Na bieżąco będę zdawał relacje z moich prac na podwórku.

W pierwszej kolejności będę musiał postawić ogrodzenie i wykonać wjazd do garażu. Jak to zrobię to kolejnym krokiem będzie wykonanie rabatki pod murem 23,0 x 1,0m oraz posianie trawy pomiędzy pasami do garażu, żeby już jedną stronę uwolnić

Jeśli chodzi o zakup tuji. Obecnie dostępne są fajne promocje zakupu 25 50 szt. tuji brabant w różnych wysokościach. Czy jest sens kupowania sadzonek wielkości 40-50cm czy lepiej kupić już około metra?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:51, 27 kwi 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:50, 27 kwi 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies