Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 10:52, 22 maj 2020

popcorn napisał(a)
Miałam tiarelle ale żadna nie chciała specjalnie rosnąć... no ale w przesychającej glnie ja też bym nie chciała buahahaha

pozdrawiam Asiu!

I właśnie o to chodzi one na piasku czy glinie nie są sobą

Odpozdrawiam
Mgduska 22:07, 22 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Ojjj pamiętaj ..że rekordy są po to, aby je pobijać

Jesssus,, ale mnie już ręce bolą na myśl o roślinach! Dzisiaj miałam urlop - jak myślisz, co robiłam?
Jeszcze mam jedną różę do posadzenia = Tetris z nie wiem czym i z 10 dalii do posadzenia... Uwielbiam kupować, ale mogłoby się samo sadzić
Ania111 22:51, 22 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Powojnik Miss bateman wielkie ma kwatuchy i co najważniejsze ..kwitnie w stronę ogrodu

Asiu,
Piękny powojnik .
Już u Ciebie kwitną???

mrokasia 22:55, 22 maj 2020

A ja ostatnio musiałam wykopać kwitnące tiarelle a jedną nawet podzieliłam. Zapakowałam do doniczek, postawiłam w cienistym miejscu. Zajrzałam po dwóch dniach i nie wierzyłam własnym oczom - nie dość że stoją na baczność to jeszcze urosły .
deszczowymaj 23:06, 22 maj 2020

Mgduska napisał(a)

Jesssus,, ale mnie już ręce bolą na myśl o roślinach! Dzisiaj miałam urlop - jak myślisz, co robiłam?

Poczekaj..poczekaj..zgadnę Na pewno leżałaś w ogrodzie na leżaczku zgadłam ?

Ja wiem ,że to sadzenie czasami może być męczące ..ale wiesz ..pomyśl jaki później będzie efekt nooo
deszczowymaj 23:08, 22 maj 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu,
Piękny powojnik .
Już u Ciebie kwitną???

Tak właśnie teraz ..

Ten powojnik jest super , bezobsługowy ..to znaczy może być bezobsługowy można go wcale nie ciąć i nic przy nim nie robić a on i tak rośnie i kwitnie ideał
deszczowymaj 23:11, 22 maj 2020

mrokasia napisał(a)
A ja ostatnio musiałam wykopać kwitnące tiarelle a jedną nawet podzieliłam. Zapakowałam do doniczek, postawiłam w cienistym miejscu. Zajrzałam po dwóch dniach i nie wierzyłam własnym oczom - nie dość że stoją na baczność to jeszcze urosły .

Tak tak Tiarelki to mocne sztuki ..ja nie dawno dzieliłam moją (znaczy się odcięłam od kępy te nadpowietrzne rozłogi ) czy jak to tam się nazywa no i posadziłam i rosną i żyją i kwitną
sylwia_slomc... 23:15, 22 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Przykro mi Sylwia ..bardzo teraz znowu zapowiadają przymrozki buuuu

U mnie jak nigdy dotąd ..Wszystkie plagi egipskie Róża (na razie ) tylko jeden krzaczek ma jakieś białe plamy..nie wiem mączniak ?
Śś też ma jakieś dziwne listki ,jakby przypalone zwijają się do środka
Kalina ..wiadomo ,mszyca na mszycy
Pisardii, to samo plus stado mrówek ..jest ich tyle aż czarno
Grujecznik ..ten to już w ogóle mnie zadziwił ..jakieś żółte twory pod liśćmi mu wyrastają

nie wiem zaczynam się zastanawiać czy to nie są choroby od gruszy ? nie wiem..nigdy wcześniej tak nie było ..ale bardzo możliwe ..

Kurcze tyle czasu i środków poświęcamy, dbamy, chuchamy i co i ciągle pod górkę....no, ale nikt nam nie obiecywał, że będzie łatwoZgłębisz temat, ogarniesz sytuację. Ja się gruszy pozbyłam bo rdzę miała jak nie wiem co
Kasya 06:23, 23 maj 2020

Asiu, czy masz jezowke secret glove ? Chciałam wiedzieć jaknona rosnie
Kasiolaaa 07:07, 23 maj 2020

powojnik cacuszko ta kolorystyko robi robote u mnie jeszcze nic nie kwitnie troszke tulipanow czekam na roze ale jeszcze nawet pączkow niema dziwna pogoda tego roku noce chlodne