Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 16:11, 18 lut 2020

Do góry

Moje wysiewy i dalie przywiezione z Gardenii
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:09, 18 lut 2020

Do góry
Wyrwałam się do miasta dzisiaj bo miałam załatwiania trochę i przy okazji małe polowanie zrobiłam mało jeszcze w sklepach, chyba wiosny nie poczuli jeszcze, ale ja już tak
Dzisiejsze łupy...coś mi się gust zmienia nie wiedzieć czemu pociągnęło mnie w kremowy i róż... Zupełnie jak nie ja chyba dlatego, że zima nie była biała...

Lilie pod okienko na stodole do piwonii w duecie będą
Ogród bez reguł 15:52, 18 lut 2020

Do góry
Druga to magnolia March Till Frost - że niby ma kwitnąć od marca aż do przymrozków . Przysłali mi całkiem porządne drzewko o wys. 115 cm, z dużą ilością pąków. Bardzo jestem jej ciekawa

Ogród bez reguł 15:48, 18 lut 2020

Do góry
Za to przyjechały moje roślinki!!!

Kalina bodnantska Charles Lemont Duża nie jest, ma 50 cm, ale też cena nie była wygórowana. Ma kwiatki i pachnie

Igielnik 15:41, 18 lut 2020

Do góry
W ogrodzie szykuje się spora zmiana. Będę usuwać część sosen. Zgłosiłam 12 szt do wycinki. Lubię je bardzo, niestety rosną za gęsto i za szybko, 3 szt są za blisko domu. Im większe będą tym trudniejsze i droższe będzie ich usuwanie. Podosadzam w ich miejsce drzewa rosnące mnie energicznie. Oczywiście większość sosen nadal z nami zostaje, będą miały pocięty 1 okółek gałęzi i posusz. Martwię się tą akcją. Pewnie po wszystkim będzie w ogrodzie krajobraz po bitwie, straty w nasadzeniach i zrobi się "łyso".

Ogród z wilkiem zamkn. 15:37, 18 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

co do buków -mam 3 szt David gold -moje są u mnie 3 lata -przesadzane chyba ze 4 razy i na szczęście żyją a co do liści ….
szczerze ,to nie zwróciłam uwagi czy tak się mocno trzymają ….u mnie jest wygwizdów ,z każdej strony pola ,więc raczej szybko tracą liście -przynajmniej teraz ich już nie mają ….tu za wiśniami widać trochę jednego łysego

za to te klony mają liście jak przyklejone i bardzo powoli spadają

nie pomogłam ,wiem
No właśnie twoje klony widziałam i tak się zastanawiałam nad tymi listkami. U mnie klony zrzuciły liście. Czyli odwrotnie jak u ciebie. ))
Ogród z wilkiem zamkn. 15:33, 18 lut 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Wiesz Madziu, zgadzam się z Iwonką. Te rabaty ogarnięte to takie smutne i puste teraz. Więc ja też nic nie ogarniam, na razie oczywiście bo kiedyś trzeba będzie.
Poza tym, wyłażą tulipany i inne cebulowe i boję się je podeptać.

Basiu smutne ,faktycznie ,ale już niedługo

ja wolę takie puste niż takie
uwaga widoki niezbyt miłe połamane trawy ,resztki z cięcia ….zaczęłam coś tam ogarniać ,ale wiatrzysko mnie wygoniło po 2 godzinach …..

uznałam ,że pozbywam się kamyczków z rabat -serdecznie mam dość roboty z nimi -plewienie i sadzenie roślin w kamyczkach już od dawna mnie wkurzało …..
zaczęłam więc wybierać te kamyczki ze skalniaka ,......jak skończę ( nie wiem kiedy ),to dam korę
taką sobie robotę dodałam

Igielnik 15:29, 18 lut 2020

Do góry
Ogólnie to mam bałagan w ogrodzie. Ręce się rwą do pracy, Ale z drugiej strony jak wyczyszczę ogród to będzie łysy i smutny do maja. Ot dylematy mam.

A tu mój osobisty koszmar. Czyli barwinek przerośniety trzcinnikiem piaskowym. Od dawna się zastanawiam co z tym zrobić. Ani wyrwać, ani wypielić..

Zakręcony ogród 15:27, 18 lut 2020

Do góry
DorKa napisał(a)

Nasłonecznienie umiarkowane Pamiętasz tam miało być zestawienie z jeżówkami ale za mało słońca miały

Roślinki dopiero na początku marca przyjadą ale w drodze już mam Gracimiliusy na Nigrową Także będą nowe nasadzenia!

A jeżówki green jewel zaplanowałam na małej obok tarasu w towarzystwie pony tails i cisów. Czy takie ubogie zestawienie będzie ok na małej rabacie ?

To ta rabata ( na nasadzenia nie patrzcie bo jakby nieaktualne )

To spoko
Nowe nasadzenia -super !

Wiesz posadź jak lubisz jedni lubią mniej kolorowo a drudzy bardziej
Igielnik 15:23, 18 lut 2020

Do góry
Usunęłam darń pod nowe nasadzenia. Żegnaj "tyrawniku". Teraz czekam na obornik i muszę się jakoś dobrać do kompostu, żeby zasilić ten mój piach.

Na tej ostatniej rabacie nie mam jeszcze pomysłu co posadzić.
Igielnik 15:18, 18 lut 2020

Do góry
Wiosna nadchodzi coraz śmielej

Rozpoznawanie bylin 15:10, 18 lut 2020

Do góry
Proszę o pomoc. Co to za roślinka? Okrywowa, długie łodygi ciągną się po ziemi i ukorzeniaja. Byłem pewien że to Barwinek ale liście jakby większe i bardziej okrągłe. Zielone cały rok, środek lutego a roślinka pełna liści i wypuszcza nowe łodygi.

W kamiennym kręgu od początku 15:05, 18 lut 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Ewciu, ten ciemiernik dostałam kiedyś od sąsiadki. Nie znam odmiany, ale rozdzieliłam na kilka sadzonek
Po kwitnieniu możesz taki mieć
Serduszka i inne gadżeciki robię na podarunki
Bo ja z tych o niecierpliwych łapkach

Śliczne masz te serduszka, nietuzinkowe Fajny masz zwyczaj obdarowywania własnoręcznymi gadżecikami Na pewno dają dużo radości obdarowanemu Ale pewnie Tobie też

Jakbyś pamiętała, to bardzo byłabym Ci wdzięczna za tego ciemiernika W zamian mogę się podzielić tymi co rosną u mnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:31, 18 lut 2020

Do góry
Plany miałam ambitne, ale za oknem typowo marcowa pogoda. Pada, leje i świeci słońce. Może do wieczora się ustabilizuje na niepadaniu.

Budki lęgowe oczyściłam jesienią. Teraz są w gotowości na przyjęcie lokatorów.

To miejsce czeka w kolejce na uporządkowanie.

Krokusy nabierają kolorów. Kret trochę zakłócił bieg krokusowej rzeczki.

Lada moment warzywnik obdarzy nas pierwszą zieleniną.

Gęsiówka kaukaska

wrzos Robert Chapman- kilkakrotnie w sezonie zmienia kolor

Jakie pnącze wybrać 14:29, 18 lut 2020

Do góry
[img size=640x480]
dzien dobry. na tarasie w najbliższym czasie stanie pergola wielkości 6 na 4 metry. moim celem jest osłonić ten taras gdyż jesteśmy bardzo odsłonięci,poza tym osłona latem od słońca, mam ochotę w dwóch kieszeniach, tam gdzie na zdjęciu są warzywa, posadzić jakieś pnącza. rozważałam milin, wisterię lub powojnik. Danusiu może Ty masz jakąs wizję? Co najszybciej urośnie? z Ogrodowiska znam wady i zalety tych roślin.Nie wiem na co się zdecydować. Może oglądając zdjęcie ktoś podsunie jakiś pomysł. A może zupełnie coś innego? od 11.00 do wieczora świeci słońce w tym miejscu.
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:05, 18 lut 2020

Do góry
piekna wiosna

KasiaBawaria napisał(a)

buziaczki dla psiunka urocze psisko, taki usmiechniety
LeŚnicZaNka 14:00, 18 lut 2020

Do góry
moje jezowki ❤
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:42, 18 lut 2020

Do góry
Przegladajac watki forumowiczow zmotywowalam sie do wiosennych porzadkow. Stipy i roze jeszcze nie ciete, poczekam jeszcze 3 tygodnie ale wiekszosc hortek i traw przycieta. Ale sie pusto zrobilo w ogrodzie Za to widac ciemierniki, wychodza krokusy i wiele roslin calkiem zielona po zimie. Tego jeszcze nie bylo
Oczar zza plotem

Przerwa na kawę... 13:21, 18 lut 2020

Do góry
Lampa kula w dzień jest jeszcze za jasna. wzięłam jasny szary i czegoś mi brakuje. Złota też nie do końca była ok. Ale już tak bardzo nie rzuca się w oczy. Nadal szukam koloru zlewają cego się w dzień z rabatą a wieczorem z delikatnym światłem. Takie księżycowe wzorki mi pasują.

Dziewczyny, ogłoszenie parafialne. Szukam takiego dużego i różowego ciemiernika. Sylwia pokazywała w wątku o Gardenii
sylwik69 napisał(a)
prawdopodobnie jest to helleborus ballardiae pink frost ale mogę się mylić. Sylwia pisała, że na metce jest helleborus x ballardiae ale to grupa a nie konkretna odmiana.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:04, 18 lut 2020

Do góry
Chłopaki robią kostkę, kwiatki poustawiane, to kiedyś będzie ładne miejsce do życia

Tutaj przed oknem trójkatna rabata prawie cały czas w cieniu, będą bukszpany, runianka, ciemierniki cuchnace, może zawilce i trawy (chyba za dużo gatunków jednak). Może uda mi się wykopać buksy u Rodziców, bo mam zębologa wieczorem. Średnio się będzie kopało po ciemku, ale może, może?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies