Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:38, 14 kwi 2020

Do góry
U Kasieńki kiedyś widziałam skimię no i też kupiłam, jeszcze przed tym wszystkim... muszę wsadzić bo już w tych doniczkach siedzą i siedzą...

i więcej nie biegałam z aparatem, bo coś dzisiaj wyjątkowo zimno i kapryśnie... buziaczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:36, 14 kwi 2020

Do góry
i takie inne różne...

tych tulipków mam mniej, ale to przez te myszki, co to u mnie w tamtym roku się zabawiły i zjadły mi tych cebulek w drewutni... mam nadzieję, że się ich znowu namnoży...

i te niezawodne, przymrozki im nie straszne, kwitną i sieją się wszędzie...
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:34, 14 kwi 2020

Do góry
Super zbiór

Jak mają za sucho to nie rosną, jak za mokro to gniją ;(

Moje posadzone dziś

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:33, 14 kwi 2020

Do góry
tarasowa... jakoś trudno mi jej zdjęcie zrobić...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:33, 14 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)
mam 3 rodgersje i jak tylko wyjda bardziej z ziemi to zaraz je przesadze w miejsce, gdzie moga byc zarloczne. teraz przy brzozie i w sloncu okropnie je przypala.

To prawda, brzozy to nie dla nich miejscówa, one lubią lelki cień, lekką glebę
i zapewnioną żarłoczność
Cherokee Chief się rozwija na maxa

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:31, 14 kwi 2020

Do góry
rozchodnikowa... szafirki uwielbiam...

a tu jeszcze kończą kwitnąć..
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:30, 14 kwi 2020

Do góry
a teraz rabaty, choć nie skończone to pokaże, przyszła dereniowa i łezka, na której jednak zagościła Pissardi, zamiast ambrowców, jakoś takoś mi się zmieniło...
czekam na ciepełko, żeby seslerię wsadzić no i muszę barbule kupić...
przyszła dereniowo-pęcherznicowa... na razie słabo wygląda, ale może kiedyś...

łezka...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:30, 14 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)
sprawdzilam moje wszystkie klony posadzone jesienia i wyglada ze wszystkie przezyly. mialam watpliwosci do Ussuryjskiego ale widze ze ma listeczki. juppi przez zime ładnie urosl mi palmowy odm. czysta. jestem zaskoczona, bo rosnie na lekkim wygwizdowie.

Juppi
Mnie cieszy mój zapowiadający się chiński judaszek, bo kaknadyjski bez szans
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:29, 14 kwi 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ziemniaki muszą mieć odpływ wody z worka i z donicy, i dobry drenaż. Moje się udały w donicach. POkażę zbiór.

Super
Czy one wg ciebie wola za sucho niż za mokro ?
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:27, 14 kwi 2020

Do góry
Dziękuję, że do mnie zaglądacie jakoś weny nie było... do Was zaglądam, żeby tylko trochę myśli oderwać i powoli sobie działam
troszku wiosny u mnie
półkola przy garażu... exoticki nie zawodne... i czosnki takie jakieś inne...

Hortensjowo 19:26, 14 kwi 2020

Do góry
A tu chciałam pokazać co widać w głębi jak się stoi na tarasie. W narożniku przed żywopłotem cisowym rośnie magnolia (być może Elisabeth lub pomylona Honey Tulip). Hortensje i miskanty dopiero odbijają i tam też są potrzebne tetrisy. Ale to później.
Problemy z tujami 19:26, 14 kwi 2020

