Nie, ja używam tylko jednej firmy, dla profesjonalistów, na tych się nie wyznaję. Super pozycjonowanie im zrobiłeś u nas. Za darmo. w poczytnym portalu takie linki na wagę złota są
Nie , nie ma zakwaszonego, jest kwaśny ale nie może być bo to same włókna, nie wgrabi się, w dodatku jest kwaśny, co tez nie jest dobre. Musi być podłoże rozsypujące się, co da się przegrabić.
"Też" nie wystawiaj, bo ja nie wiem jaką masz pogodę, jak zmrozi to będzie na mnie. Moje stoją od 3 dni. Ważny też stan liści, czy blade i wybiegnięte (wrażliwe nawet na światło słoneczne), czy mocne bo nie rosły zimą?? To mi powiedz i pokaż jak wyglądają., wtedy wezmę odowiedzialność za wystawienie, teraz nie.
"Uczył ślepy kulawego" tak to będzie bez zdjęcia Nauka cięcia w powietrzu? wyimaginowane cięcie?
Kochani w tych sprawach, to niestety uprasza się o chwilę wysiłku i zrobienie zdjęcia.
1 jest najbardziej zachowawczy, więc drzewo pójdzie w górę. Skoro piszesz że korona ma się rozrastać wszerz, to co chcesz zrobić czyli "1" - nie osiągniesz tego. To drzewo odrasta w tempie zastraszajacym więc nie ma obaw. MOżesz ciąć nwet na "3". I tak bym zrobiła.
Wtedy gdy warunki atmosferyczne są odpowiednie, glebowe też. Ziemia obeschła, jest odpowiednio ogrzana a rośliny ruszyły same z wegetacją, czyli zaczynają rosnąć, puszczać pączki. Daty nie sposób napisać, bo przecież może się różnic nawet o 3 tygodnie w zal. od położenia geograficznego.
W zasadzie to włóknina nic mu nie dała, jedynie zasłaniała liście przed wysuszającym wiatrem. Możesz go natychmiast odkryć, a nawet jak najszybciej odkryć
Ważne jest czy ma wilgoć w korzeniach, czy nie ma kopczyka w korzeniach (trzeba rozgarnąć) i czy nie rośnie na wietrznym stanowisku (trzeba obsadzić wokół roślinami, aby stworzyć zacisze. Różaneczniki lubią rosnąć w grupach, tworzy się mikroklimat, posadzenie jednego nie daje nic, ani efektu ani grupy.
Tak możesz rozmieścić. Każdy numer to inne drzewo. Sadzisz grupami, po 2 3 jednakowe drzewa. W rogu jedno inne, ale duże.
Jedynka to pasek zasłaniający szambo, metr wysokości może więcej.
Najszybciej i najekologiczniej, podejrzewam, że mało ich jest. Mocny strumień wody pomoże.
Gdzie siedzą? Na czym? Kwiatach. Liściach? Na zewnątrz? czy w domu:?