Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Dolinie Muminków 20:38, 08 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale masz magnolię wielką. To gwiaździsta?

Tak to jest magnolia gwiaździsta. Mamy dwie sztuki takiej odmiany. Duża jest 4 lata z Nami, a mała 2 rok
Ogród bez reguł 20:37, 08 kwi 2020

Do góry

śliwa
Migawki z ogródka 20:36, 08 kwi 2020

Do góry
Posiane rzodkiewki, sałatą i burak liściowy. Szklarenka z L. nie pasuje wymiarami, więc nie użyłam tej folii firmowej, tylko sam stelaż i przykryłam agro.

Truskawki posadzone. Skrzynia gotowa pusta i zajęta. Poza nią są jeszcze w jednej starej i rządek w warzywnej. Tyle ich, starałam się rzadko sadzić... M nawiózł mi 4 taczki kompostu i do tego poszły 3 worki ziemi ogrodowej i jeden mały kwaśnej.
Ogród wśród pól i wiatrów 20:34, 08 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Jolu prześliczny Twój ogród te ciemierniki ,krokusy ….cudoooo nowa ławeczka świetna i chyba przegapiłam nowego czworonoga słodziak z niego Pozdrowienia

Hej Magda Cieszę się, że jesteś i oczywiście dziękuję za ciepłe słowa Ławeczka musiała się pojawić, bo obecnie najwięcej wolnego czasu spędzam przed ulami. Obserwowanie uwijających się pszczółek to mega wciągające zajęcie hehe.. Czworonoga nie przegapiłaś absolutnie, to piesek od sąsiada, znaczy od mojego brata Ot, taki wspólny pies.. jak był wspólny kot u Kargula i Pawlaka

Zostawiam ciemierniki, bo to ich pora

Ogród bez reguł 20:33, 08 kwi 2020

Do góry
Magnolie

Nawożenie, zasilanie trawnika 20:30, 08 kwi 2020

Do góry
Dzień dobry
Wlasnie otrzymałem wyniki i zalecenia dotyczące mojego trawnika. Zastanawia mnie bardzo dużą ilość superfosfatu jaki mam nawozić ponieważ aż 40g/m2, to ma moje 3 ary 12 kg jednorazowo. Mam akurat siarczan amonu lecz w krysztalkach, czy będzie jakaś różnica jak ją wykorzystam zamiast granulatu? Jak rozumieć naprzemiennie, czyli jak dam co tydzień po dawce to będzie OK?
Zieleń, drewno i antracyt 20:29, 08 kwi 2020

Do góry
Pod grujecznikiem szachownice zastąpiły gwiazdeczki na dobre. Są bardzo fotogeniczne

Pojawiły się też pierwsze tulipany.

Do przechowalnika trafiły doniczki po wczorajszym cięciu lawendy. A na koniec towarzystwo, które swoimi zabawami notorycznie demoluje mi rabaty, zamiast nornice łapać

Ogród wśród pól i wiatrów 20:24, 08 kwi 2020

Do góry
alis napisał(a)
Jola, nieustannie Twój ogród wzbudza we mnie podziw, uwielbiam wirtualne spacerki po nim Widoczki przecudne, pozdrawiam

Alis.. dziękuję Ja też lubię spacerować po ogrodzie, zwłaszcza teraz, kiedy niemal od miesiąca nie wychodzę z domu. Rano jest super, ptaki śpiewają, czuć taką świeżość, rześkie wiosenne powietrze. Wtedy sobie myślę, że współczuję osobom, zmuszonym spędzać ten czas na przykład w blokach...

W ogrodzie też coraz więcej koloru, coraz więcej zieleni. Muszę powiedzieć, że po kilku latach moich marudzeń na skarpę, tej wiosny już mnie ona zadowala. Irga się mocno zagęściła, kosodrzewiny troszeczkę podrosły, no i lada moment tawuła pokaże listeczki. Ech, chyba jednak będzie mi się podobało

Wspomnianą skarpę wraz z pozdrowieniami zostawiam

To zdjęcia sprzed kilku dni

A to dzisiejsze - tawuła z dnia na dzień coraz bardziej rozwinięta
Zieleń, drewno i antracyt 20:21, 08 kwi 2020

Do góry
Przejeżdżałam dzisiaj "przypadkiem" koło ogrodniczego i kiedy się okazało, że parking jest pusty (co oznacza brak innych klientów) zajrzałam na chwilę w poszukiwaniu białych jarzmianek na przyśmietnikową. Jeszcze ich nie mieli, ale znalazłam za to Fotergillę pośrednią Blue Shadow i białą ostróżkę. Przez co lekko zmodyfikowała mi się koncepcja na tą rabatę Znalazłam jeszcze Kalinę bodnantską Charles Lamont. Chciałam wprawdzie Dawn i też były, ale po namyśle stwierdziłam, że taka wąska bardziej będzie u mnie pasowała. Pójdzie na wiejską

Obsadziłam przyśmietnikową. Prócz nowych zakupów oraz roślin zastanych trafiły na nią siewki białych orlików, irysy syberyjskie, wiesioł błekitny i zostało mi jeszcze tylko miejsce na różę The Pilgrim przy płocie i jarzmianki (jak już się pojawią w sprzedaży).

Pospacerowałam jeszcze trochę po ogrodzie i znalazłam miłe niespodzianki.
Moja magnolia jednak nie przemroziłam kwiatów tak jak podejrzewałam Grujecznik powolutku pokazuje listki.

Ogród bez reguł 20:21, 08 kwi 2020

Do góry
Wysiewy w skrzyni się zielenią

piwonie

powojnik
Ogród bez reguł 20:10, 08 kwi 2020

Do góry
wiąz JH

hortensja bukietowa

jarząbek, żylistek
Pamiętajcie o ogrodach 20:10, 08 kwi 2020

Do góry
No dzięki
To jeszcze czekamy.

Gdy na poczatku wiosny królewien jest pare (forsycje, śliwa wiśniowa) to królowa jest jedna

Ogród wśród pól i wiatrów 20:08, 08 kwi 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Eddie chce lapac pszczoly Mam nadzieje, ze juz takimi rojami po tyle naraz jednak nie beda przylatywac zawsze mielismy duzo pszczol, ale jednak oblepiony nimi stol to jednak przesada. Szczegolnie, ze nawet miodu z tego nie ma

Kasia, a może Ty po prostu ul wstaw do ogrodu. Wiesz.. wiosną pszczoły lubię się wyroić. Część z nich odłącza się od rodziny i poszukuje sobie nowego miejsca. Może się u Ciebie osiedlą - będziesz miała i pszczoły i miód Hehe... Oczywiście żartuje Niebieskości zostawiam wraz z pozdrowieniami

Ogród z plażą 20:07, 08 kwi 2020

Do góry
ajka napisał(a)

pokaże jeszcze jak planujemy przedłużyć sobie taras, mąż pracuje nad meblami z palet, na razie czysta prowizorka (chyba będą białe)
planuję jakieś nasadzenia na tych żółtych polach

Czy coś na pniu mogłoby się sprawdzić po tej lewej stronie? np trzmielina?
Bardzo bym chciała liliowce w tym kwadracie, czy to dobry pomysł? pewnie musiałyby być z czymś połączone, bo jak przekwitną podobno nie wyglądają dobrze, może zrobić im jakąś obwódkę?

mąż robi jeszcze donice na taras (te brązowe), mają dojść jeszcze dwie, planujemy tam posadzić bambusy

Ogród bez reguł 20:00, 08 kwi 2020

Do góry
Drzewa i krzewy powoli zaczynają pokrywać się liśćmi

trzmielina oskrzydlona

klon ściętolistny

klon ussuryjski
Ogród z uśmiechem 19:59, 08 kwi 2020

Do góry
No to jeszcze kolejni goście. Dobrze, że mnie odwiedzają, przynajmniej one

Rudzik

Drozd

Ogród na glinie 19:57, 08 kwi 2020

Do góry
Ogród z uśmiechem 19:57, 08 kwi 2020

Do góry
Pokażę Wam cudną rzecz.
Pierwszy raz w życiu widziałam jak ptaki się OPALAJĄ na słońcu. Niesamowity widok. Siedziały sobie na trawniku na d...ci i wystawiały dziobki do słońca. Przekręcały tylko czasami łepek raz w prawo, raz w lewo, w górę i w dół. Trwało to z 10 minut.
Zdjęcia robione przez szybę.

Oto szpaki na plaży "D

Ogród na glinie 19:56, 08 kwi 2020

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:56, 08 kwi 2020

Do góry

cudny kolor
zaczynają nowe
L.Messel już kończy, szybko

czy ktoś wie, co to za kwiat?
skubnęłam z trawnika koło szpitala, ewidentnie światłolubny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies