Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Katte 21:26, 17 maj 2020

popcorn napisał(a)
Szkoda że daleko mieszkasz. Fajnie byłoby kupić kilka dużych krzewów właśnie
Likwidują plantację... Zastanawiam się co to będzie w tym kraju.. nie zanosi się że dobrze... Heh

Jeżdżę często do Rzeszowa heheh , możemy się kiedyś zgadać z KRK autostradą rzut beretem
popcorn 22:10, 17 maj 2020

Mój jedyny kompostownik jest właśnie na wybiegu dla kur
Nie wiedziałam że to lepiej może nawet, chciałam brzydkie elementy zgrupować po prostu

Dzięki!!!

Kasia może, może? Dziękuję

Cieszę się bo robota nam idzie, większość działki obsadzona, dookoła płotu i warzywnik ogarnięty. Jeszcze trochę host mi zostało do posadzenia.

Kurnik stoi, haha cieszę się!

Jeszcze trzeba go przykryć i zawiasy do wejścia do sprzątania i zabierania jajek zamontować i jak urośnie trochę zielska to jadę po kury
hankaandrus_44 22:17, 17 maj 2020

Wstaw w środek 2 belki na grzędy. Kury lubią nocą siedzieć wysoko. A pod tymi grzędami możesz rozłożyć tekturę, Co jakiś czas ją wyniesiesz na kompostownik i nową podścielisz, nie będzie tyle guana w środku.
sylwia_slomc... 22:25, 17 maj 2020

Karola, a one ten wybieg od góry będą miały jakoś zabezpieczony? Bo lis po siatce przejdzie bez problemu.
popcorn 22:31, 17 maj 2020

W dzień powinno nie być problemu bo pies za ogrodzeniem lisa nie wpuści. Chyb? A w nocy kury zamknięte w środku, powinny być bezpieczne?
Pies goni ptaki, koty, lisa też przegoni o ile zapuści się tu w ogóle- sąsiedzi też mają psy...

Grzęda w przyszły weekend, plus wejście dla nich zawiasy i pokrycie dachu.
Dziękuję za radę dotyczącą kartonu, super pomysł!

Buziaki Dziewczyny!!!
sylwia_slomc... 22:37, 17 maj 2020

U Kondzia dwa psiaki bo ogrodzie buszują, a lisa przez dwa lata gonił bo wszystkie kury wydusił Kondzio miał kurnik cały w siatce, pod podłoga też, potrafił siatkę wyrwać i dostać się do środka.
Najlepiej zobacz jak mają sąsiedzi( o ile mają kury)jeśli u nich się coś sprawdza powinno i u Ciebie.
U mojego dziadziusia lata temu lis na Jego oczach wpadł w podwórko i porwał kurę, nic się nie bał( pewnie młode miał na wykarmieniu) dziadziuś kurę odbił, ale i tak trzeba było dobić i zakopać
popcorn 06:32, 18 maj 2020

Oj. No nic, zobaczymy. Miłego dnia!!!
Kasya 06:55, 18 maj 2020

popcorn napisał(a)

Mój jedyny kompostownik jest właśnie na wybiegu dla kur
Nie wiedziałam że to lepiej może nawet, chciałam brzydkie elementy zgrupować po prostu

Dzięki!!!

Kasia może, może? Dziękuję

Cieszę się bo robota nam idzie, większość działki obsadzona, dookoła płotu i warzywnik ogarnięty. Jeszcze trochę host mi zostało do posadzenia.

Kurnik stoi, haha cieszę się!

Jeszcze trzeba go przykryć i zawiasy do wejścia do sprzątania i zabierania jajek zamontować i jak urośnie trochę zielska to jadę po kury

Dom dla kur w 1 dzień ?
nicol21 07:26, 18 maj 2020

Sama zbijałaś?
Grzędy mus zrobić, zobaczysz że kur tylko tam śpi . No chyba, że to jakiś miejski kur będzie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 07:28, 18 maj 2020

Ale u Ciebie wszystko pędzi. Dom dla kur wygląda super, warzyw sporo, nowych nasadzeń jeszcze więcej. Jak Ty to wszystko ogarniasz? Zazdroszczę energii