Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pachnący różami, malowany bylinami 22:59, 25 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Liliowce masz cudne te i inne, tak jak i lilie wodne, żabki ale to coś brrrr Róże też Ci jeszcze pięknie kwitną. Pozdrawiam

Dziękuję bardzo

Danusiu, róże wciąż cieszą kwiatami. Nie ma ich dużo, ale zawsze jakaś ma bukiecik. Liliowców dużo wydałam koleżankom. Kiedyś miałam dużo kolorów, teraz ograniczam. Wydaje czerwone, pomarańczowe i żółte. Z czasem zostanie ich jeszcze mniej jak rozmnożę te, które mi się bardzo podobają.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 22:29, 25 lip 2020

Do góry
Ale śliczne, żółciutkie lilie. I jak tu nie lubić żółtego koloru w ogrodzie .
Liliowo i kolorowo:) 18:41, 25 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Danusiu, ja mam jedną lilię a pachnie jak przechodzę i zapach idzie ze mną. A Ty masz tyle że Ci na pewno pół ogrodu pachnie

A hortensje zawsze miałaś wielkie a teraz to będą jak mini drzewa to dopiero będą okazy

Oj bardzo pachnie, lilie ale i floksy też pachną. Hortensje to w większości są już drzewa. Oby tylko jakas nawałnica znowu nie przyszła a i deszcz też obawiam się, żę może połamać. Vanilka juz takie duże kwiaty ma.

Ogród kwiatowy 09:34, 25 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Masz cudne lilie ,jezowki.
A co to jest na tych pierwszych zdjęciach kwitnących na pomaranczowo z ciemnymi liśćmi? ?
Pięknie wygląda

Heliopsis helianthoides var. scabra "Bleeding Hearts"
Wysiewa się, ale liście już są zielone a kwiaty żółte.
Za drzwiami do ogrodu... 09:14, 25 lip 2020

Do góry
Aniu, witaj!
Pieknie ci kwitną jeżówki, pysznogłówki.
Moje jeżówki jeszcze nie wszystkie.
Floksy masz śliczne.
Dalijki zaczynają. Suuper. Biała pomponowa jest piękna. U mnie już chyba z 5 dalii kwitnie.
Kwitną lilie. I pewnie cudnie pachną ??
Ogród jak zawsze przepięknie się prezentuje.
Pozdrawiam
Ogród kwiatowy 07:11, 25 lip 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Doczekałam się Amistad

Masz cudne lilie ,jezowki.
A co to jest na tych pierwszych zdjęciach kwitnących na pomaranczowo z ciemnymi liśćmi? ?
Pięknie wygląda
Liliowo i kolorowo:) 20:07, 24 lip 2020

Do góry

Ciesze się, że się lilie podobają a jak pachną
Najwazniejsze, ze te dalie są niskie, większosc mi zjadły ślimaki, kilka zle posadziłam bo pomyliłam niskie z wysokimi, no cóż... teraz jest liliowo i kolorowo, bo i floksów mam bardzo dużo.

Danusiu, ja mam jedną lilię a pachnie jak przechodzę i zapach idzie ze mną. A Ty masz tyle że Ci na pewno pół ogrodu pachnie

A hortensje zawsze miałaś wielkie a teraz to będą jak mini drzewa to dopiero będą okazy
Pachnący różami, malowany bylinami 18:57, 24 lip 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

Liliowce masz cudne te i inne, tak jak i lilie wodne, żabki ale to coś brrrr Róże też Ci jeszcze pięknie kwitną. Pozdrawiam
Ania -Spełnione marzenie 18:19, 24 lip 2020

Do góry
Bardzo ładne masz hortensje i te ogrodowe, widzę, że masz różne i te bukietowe, lubią Cię no i lilie. Zmienia się u Ciebie, bujne już wszystko Pozdrawiam

Bardzo dziękuję Danusiu.
Z hortwnsjami łączy mnie szczególną więź.
To pierwsze roślinki,które posadziłam
Nie liczyć oczywiście tuji ☺☺☺

Bukietowe nie wymagają, praktycznie niczego
Trochę nawozu hektolitry wody i rosną hihihi
Gorzej jeśli chodzi o ogrodowe .
Te to są " jak księżniczka na ziarnku grochu "
Ale i tak jakoś sobie pomagamy

Lilie to nowa miłość.
Koniecznie trzeba pomyśleć nad dokupieniem hihihi

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:07, 24 lip 2020

Do góry
Pięknie jak zawsze, podziwiam Twoje bukiety, są cudne, widać, że bardzo je lubisz. Ogród kipi od kolorów , jeszcze Ci bardzo ładnie róże kwitną no i lilie ale u Ciebie musi pachnieć Jeżówek też masz dużo, u mnie nie chcą rosnąc, chyba za dużo cienia, tak myśle, a te co jeszcze zostały to mi ślimaki zjadły. Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 18:06, 24 lip 2020

Do góry

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

Ale cudne floksy ! Chce takie, podaj odmianę proszę
Malwy dziewanny, hibiskusy.... nie często się spotyka
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:42, 24 lip 2020

Do góry
Piękne masz lilie, ogród już taki dojrzały wspólczuje tego ukąszenia, już lepiej? Tez mnie kiedyś mucha końska tak ukąsiła, że antybiotyk, noga do góry ani chodzić W tym roku wyjątkowa plaga komarów, ślimaków. Zdrowia życze Pozdrawiam
Ania -Spełnione marzenie 17:39, 24 lip 2020

Do góry
Bardzo ładne masz hortensje i te ogrodowe, widzę, że masz różne i te bukietowe, lubią Cię no i lilie. Zmienia się u Ciebie, bujne już wszystko Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:23, 24 lip 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Danko no ogród zaprasza bardzo, masz piekne rośliny wybujałe i bardzo kolorowe
Ale fajnie się ogląda.
Pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=K1WrS8gEF6E

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

Przedogródek pod dębem 23:10, 23 lip 2020

Do góry
Dziękuję za wirtualna wycieczkę po WojsławicachI za foteczkę z Gunnerami i tarczownicą, piękna strukturalna roślina
Śliczne liliowce i lilie
Przedogródek pod dębem 19:17, 23 lip 2020

Do góry
teraz kilka fotek z mojego Przedogródka.

lilie na ostatnim zdjęciu są bardziej żółte
Hortensjowo 17:09, 23 lip 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Podjedź sobie do tej szkółki, to blisko, mają spory wybór, jeżówki też tylko nie pamiętam jakie odmiany. Były po 20zł
Nie pamiętam czy Ty czy Zuza Antracyt szukała świdośliwy, były w kilku odmianach po 15zl
Lilie sadziłam na ok 15 cm, na dół warstwa żwiru, ziemia przepuszczalna, powinny zakwitnąć we wrzesniu
Z karteczkami w sklepach trzeba uważać, bo są pomieszane, nawet w szkółce żurawki miały zamienione, dobrze, że są nakleki plant passport, tam jest prawidłowa nazwa.

Renia, zajrzę tam w przyszłym tygodniu
A lilie to bardziej stanowisko słoneczne czy półcieniste? Rozumiem, że z jednej cebuli będzie 1 pęd?
Do raju daleko - u Ewy 13:13, 23 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudnie
Hortesji wiem ,że masz dużo.
I wszystkie piękne.
Ja nie mam szczęścia do ogrodówek /

Aniu, przy Twojej ilości kwiecia, nie czuć, że czegoś brakuje
U mnie dobrze się czują ogrodowe hortensje, więc mam ich coraz więcej. U mnie za to słabiej rosną lilie. Lawendy i szałwie zupełnie nie dają sobie rady.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:43, 23 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne lilie i kosmos ciekawy

Te lilie mają ciekawy kolor niby żółty ale nie do końca a z zewnątrz są jakby różowe.
Czekam jeszcze na białe i różowe trąbkowe, mam nadzieje że zakwitną bo sadzone w tym roku.

Kosmosy miały być pełne a są tylko nieco pełniejsze od zwykłych ale i tak ładne
Przedziwny Ogród 11:33, 23 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Sliczne Lilie , róże, hortesje,floksy.. no piękne kolorowe lato

Zawsze lato kojarzyło mi się z ogromną ilością kolorów i kwiatów. Uwielbiam patrzeć na niestrudzone pszczoły i bąki, które przepychają się między płatkami kwiatów, by dotrzeć do nektaru. Na motyle, które są wisienką na torcie mojego ogrodu. A wszystko psują hałaśliwe szpaki, których jest setki jeśli nie tysiące.
Dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies