Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:33, 26 kwi 2020

Do góry
Wyprofilowane brzegi nad mostkiem i topiary

Takie mamy chwasty

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 26 kwi 2020

Do góry
Nowe jabłonie, zdecydowanie wolę je od wiśni

Malus 'Royal Beauty'

Malus 'Neville Copeman'

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:31, 26 kwi 2020

Do góry
Dokładnie! Dziękuję!

Moje bakłażany w domu, będą na tarasie bo w warzywniku nie bardzo mam miejsce, a one lubią dobrą ziemię

Dziś ostatnia zimna noc, plus dwa, potem plus 7-9 przez następne 10 dni. Myślę o wysadzeniu wszystkich pomidorów, te koktajlowe wyglądają w porządku, zobaczymy jutro...

Genie i ostatni kwiat
Szkoda że jutro poniedziałek, ale w piątek znowu wolne! Jupi
Ogród z wilkiem zamkn. 21:31, 26 kwi 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Madziu nie wiem co napisać Może Mocy przybywaj ale wiem doskonale ,że sobie poradzisz i że będzie pięknie

A wiesz że ja lubię oczyszczać rabaty z perzu jakoś tak działa to na mnie terapeutycznie ..uspokajająco oczyszczająco

Asia zapraszam na oczyszczające zbiegi terapeutyczne z usuwania perzu rabata ma 50 m długości od 3,60 do 2,60 szerokości ….winko do pomocy też się znajdzie

cieszę się ,że wierzysz w moje siły

chlebek też się znajdzie

i nawet niewyględne eklerki w smaku podobno dobre

buziaki
Pod bosymi stopami 21:31, 26 kwi 2020

Do góry
Galgasiu serio ciąć je od razu? Ja nie mam skrupułów tylko nie jestem pewna czy teraz dobry moment. Całą resztę mąż ciachnął dawno temu. Nie wiem czy nie lepej do lipca czekać?

Jutro jeszcze 6 sztuk tu do wsadzenia w plecy. :
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:31, 26 kwi 2020

Do góry
I ja podrzucę wiosnę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:29, 26 kwi 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)

Jak dla mnie nie... Fajnie, że jeżówki tam masz.
U mnie z kulkami i trzcinnikiem rosnie werbena dla koloru.

No zobaczymy.
Bo jakby te graby lekko rozrzucić, a nie w linii dać, to i lawendę można by tak bylejak.
A śmiałki i Green Jewel są równiuteńko w linii.
O jakoś tak:
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:28, 26 kwi 2020

Do góry
Nowe kanty trawnika

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:27, 26 kwi 2020

Do góry
Nowe drzewa (okolice stawu)

W kamiennym kręgu od początku 21:27, 26 kwi 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
O ile wiem, podczas wykopywania nie mogą być cebule na słońcu, i potem szybko je do ciemnego pomieszczenia dać, żeby się nie zaparzyły. Rozkłada się pojedynczą warstwą do suszenia na około 2 tygodnie. POTEM CZYŚCI, I SORTUJE. Przechowuje się w przewiewnym miejscu, do jesieni.

Ja tak robię. A Ty Aniu?

To są kolory od Ciebie.

Haniu, cieszą mnie takie widoki.
Twoje ranniki już zadomowiły się u mnie i mają dzieci

Ja swoje tulipany wykopuję w momencie żółknięcia liści, by jeszcze dobrze trzymały się łodyg.
Urywam cebulki i wkładam do pojemników (różnych; wiaderka, koszyczki, skrzyneczki, doniczki mam ok 150 takich pojemników)
Każdy pojemnik ma przyczepioną wizytówkę ze zdjęciem To ułatwia komponowanie kolorystyki nasadzeń
Przechowuję w dość chłodnym pomieszczeniu. Selekcjonuję wtedy kiedy mam czas....czasami tuż przed sadzeniem.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:26, 26 kwi 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Haniu, co rośnie pod Twoją wiśnią? Jakie rośliny mogą rosnąć pod drzewami owocowymi? Mam brzoskiwinię i czereśnię i pod nimi gołą ziemię, która mnie strasznie drażni.

Najlepiej się sprawdzają zwykłe kukliki. Po przekwitnieniu mają ozdobne nasienniki.

Można wykorzystać czyściec wełnisty, rogownicę,niskie astry, trawy w typie seslerii, niskie rozchodniki. Albo szafirki. Ważne, żeby to, co wsadzisz, nie podbierało drzewom wilgoci i miało niewielkie wymagania pokarmowe.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:25, 26 kwi 2020

Do góry
Danusiu, nie ty jedna jesteś tu bez ogrodu, jest jeszcze Marta, z ""kolorowe rabaty Martek"- podsyłamy jej sezonowe kwiatki z naszych kart, i chyba jej jest miło, bo wraca do nas od czasu do czasu. Tobie te z wyślę dziś coś z mojej rabaty. Ro,że jeszcze nie kwitną, ale zawsze coś się znajdzie.

A nowe lokum w końcu wypatrzysz, znajdziesz, jak nie teraz to za moment jakiś. Jestem tego pewna. I stale dla nas będziesz ogrodniczką, nawet bez ogrodu.
Buziam i ściskam serdecznie.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:24, 26 kwi 2020

Do góry
Po moim wypadzie do szkółki ,przytargałam cisy summergold na kulki do towarzystwa dla tego największego
Brzozę karłową i nisko szczepiony głóg Compacta
Mało się rzucają w oczy na fotkach

Pod bosymi stopami 21:24, 26 kwi 2020

Do góry
No i są. Akcja żywopłot sezon trzeci i ostatni, ufff. Jutro na spokojnie jeszcze je obejdę i zobaczę czy wszystkie ok wsadzone i zasypiemy korą. JAk ja się cieszę że kiedyś nadejdzie moment że nie będę musiała oglądać płotu sąsiadów

Połączenie z zeszłorocznym fragmentem :

Ptasi gaj 21:24, 26 kwi 2020

Do góry
Pokazuje trochę fotek. Pogoda pochmurna ale lepiej niż wczoraj.

Pokażę tulipany których nassdzilam sporo ale co z tego były piękne miesiac temu. Prawdopodobnie mróz który przyszedł dwa dni pod rzad uszkodził kwiaty zeschly się i jak widać taki efekt. Jeszcze do tego nornice co niektóre cebulę zżarły. Mam ich bardzo dużo i to nie tylko jednej odmiany. Też są o wiele mniejsze niż w zeszłym roku

Po lewej robota nornic

Te które były w zacisznych miejscach wyglądają tak

W ogródku emerytki 21:22, 26 kwi 2020

Do góry
Dominiko, Gosiu
Szepnęłam Tuptusiowi na ucho, że Wam się podoba, aż się zarumienił
Prosił, żeby podziękować
To jest szmatka specjalnie dla niego, lubi kolor różowy

Parę dzisiejszych zdjęć.
Skalnica długolistna będzie mieć dużo kwiatków

Pigwowiec rosnący w cieniu ma niesamowity kolor kwiatów.

Takie portreciki tulipanów, dobrze, że choć zakwitły jednym kwiatkiem.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:21, 26 kwi 2020

Do góry
vita napisał(a)

Ten jegomość pokazał się dopiero u mnie w ziemi. A twój ma jeszcze tak pocieszne towarzystwo. Fajna ta cieszynianka.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:19, 26 kwi 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Widzę że wyzdrowiałaś

Ula już dawno -od 2 tygodni pracuję
Buziaki

trochę warzywnej części zostawiam

Ogród z wilkiem zamkn. 21:15, 26 kwi 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Deren na pewno kwiecisty a nie kousa. Śmieszne ma te końcówki, jak przypalone
Skąd Madzia wybierasz ten perz? Z trawy czy rabaty? Wiem, że na nowej części
Byłaś w jakiejś szkółce? Ten Konior ogromnie mnie kusi

Iwonka
dereń nie wiem co to za on
a perz wybieram z nowej rabaty -z rabaty wyrzutków o z tej

w szkółce jeszcze nie byłam -jak wracam z pracy ,to już zamknięta ….kusi mnie ...ale na razie się wstrzymuję

buziaki
Pod bosymi stopami 21:13, 26 kwi 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Ania, ale okazy dorwałaś, słusznych rozmiarów. I fajnie przygotowujecie ziemię pod te okazy. Będą zdrowo i szybko rosły.
Bardzo mi się podoba Twój warzywnik, na takim areale można poszaleć. Warzywa wystarczają Wam na cały sezon?

Nie jestem samowystarczalna pod względem warzyw, część muszę kupować. Ale zawsze mam dużo pomidorów, swoje zioła w całości, fasolkę, rzodkiewkę, dużo dyni hokkaido, cukinie itp. Kupuję głównie korzeniowe ale w tym roku spróbuję kupić i wsadzić rozsady. Przyznam się że część roślin się nie mieści i w zeszłym roku przygotowaliśmy dodatkowe poletko. W tym roku na wygnanie poszły dynie i cukinie bo zajmują dużo miejsca. Docelowo będę tu przesadzać truskawki. Pod płotem rosną maliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies