Phormium mi zimowało i fatsja, ale w tym roku wymarzło wszystko.
Trytoma groniasta zimuje.
Krokosmia zimuje.
Alstremeria nie wiem.
Lilie zimują.
Dalie, mieczyki, kanny - do wykopania na zimę.
Begonia Red Dragon (jednoroczna).
Kleome - jednoroczna z rozsady
Niejasne jest, czy wyłącznie mają być zamienniki przypominające egzotyczne, ale zimujące w Polsce?
Czy autentycznie - egzotyczne? Pewnie i takie i takie.
A mi przypominają klimat wioski Bilbo Bagginsa z Władcy Pierścienia
Może nie trafione ale ten mech mi na myśl przywołał tamte sceny i tą naturalność.
Nie zmienia to faktu, że Wasz ogród jest równie wspaniały i być może kiedyś sceny filmu również w nim nakręcą, kto to wie
Siatka jest za głęboko, zdecydowanie za głęboko, a co to jest nie wiem, bo nie wiem nawet jakiej wielkości jest ten ślad Na żywo byłoby łatwiej.
U mnie mam takie ślady - identyczne, na rabacie, kopca nie kopie, a ślady są takie same i wiem że to jest kret bo za płotem mam kopce. Kopca nie może wykopać bo głębiej jest siatka więc idzie pod powierzchnią a głębiej nie może.
Nie chodzić, allbo zmieniać miejsca chodzenia, trawnik jest udeptany, ziemia zwięzła w tym miejscu, ubita, trawnik nie ma jak przyjmować wody
Wertykulacja jeseinna też jest pożądana
O dosiewce to dopiero pomyśl, jak wzejdzie trawa i będzie po 3 koszeniu, wtedy będzie widać czy w ogóle jest potrzebna.
1. Teraz niczym nie nawozić, teraz podlewać i modlić się żeby ulewy nie było i żeby trawa wzeszła
2. Teraz skrzypu nie zwalczycz, dopiero jak trawnik będzie miał co najmniej rok.
Skrzpu praktycznie żaden herbicyd nie bierze, wyrywać, może osłabną mu siły i pzrestanie rosnąć jak będziesz trawnik kosić.
Zapewne kret buszuje, trzeba było położyć siatkę p. kretom przed posianiem trawnika. Na żadne pytanie nie masz rozwiązania na teraz.
Nie jestem zwolenniczką aż takiej różnorodności, bo teraz zastanów się, co i jak posadzić przed takim misz-maszem? Ja nie wiem. Wg mnie nietrafiony pomysł.