Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 10:57, 14 kwi 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Ojejku , jakie cudo
Piękna

Szkoda, że wolno rośnie .
No i ja kupiłam o pokroju krzaczastym a większość woli drzewka .

Ogród do odnowy 10:53, 14 kwi 2020

Do góry
Klon taraski Hot Wings, bardzo szaro wygląda i myślałam czy nie padł przypadkiem, szczególnie gdy widzę w innych ogrodach inne klony całe w pąkach. W końcu nieśmiało ale i tu się pokazały

niezawodna

jest nadzieja na jagody

szafirki majowe, chyba głównie pierzaste, mają niezwykłą żywotność

a rano znowu -5C
Moja codzienność - ogród Oli 10:50, 14 kwi 2020

Do góry
@leon60

Dobrý den, narazila jsem na vaši zahradu na Pinterestu a máte ji opravdu nádhernou! Wow! Mohla bych Vás poprosit co to jsou za traviny na fotkách? A jak daleko od sebe jsou zasazené?
Podle čeho se prosím řídíte ve vzdálenosti sázení?
Moc děkuji!
Nela

Moja bajka 10:48, 14 kwi 2020

Do góry
lubię zdjęcie oczka z tej perspektywy. Wygląda wtedy jakbym prawie mogła po nim wiosłować

Piękne widoki
Pamiętajcie o ogrodach 10:40, 14 kwi 2020

Do góry
A gdzie tam własnie mam wygwizdów a ta krzewuszka w przeciągu rosnie

trzmielina ostrokolistna ruszyła

i orliki same się wysiały i co rok coraz wieksze
Blaski i cienie nowego życia 10:31, 14 kwi 2020

Do góry
Magnolia Yellow River to mnie cieszy, w zeszłym roku poprzycinałam ostro. Ale dopiero teraz widzę że kwitnie na szczytach pędów i trzeba chyba skracać gałązki żeby się zagęściła.

Na kuchennej grujecznik

I tawuły wreszcie wyszły

A pół metra dalej się dzieje wiosennie

Ogród placem zabaw dla synka 10:30, 14 kwi 2020

Do góry
Witam wszystkich,

Powolutku zabieram się do uporządkowania swojego podwórka. Póki co wymaga ono sporego wysiłku fizycznego, z uwagi na duży zakres prac rozbiórkowych, ale postaram się uporać z tym w najbliższych dniach

Podwórko jest w kształcie prostokąta, wymiar 13 x 25m. Mam synka 2-letniego, dlatego chciałbym żeby spełniało nie tylko funkcję wypoczynkową i relaksacyjną, ale również było miejscem do zabawy dla dziecka.

Poniżej wstawię kilka zdjęć obrazujących stan sprzed 2 tygodni.

Blaski i cienie nowego życia 10:24, 14 kwi 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Każdy nowy pączek cieszy Zadarniające oprócz bodziszków jeszcze są ułudki, kopytnik, pragnia syberyjska. Ale zwykła niska kępiasta i rozkładająca się na boki kocimiętka też może zakrywać spore powierzchnie. Jak wrócimy do normalności mogłabym się czymś podzielić

Sprawdziłam roślinki o których piszesz. Nie za bardzo chcę rośliny rozłogowe, za to kopytnik mnie przekonuje. Może go gdzieś przy okazji zdobędę, nie martw się ktoś tu bliżej pewnie będzie miał.

Kocimiętkę mam, mawet sporo jej w zeszłym roku nadzieliłam, jednak ciągle jestem na etapie poszukiwań najlepszego miejsca żeby ją wyeksponować lub dobrze wykorzystać. Coś mi to nie idzie, pod bukszpanami mnie denerwuje ale może zostanie jeszcze ten rok.

Anabelki z patyczków - ciekawe czym zaskoczą, powinny już pokazać coś więcej.
Nie potrafię się z nimi obchodzić, zastanawiam się czy nie powinny być niżej przycięte.

W ogródku emerytki 10:24, 14 kwi 2020

Do góry
Te moje donice nie popękały, ale może tak się stać, np. w kolejną zimę.
Najchętniej zrobiłabym betonowe, ale nie byłabym w stanie wnosić je do budynku.
A są mi potrzebne na hortki ogrodowe, które mam teraz w czarnych wiadrach i
to nie jest ładne
To przykre, co piszesz o postępowaniu ludzi, że lekceważą obostrzenia, ale w miastach nie upilnujesz.
Też Cię pozdrawiam

Protestuję przeciw takim widokom!!!
Teraz śnieg już zniknął, ale po co padał
Oczywiście jest zimno [tylko 3 stopnie] i wieje lodowaty wiatr i z prac ogrodowych nici

Ogród w remoncie 10:17, 14 kwi 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Ta brazowa trawa to jaka?W jakiej ziemi rosnie? u mnie nie zimowala.
Ogród w remoncie 10:14, 14 kwi 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Super

I kolory moje hihihi
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:12, 14 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie popadało, ale też bardzo się ochłodziło, z 23 na 7.
Dziwna ta pogoda, nadal ogrzewanie chodzi, a to połowa kwietnia.
Ta susza jest niepokojąca, co to dalej będzie...
Dzięki Kasiu

ruszają kolejne żagwiny, sporo psy zdeptały, no i nawet im susza nie bardzo służy

tulipanowiec ruszył, fajne te pierwsze listki

Piękniutko, kolorowo, wiosennie
I kilka tygodni przede mną
U mnie jeszcze większość śpi hihihi
To leniwe mam roślinki
A twoje , no proszę
Super
Mój ogrodowy pamiętnik 10:09, 14 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Bardzo dziękuję za piękne życzenia. Tobie również życzę szczęścia w życiu i w ogrodzie , każdego dnia. I mega dawki optymizmu. Wszystkim forumowiczom również .

Ojejku , jakie cudo
Piękna
Mazury i mój kawałek ziemi 10:08, 14 kwi 2020

Do góry
Ania -Spełnione marzenie 10:00, 14 kwi 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Aniu piękne jeżóweczki (wiedziałam że tak będzie) i pomidorki ..rosną jak na drożdżach.
Aniu zdrowych i spokojnych świąt

Asiu,
Kochana jak jeżówki z tak dobrej ręki,
To urosły
Już nie mogę się doczekać jak zakwitną

I mam jeszcze wersję późniejszą

Te pewnie zakwitną na następny sezon.
Mazury i mój kawałek ziemi 09:58, 14 kwi 2020

Do góry
Witam .długo mnie nie było więc nadrobię fotkami.
Blaski i cienie nowego życia 09:56, 14 kwi 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bodzuszki bardzo lubię. U mnie najwięcej jest kantabryjskiego. Moje tereny zamieszkuje turkuć, on podobnież nie lubi bodziszka. Póki co nie mam tego ochyctwa na mojej działce. Lubię zapach bodziszka i jego kwiatuszki.
Zdrowych i wesołych świąt

Ewciu, to chyba tego mam. Bardzo aromatyczny jak się go poruszy. Kwiatki mniej lubię, bardziej jego zieleń i to że tworzy zwarty dywan. Podpowiedź Irenki trafna. Zobaczę czy będzie rósł na słonecznym miejscu i jak będzie wyglądał.

Cd mojej nowej wiosny- NA NIEBIESKO

Już w święta cieszyły szafirki, te niebieskie są późniejsze od szafirowych.

Przylaszczki od sąsiadki są u mnie od zeszłej wiosny, przyjęły się i już kwitną a takie maluśkie te sadzonki. Ta więksa już rozrasta się po kwitnieniu.

Z nowości brunera dwukolorowa kwitnie jako pierwsza

Sezon 2017 u Hanusi 09:47, 14 kwi 2020

Do góry
Zięć obejrzał prognozy i stwierdził, że ze dwa dni będzie zimno. Trzeba rodzinę przewietrzyć. I takim sposobem niespodziewanie byłam wczoraj w ogrodzie.
Zabrałam się za porządki w szklarni.
Donice z tulipanami powędrowały na przetrwalnik, bo zostały się tylko te z małymi cebulkami bez kwiatów. Pod koniec maja znów będzie praca z ich opróżnianiem. Ale u mnie pod lasem, zdaje to egzamin, Sarny się do nich nie dobierają.

U mnie temperatura w pobliżu +4, więc mrozu się nie spodziewam, ale co mi te ostatnie przymrozki napsociły, to się już nie odstanie. Popikowałam w szklarni część sałatowych siewek. Przywiozłam na letni wychów hipeatra i hiacynty z wiosennych prezentów. POdlałam trochę w ogrodzie i tyle w ciągu popołudnia.

Dziś i jutro domowe prace porządkowe. Trzymajcie się ciepło!

System automatycznego nawadniania 09:42, 14 kwi 2020

Do góry
Witam,
planuję nawadnianie na swoim ogródku, to moje pierwsze podejście do takiego tematu.
Screen z programu firmy Gardena. Czy możecie pomóc w weryfikacji takiego rozmieszczenia zraszaczy? Na 2 bokach wzdłuż ogrodzenia posadzone tuje. Tam linia kroplująca ma być.
Myślę o montażu zraszaczy/osprzętu Rain Bird.
Czy w miejscu zraszaczy T380 mogę użyć sektorowe turbinowe Rain Bird 5004 a w miejscu T200/T100 Rain bird 3504?

Obecnie poprzez zredukowaną za licznikiem rurę 16mm która wychodzi obok tarasu jako przyłącze wodne mam przepływ 1,39m^3.jestem na etapie położenia w ziemi nowej rury od licznika. Myślę że będzie wtedy ok 2.5m^3.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies