Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w mieście-ogrodzie 23:47, 26 kwi 2020

Do góry
grucha, grujek, betty, migdałek
Stary ogród zamkn. 23:47, 26 kwi 2020

Do góry
Na jesieni posadziłem dużo narcyzów. Miały rosnąć w trawie, ale trawa nie rośnie przez suszę. Ciekawe czy much narcyzowa się nimi zainteresuje.

Mój ogrodowy pamiętnik 23:45, 26 kwi 2020

Do góry
Jak sądzicie dałoby się podzielić stipy, które kupiłam? Pani ze szkółki stwierdziła, że na moją odpowiedzialność ale żebym nie musiała przyjeżdżać po nowe stipy .

Stary ogród zamkn. 23:45, 26 kwi 2020

Do góry
Niedobitki ciemiernikowe na pamiątkę. Marcowe mrozy okropnie je wymęczyły

Ogród w mieście-ogrodzie 23:44, 26 kwi 2020

Do góry
royalty i świdośliwa
Ogród w mieście-ogrodzie 23:42, 26 kwi 2020

Do góry
Ania, Gosia, Wiola
tulipany zeszłoroczne, zwyklaki "lidloskie"
tu parę fotek kilkuletnich kęp innych:
Stary ogród zamkn. 23:42, 26 kwi 2020

Do góry
To rabata, na której rosła wycięta jodła. Zamiast niej posadziłem buka w kolumnowej odmianie. Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że buki w miarę dobrze znoszą zachodzące zmiany klimatu, oby. Czekam teraz, żeby rozwinęły się pozostałe rośliny, bo narazie to nie rabata tylko "korowisko" nie podoba mnie się to ani trochę . Mam nadzieję, że byliny i trawy złagodzą jej wygląd. Ciekawe jakie zmiany będą w tym roku.

Stary ogród zamkn. 23:38, 26 kwi 2020

Do góry
MariuszG napisał(a)
W zeszłym roku sprawiłem sobie takiego łabędzia. Mam wrażenie że jest kiczowaty , zaczyna trochę rdzewieć, więc się może do niego w końcu przekonam

Oprócz łabędzi, są jeszcze i inni skrzydlaci

Piekne bez wyjatku.....a może właśnie ten pierwszy wyjątkowy i chciałam pochwalić bo nigdzie podobnego do tej pory nie widziałam śliczny jest. Super by nad wodą wyglądał
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:35, 26 kwi 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Jak fajnie zobaczyć Twój ogród. Powtórzę za Iwonką, porządek na rabatach wzorowy. Jak Ty to robisz?
Kiku piękne, tulipany piękne.
Zastanawiałam się, dlaczego u mnie Amonogawy maja mńiej kwiatów, a to pewnie tak ja u Ciebie, zrzuciły zawiązki po mrozach. Róże tez nie wyglądają dobrze. A u Ciebie? Jak przetrwały?

Jolu, miło Cie widzieć!
Porządeczki wykonane w ramach spędzania wolnego czasu (by nie zwariować zostawiam wszystkich wtedy i idę se na ogród i nie ma mnie dla nikogo w sprawach innych niż ogrodowe )

Kiku, magnolie, żonkile i bergenie zmroziło dosyć mocno u mnie. Na szczęście morelka która wtedy kwitła - przetrwałą i chyba bedą nawet jakieś owocki. Róże różnie - niektóre jak nigdy nic, tylko z drobnymi śladami odmrożenia na świeżych liściach, a inne straciły całe nowe listki i na pewno bedą opóźnione w stosunku do lat poprzednich, bo muszą sie odbudować.
Na chwilę obecną najbardziej zaawansowane są Viridiflora (pąki już ma!) oraz Bouquet Parfait (ta rośnie w osłoniętym miejscu przy ścianie i jak zawsze pełna wigoru, pewnie będzie jedna z pierwszych w kwitnieniu):

Sadzone jesienią róże dobrze przetrwały zime i wiosenne przymrozki prawie wszystkie - niestety chyba straciłam Mirandę (z rosyjskiej dostawy kontrabandowej ), byłą najsłabsza, kiepsko ruszyła, no i ścięło ja chyba na amen. Ale Patience oraz Juliet wraz z Chateau Barbeyrolles, pomimo miesiecznej jesiennej podróży do mnie, mają sporo listków i będą z nich ludzie.

Na wiosnę udało mi się zakupić dwie nóweczki od Austina - Gabriel Oak oraz Silas Marner - te ruszyły dosyć dobrze i mam nadzieję cieszyć was ich zdjeciami w sezonie.

Pozdrawiam gorąco!
Stary ogród zamkn. 23:35, 26 kwi 2020

Do góry
W zeszłym roku sprawiłem sobie takiego łabędzia. Mam wrażenie że jest kiczowaty , zaczyna trochę rdzewieć, więc się może do niego w końcu przekonam

Oprócz łabędzi, są jeszcze i inni skrzydlaci

Stary ogród zamkn. 23:31, 26 kwi 2020

Do góry
Wiosna zakwitła bratkami, stokrotkami i skalnicą

Za drzwiami do ogrodu... 23:31, 26 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ania sasanki są niezastąpione wczesną wiosną, u mnie wysyp.Teraz chociaż kolorowo.
Polecam. Moje róże też takie nijakie, też chyba podmarzły.

Mam tylko te jedne, pewnie jeszcze dokupię kiedyś...
Czyli ten sam problem z różami u wielu
Jakiś botaniczny tulipan się u mnie trafił, nie pamiętam żebym miała...

Stary ogród zamkn. 23:29, 26 kwi 2020

Do góry
Sezon 2020 zaczął się od wycinki wielkiej jodły. Nie mogę sobie jej przebaczyć . Rosła prawie trzydzieści lat, ale od kilku zaczęła się coraz bardziej przechylać na drogę i linię energetyczną, aż w końcu wiadome było, że odwlekanie tej decyzji to proszenie się o kłopoty.

Ogród z wilkiem zamkn. 23:23, 26 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Agatko w słoneczku porannym ,albo w zachodzącym najładniej zdjęcia wychodzą
stipy coraz większe

rozplenice też już widać

klon Shirazz

klon Dissectum

Miłego tygodnia

Co trzeba robić, żeby tak stipy ładnie rosły? Mnie nie lubią i za chiny nie chcą rosnąć. Stare wypadły a siewki przesadziłam w inne miejsce i stoją jak zaklęte.
Przerwa na kawę... 23:22, 26 kwi 2020

Do góry
Tulipkowo, niezmordowane tulipki Marii i Lecha Kaczyńskich oraz Exotic Emperor
Mój ogrodowy pamiętnik 23:21, 26 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kulki bukszpanowe jakoś przeżyły nalot ćmy. Ale pryskałam jak tylko zobaczyłam pierwsze sztuki.

[/img] c

Piekny masz ogrod.
A jaka to odmiana trzmieliny?
Ogród Małej Mi 2017 23:21, 26 kwi 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ania zbierasz teraz owoce ciężkiej roboty sprzed lat. Ślicznie ci się wszystko rozrosło. I z głową posadzone, magnolia, jabłonka tyle mają miejsca na pokazanie swoich możliwości. O stawie nawet nie wspominam, obłędny jest, ryb całe mnóstwo Nie narzekaj bo jest piknie psze pani

Zjadło posta,.
Starszy interesuje się ogrodem...z nazw się często śmieje. Rodzice robią wielkie oczy z zainteresowania w starszego wnuka. a ja widzę nadzieję że ktoś może po mnie odziedziczy ten ogród ❤️❤️❤️❤️
Za drzwiami do ogrodu... 23:20, 26 kwi 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 23:20, 26 kwi 2020

Do góry
Mahonia, jestem nią urzeczona. Żelazna roślina, pięknie kwitnie, pachnie. Cięciem utrzymujesz pokrój.
Za drzwiami do ogrodu... 23:18, 26 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
U mnie też niektóre róże tak właśnie wygladają. A było kilka nocy z przymrozkami więc też uważam że to przez to.

Czyli się potwierdzają przypuszczenia!
Teraz ciesza mnie takie różyczki, im przymrozek nie zaszkodził
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies