Aniu do Katowic lub Krakowski dalej przez Rzeszów do Przemyśla.
Dzisiaj po spacerze zrobiliśmy objazdowke Wawy. Chosna, Pieczyska przepiękny kościół proszę zobaczyć są w necie fotki. Nastepnie Grójec wzdłuż drogi same sądy jabłoniowe, Mszczonów strefa ekonomiczna i największy aquapark i na autostradę do Nadarzyna i Ursynów za 2 lata tunelem przez Ursynów na Białystok. Tunel juz zasypany robią drogi dojazdowe.
Dawno nie jechałam ta trasa. Drogi dwupasmowe w jedną strone jazda prima sort.
Jeszcze 20 lat temu byle jak, teraz nie do poznania wszystko się zmienia na plus. Co parę kilometrów tablice unijne. Nie byłoby tych drog bez pomocy Unii. Nie byłoby tak rozwiniętego rolnictwa i sadownictwa. Każde gospodarstwo ma chłodnie przechowalnie jabłek.
Gryzę się w język i dalej nie pisze
Dziękuję Danusiu za szybką odpowiedź.
No niestety nie umiem tak rysować.
Prawa strona to wrzosowisko pod sosną, trawy co tam były narysowane to rozplenice Hamlen, a to czerwone to klon palmowy bordowy.
Chciałabym zachować prawą stronę bez zmian, na razie mi się podoba, zwłaszcza rozplenice.
Zapraszam cię do zerknięcia do mojego wątku i jeśli chciałabyś coś doradzić to będę wdzięczna. Ogród przy potoku
Tej wiosny chciałabym ogarnąć front ogrodu, właśnie tę rabatkę i tę po lewej stronie, wzdłuż wjazdu.
Na moim wątku możesz zerknąć na plan ogrodu.
Rabatę wzdłuż podjazdu chcę podzielić na pół, w dolnej części warzywnik w skrzyniach i krzewy owocowe, a w górnej części żywopłot ze Smaragdów i 3 drzewa, ale nie mogę się zdecydować , czy brzozy doorenbos, ambrowce czy grujeczniki?
L- Limelight
A- Annabelle
M- miskanty ML
Zielone kulki przed ML to tuje Danica
D- tak by te derenie można było posadzić
Tam przed Annabelle rosną trawy na obrzeżu, chyba jakieś Carex które chyba słońce lubią
Takie prostokaclty brązowe to miejsca gdzie można posadzić drzewa, krzewy
s - stożek
k- kula plus te zielone nieopisane
czerwone kreski - Carex buchannanii
czarna kreska Ophipogon 'Nigrescens'
zielona kreska Carex Evergold
niebieskie kropki M. Morning Light
różowe kropki H. Vanille Fraise
Prawa strona tylko początek ruszyłam. Reszta nie wiem co jest.
Nie rysuj traw i stożka na leżąco ,rysuj jako rzut z góry. Te drzewa źle narysowałam, ale niech już tak zostanie.
Ja to jestem jednak szybka Zdjęcia gracków miały być "jutro" a będą 3 miesiące później.Ale najpierw chciałabym wszystkim tu zaglądającym osóbkom życzyć dużo zdrowia w Nowym Roku, idealnej pogody ogrodowej co by się nie przemęczać z podlewaniem, zdrowych roślin, relaksu na leżaczku, zadowolenia z efektów niejednokrotnie bardzo ciężkiej pracy w ogrodzie i fajnych sąsiadów .....
A teraz dynie , gracki i takie tam jeszcze z października 2019....