Wow, 16 lat, wychodzący był? Moje dwa dachowce przygarnięte zginęły (jeden nie wrócił, drugi zginął pod kołami w bardzo krótkim czasie), teraz zdecydowałam się na rasowego, bo stwierdziłam, że nie będzie wychodzić na wioskę.
Bukowy spam Tricolor - wiosenny ulubieniec...
Kolumnowy też fajny Na przedwiośniu zmienił nieco proporcje, ale mam nadzieję, że wyjdzie mu to na dobre.
Aniu, błagam o nazwę tej żółto-zielonej hosty lub choćby 1 kieł do rozmnożenia.... U nas nie można kupić takich odmian, od lat szukam też Regal Splendor, zawsze wyprzedana ... Może wiesz gdzie można takie dostać ?
Będę wdzięczna za jakieś info.
Areału zazdroszczę w części sadowo - warzywnej. Cudownie mieć coś swojego.
Jedna już jest wiadomo gdzie, a druga chyba się prosi w lawendzie. Ta rabata nie jest skończona. I budka też jeszcze wymaga kilku zmian, np drzwi i schodów.
Wydaje mi się, że 1 błąd to fakt, że przy sadzeniu nie daje się od razu nawozu, tylko jak się zakorzenią, bo można w ten sposób popalić korzenie, ale może niech się wypowie doświadczona osoba
Te Blue Arrowy wyglądają właśnie na usychające, pewnie z tego powodu
To też tak zrobię.
Dzisiaj podziałałam trochę we własnym ogrodzie. Zebrałam parę wiader dorodnych chwastów, wzruszyłam ziemię przy truskawkach, porobiłam trochę kancików.
Widać, że ogród odzyskał wigor.
Lilak Mayera Palibin
bez czarny Black Lace Eva- kwiaty będą różowe
Sasanka definitywnie zakończyła kwitnienie, ale wciąż będzie zdobić.
Niby mikruski, ale widać je z daleka.
Nie mam już chyba zdrowia do tego, aby wykopywać te czosnki co dwa lata. Bardzo mocno reagują na wiosenną suszę. Liście od razu podsychają. Na tym etapie wegetacji ciężko jest je czymś przesłonić. Może w stipie by się sprawdziły.