Do góry
Witam,
zwracam się z prośbą o pomoc, gdyż nie wiem która z rzeczy, którą zrobiłam ostatnio mogła się przyczynić do takiego stanu rzeczy jaka jest widoczne na załączonych zdjęciach, czyli obsychające głównie wierzchołki tuj jak i ich boki. W ogrodzie mam 150 tuj odm. Smaragd. Zakupione w zeszłym roku i posadzone w czerwcu. Oprócz posadzenia ich i podlewania do początku kwietnia (oczywiście nie na okres zimy) tego roku nic z nimi nie robiłam. Od 2 tyg. na skutek ciepłych dni zaczęłam podlewanie ich linią kroplującą. Tydzień temu nawiozłam je również nawozem compo długo działającym iglaki plus. W dniu dzisiejszym zauważyłam usychajace części. Dawka nawozu pod każde drzewko wyszła ok. 35g. Producent zaleca 40g. Ziemia wokół iglaków jest wilgotna, mokra, ale nie stoi woda. Mój ogród jest bardzo wietrzny i teraz nie wiem czy jednak przenawoziłam te iglaki, czy przelałam czy się rozchorowały. Tuje są ściółkowane korą, po odkryciu kory widzę korzonki na wierzchu. Tuje płytko się ukorzeniają, ale czy aż tak? Doły były odpowiednie przy posadzeniu zaprawiane ziemią do iglaków. W ogrodzie mam ziemię piaszczystą. Proszę o podpowiedzi.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:24, 14 kwi 2020

Do góry
Ziemniaki muszą mieć odpływ wody z worka i z donicy, i dobry drenaż. Moje się udały w donicach. POkażę zbiór.

Bardzo proszę o porady!!!! 19:23, 14 kwi 2020

Do góry
Witam bardzo długo mnie tutaj nie było Ale to nie znaczy że nic nie robiłam w swoim ogrodzie otóż dzięki waszym sugestii, porada zmieniłam niektóre moje puste zakatki.prosze o to zdjecia
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:22, 14 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dla wszystkich zaglądających
Zdrowych i wesołych świąt, pomimo ich nietypowego przebiegu.

Powiedzmy, że zdjęcia z przed korona wirusa.

Dorotka powiedzmy że tak było. Ja tam chrzanie dzisiaj też byłam na spacerze z Mają jak Kaczka może to co mi tam. Masakra to siedzenie w domu jak jej wytłumaczyć że nie można chodzić. Maska na twarz i idę bylo zimno więc mało ludzi,ale każdy się trzyma odległości.
Widziałam i zrobiłam fotkę śamochod policyjny że śpiącymi policjantami przed Orlikiem pilnowali na śpiąco.

Dorotka tyle pięknych dekoracji. Mnie się nie chce, jestem jakoś przygnębiona tym wszystkim.

Moje niezapominajki takie upasione po zimie. Będę znowu siała bo ładne.
Zamówiłam 26 lutego w sklepie internetowym nasiona i do tej pory ani słuchu ani duchu nie odbierają telefonu. Na szczęście nie zrobiłam przedpłaty
Bardzo mi zależało na niektórych nasionach może jeszcze do Benexu przedzwonić.

Pozdrawiam Dorotka zdrowia zycze
Hortensjowo 19:21, 14 kwi 2020

Do góry
Taki widok mam gdy siedzimy na tarasie - na wprost:

z szerszej perspektywy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:21, 14 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)

To nie jest dobra informacja

Boszsz, heucherella pewnie ma też ten problem? Geum też podobno co trzy lata trzeba odmładzać. Masz może jakiś pomysł na ładne, duże liście (oprócz host i przywrotnika)?

Czekam co zapropnuje Tar...z dużymi liścmi też mam problem
Nigra lata za mną

Hortensjowo 19:18, 14 kwi 2020

Do góry
Jak schodzę z tarasu na trawnik po prawej stronie mam taki widok. Ten patyk, to posadzony w ubiegłym roku judaszowiec.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:16, 14 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Aganiu ale wiosna zaawansowana u Ciebie, snieg chwilowy ale kwiaty kwitna. U mnie magnolki jeszcze spia a kloniki ledwo co wypuscily

To już wkrótce

kloniki u mnie już bardzo zaawansowane

Zieleń, drewno i antracyt 19:12, 14 kwi 2020

Do góry
Dziękuję Wiesz, że nawet miałam taki pomysł, tylko nie znalazłam już wolnych donic odpowiedniej wielkości. Za dużo mam zadołowanych w nich roślin, ostatnie wykorzystałam do dalii. W mojej szkółce nie sprzedają doniczek, a nie chcę jechać do marketów typu O , bo tam wszędzie tłumy. Na razie wsadziłam do ziemi. Może jutro uda mi się wykombinować donice, jak nie to już chyba zostanie tak jak jest.
Robocze foty, żeby nie zapomnieć co gdzie posadziłam:
Ascot + Elfe

Comte de Chambord

Elmshorm

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies