Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:17, 17 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)

Ta mi się bardzo podoba, do mnie też by pasowała
Thuja occidentalis "Golden Tuffet" 13:14, 17 lut 2020

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę czy tuje golden tuffet będą dobrze wyglądały w towarzystwie jałowców greenmantle na pniu i Morning ligt ? ?

Mam do zagospodarowania 5 sztuk.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:09, 17 lut 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
Takie wspomnienie z dzieciństwa...
Brałam kiedyś udział w konkursie, rok 1986 - namalowałam w przedszkolu rolnika zbierającego buraki traf chciał, że rysunek trafił w Dzień Dziecka 1986r. na okładkę poradnika rolników pt. "Plon".
W roku 2017, czyli ponad 30 lat po "premierze" okładki, jako prezent na parapetówkę starszy brat przyniósł mi tą gazetę oprawioną w ramkę okazało się, że moja Mama z sentymentu przechowywała ją przez 30 lat w szufladzie
Muszę przyznać, że grafika całkiem niezła - naprawdę wkomponowała mi się w kuchni tytuły artykułów wywołują za każdym razem uśmiech na mojej twarzy, a historia tego malunku bezcenna

tu po prawej środkowy rysunek - ten rolnik z taczką + słoneczko to moje wypociny

PS. Od dzieciństwa wszystkie znaki wskazywały, że prędzej czy później zacznę grzebać w ziemi

ale super fajna pamiatka
Ogród w remoncie 13:04, 17 lut 2020

Do góry
Znalazłam cudne oczary AP. Pan przysłał mi fotkę. Mam pozwolenie na publikację

Brać?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:41, 17 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Kasiu ten widoczny zestaw kupiony byl w 2010 r. zawsze stał na dworzu poza 2 sezonami kiedy sie budowalismy po raz drugi i kiedy nie mielismy naroznika w oranzerii. Meble olejujemy olejem tarasowym Osmo twardym w kolorze modrzewia syberyjskiego. Do tych mebli mam jeszcze gabki siedziskowe i oparciowe. Poza dokreceniem corocznym srubek nic wiecej nie robilismy:

w ub. wiosne zakupilam takie drewniane 3 ławeczki po 85 zł. bez szalu ale tez je pomalowalam tym olejem tarasowym, stały cały sezon na dworzu, jesienia schowane zostały na strych, sa bardzo lekkie wiec bezproblemowe. Co do wygody takie sobie, po zalozeniu gabek da sie posiedziec kilka godzin.

Swego czasu miałam jeszcze mebelki z Ikea seria Applaro, bardzo fajne, bo mozna skladac dowolne zestawy. Tez stały na dworzu ale bylo juz za duzo wszystkiego i odsprzedalam.

obecnie jest w ofercie równiez taka ławka, dosc porzadna i wygodna:
Ławka
poszukaj tez tam innych, być może z technorattanu nie beda zabijały cena.

Tarciu, bardzo dziękuję za info i zdjęcia. Na podobne do tych za 85zł też patrzyłam . Fajne bo takie ażurowe,lekkie w odbiorze.
Podmiejski ogródek 12:37, 17 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

o ile dobrze pamietam, to to były cztery tony i dwa lata trwało, zanim je rozparcelowałam po ogrodzie

2 lata, bo nie miałaś, dokąd rozwieźć, czy z czasem było krucho?

Podmiejski ogródek 12:30, 17 lut 2020

Do góry

o ile dobrze pamietam, to to były cztery tony i dwa lata trwało, zanim je rozparcelowałam po ogrodzie
Podmiejski ogródek 12:08, 17 lut 2020

Do góry
Cześć Kasiu,

w weekend spędziłam chyba ze dwie godziny na chodzeniu dookoła tarasu i dumaniu, ale akurat furtki nie zmierzyłam

Tak na oko, to ona ma 1,10-1,20 wysokości.
Chcę zrobić zasłonę do wysokości rynny i tej samej wysokości powinna być furtka. To będzie ok. 1,90.
Pergolę na tym zdjęciu narysowałam ciut wyższą.

Na razie jestem nieco zmęczona tematem, bo po rozmowie z mężem okazało się, że on nieustająco się łudzi, że zrobimy kiedyś zadaszenie tarasu.
Biorąc pod uwagę nasze finanse i cykl inwestycyjny - uważam że są to bardzo nierealistyczne oczekiwania.

W każdym razie - temat zasłonięcia furtki na razie leży i czeka (chyba na wygraną w totka).
Temat rabaty przy hamaku (od której się wszystko zaczęło) też upadł ostatecznie, bo po dokładniejszych obmiarach okazało się, że jeżeli bym zmniejszała trawnik przy tej ścieżce (prawa krawędź zdjęcia), to już na rabatę nie ma miejsca, bo się proporcje rozjeżdżają. Buu.

Pozostaje zatem dłubanie w istniejących rabatach i ewentualnie robienie ogrodzenia. Szukam zatem desek i słupków drewnianych - jeśli ktoś ma namiary na dobre źródło, to chętnie skorzystam.

Chciałam też zamówić hurtową ilość kompostu do rozrzucenia po całym ogrodzie, ale okazuje się, że ta hurtowa ilość jest bardziej hurtowa niż myślałam: facet chce mi przywieźć ponad 10 ton
Ostatecznie może bym i wzięła - przyda się za rok i za dwa, tylko czy taki kompost, który sobie lezy dwa lata na deszczu, to jeszcze do czegoś się nada?
Ogród Iwony 11:56, 17 lut 2020

Do góry
Ogród Iwony 11:54, 17 lut 2020

Do góry
Róże też ostro wystartowały a jeszcze po poprzednim okresie nie zdążyły zasnąć
Ogród Iwony 11:52, 17 lut 2020

Do góry
Kalina i wiśnia japońska już mają takie pąki
Ogród Iwony 11:51, 17 lut 2020

Do góry
Tulipany żonkile pchają się na siłę do góry
Ogród Iwony 11:48, 17 lut 2020

Do góry
Pogoda w tym roku wariuje i roślinki też nie chcą iść spać i puszczają nowe przyrosty. Już sama się zakręciłam nie wiem czy ciąć już wiosennie czy jeszcze zostawić.
Boję się bo w zeszłym roku wystarczyła jedna noc oczyszczenia jak to mówi mój małżonek i było po kwitnieniu niektórych roślinek.
A tu wierzba już kotki dostaje
Słoneczny Ogród 11:38, 17 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Daria dziękuję za piękne fotki .....ja już chcę wiosnę !

To ja dziękuje za wybudzenie
Buziaki

Jeżówkowe-Love 11:36, 17 lut 2020

Do góry
Raport nasionkowy
Główkę pokazała Głowienka

Wschodzą Orliki
Słoneczny Ogród 11:35, 17 lut 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Daria tego mi bylo trzeba naladowalas mi baterie tymi zdjeciami jestem pelna energi i kilka pomyslow w glowie co to za rozchodnikowy szpaler Matrona ? same cudownosci a ten szpaler z hortek faktycznie duzyyyy i imponujacy trawy również

No to fajnie, że Cię przeze mnie ożywiło hihi
Rozchodniki dostałam dawno i same je porozmnażałam, bez konkretnej nazwy, podejrzewałam Herbstfreude.
Wszystko rośnie, trawy szczególnie szybko.

Tu na zdjęciu już jesiennie.

Słoneczny Ogród 11:30, 17 lut 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Daria ,ale pikne fotki wrzuciłaś
Moje kolorki
Szpaler Limek masz obłędny

Pozdrawiam

Dzięki Wiola
Cieszę się, że Ci się podoba
Na zakręcie. 11:30, 17 lut 2020

Do góry
anna_grreen napisał(a)
Zdjęcia strony południowej działki, którą chciałabym częściowo osłonić od drogi.Myślę o niewysokich drzewach które zniosą piaszczystą glebę.Może jarząb, grusza ozdobna,

o, właśnie ten widok bym nieco przesłoniła. i ścianę budynku też
Słoneczny Ogród 11:24, 17 lut 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

Ta rabata jest odlotowa, nie pstrokato ale tak bajecznie, chyba będę odgapiał

Tak właśnie miało być, zaplanowałam to z premedytacją hihi
Odgapiaj, mam tam eksplozję kolorów ale pogrupowane gatunkami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies