Irenko, wiosna to moja ulubiona pora roku. Czy ogarniam? Nie wszystko musi być na błysk, nie mam ciśnienia być perfekcyjną panią domu czy ogrodu Wszystko w swoim czasie, jak zdążę to dobrze, jak nie to trudno
zakwitła biała ułudka
Wczoraj był bardzo ciepły i słoneczny dzień,. Dzisiaj przeleciały rano ciemne chmurki, gubiąc kilka deszczowych kropel. Potem spadło gdzieniegdzie kilka śnieżnych płatków. Wiatr smagał zimnem i wysuszał ostatnią wilgoć z gleby.
Kilka zdjęć z wczoraj i dziś.
Tu zaznaczyłam na rożowo (Pompon flower circus)
Dodatkowo na zielono korony klonow, jakbym chciała żeby wyglądały.
Tutaj zanim trawa była zasiana może też widać odrobinę - wzdłuż murku, jest ich 8 sztuk.
No i jeszcze jedna z moich większych radości - podświetlenie grabów
A pod dziecięcym domkiem hamaki ukochane przez wszystkich z widokiem na zachody słońca
Święta minęły wyjątkowo ciche i spokojne... mam nadzieję, że wszyscy jesteście zdrowi i odpoczęliście mimo wszystko.
Ula, nie ma do czego dorównywać, zwykły warzywnik, jak zaczną chwasty rosnąć, to dopiero pielenia będzie Już teraz widzę, że trzeba będzie na jesień inaczej rozplanować kwaterki.
Groszek wysadzony do starej skrzyni, dosieję jeszcze maciejkę
Dziękuję!
Tak.. po moim marudzeniu zabrała się irga na skarpie i choiny. Wciąż nie mogę się dogadać z malinami! No słowo daję - nie ogarniam o co im chodzi. Już zestresowana jestem, bo jesienią dosadzaliśmy po raz enty.. cały rządek! Dostały ekstra ziemię, obornik... Już powinny się zielenić, a tu cisza.. No nie chcę krakać, ale słabo to widzę W dodatku J. mi marudzi, aby ten rządek na porzeczki czarne przeznaczyć, bo z malin ciągle nic nie ma Ech..
Wspomniane maliny zostawiam No i buziaki oczywiście
Izka, dziękuję za miłe słówka Choiny - owszem - ładnie poszły. Ale żeby nie było tak pięknie, to muszę dodać że 4 z nich, to chyba ze trzy razy dosadzałam. Obecnie dorastają może do 1/3 wysokości tych, które rosną od początku. Zresztą wciąż nie mam pewności, czy znów nie wypadną!
Wypucowany ogród u mnie .. to tak może na 3-4 dni się utrzymać.Chwila.. moment.. i znów chwasty są wszędzie! Na złagodzenie naszych stresów, hehe... magnolię zostawiam Wielka szkoda, że tak ulotna jest...