Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 08:26, 30 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów

Wow! Śliczny widok.
Lekka, płynna linia rabaty, przyjemne zdjęcie
Moja codzienność - ogród Oli 08:21, 30 maj 2015

Do góry
Ja muszę podlewać codziennie.
Ogród z tatarakiem w tle 06:41, 30 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dobiegłaś do seteczki, gratuluję. Rabatka z iryskami bardzo mi się podoba. Mają swoje 5 minut.

Dziekuje Iwonko. Tak to już/dopiero 100 ile zmian nastapiło, sama nie wierze...

Iryski teraz przyciągają wzrok, a jak przekwitną to spektakl rozpoczną lilie orientalne
Ogród z tatarakiem w tle 06:31, 30 maj 2015

Do góry
Kasiu, dobiegłaś do seteczki, gratuluję. Rabatka z iryskami bardzo mi się podoba. Mają swoje 5 minut.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 29 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha
Ja podlewałam w lutym rodki i sąsiadom powiedziałam, żeby też tak zrobili. Moim liście sterczały do góry, oni nie podlali i liście były słabe opuszczone. Wtedy żałowali i też podlali.
Reniu, napisz mi na pv, jakie elementy Grześ eba kupic do nawadniania, tzn. jaki wąż do ziemi, złączki i do linii i gdzie to zamawiałas?
Trawki ładne kupiłaś. Buziaki.
Aha, postudiowałam sobie fotkę ze spotkania.

Ach ci sąsiedzi ...
Jeśli chodzi o nawadnianie to ... napiszę Ci na priv
Naprawdę trawki ładne? Cieszę się więc bardzo A czy ML potrzebują dużo wody?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:07, 29 maj 2015

Do góry
Violu, po moich tulipankach ani śladu
Zaczynają kwitnąć rododendrony, ale i tak później, jak u innych.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:03, 29 maj 2015

Do góry
Dorotko, szkoda roślinek, tak czasami bywa. Pięknie pokazujesz swój ogródek. Maczków też mi szkoda, ale choiaż fotkę masz ładną z wyciętymi makami .
Wysiałam u mnie jednoroczne i nawet nie widzę czy wzeszły, zielsko wszystko zagłusza, część wypieliłam, mam nadzieję, ze nie wyciepałam przy okazji maczków.
Widzę, że trawka u ciebie wschodzi ładnie.
Jak tam wyszedł eksperyment z rurkami pcv? Buziaki zostawiam
Ogródek Iwony 21:54, 29 maj 2015

Do góry
Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów

Nova Zembla:

Catawbiense:

American Beauty dopiero startuje

Zakwitają też łubiny wysiane w zeszłym roku. Miała być mieszanka, na razie tylko fioletowe. Liczyłam na inne kolory

Ogródek Iwony 21:41, 29 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Czytam o kolejnych rewolucjach a twój eM chyba też już ogrodowo na maksa zakręcony

Mireczko, zakręcił się chyba bardziej niż ja. Gdyby tempo robienia rabat leżało tylko w jego gestii, ramy ogrodu byłyby już założone. Problem w tym, ze jak nie wiesz, jaką koncepcję wybrać, popełniasz w pośpiechu błędy. Dlatego wolę wolniej, nie nadążam za nim z analizą inspiracji
Oglądałam jeszcze raz inspiracje z ogrodu Danusi i podobają mi się romby. Czasami u nas takie położenie obrzeży jest koniecznością. Ale sznureczek jest bardzo przydatny i zachowanie równoległości linii.
Wczoraj pokazałam Zbyszkowi post Ewy - bacowej. Jest chyba dla niego wielkim autorytetem
Wystarczyła jedna noc, aby przemyślał pomysł. Ledwo dziś przyszłam z pracy, usiedliśmy przy ciurkadełku i debatowaliśmy nad liniami prostymi tam. Efekt na dziś - rozebrana kostka - wykorzystamy ją na podjazd do garażu, zakupione obrzeża, wykopana część roślinek na przechowalnik (doniczki w takim przypadku są bardzo pomocnym narzędziem), przecięty szpadlem kabel doprowadzający prąd do ciurkadełka , rozpoczęte prace wykopaliskowe.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:26, 29 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To dobrze, że już wróciłaś. U mnie też jeszcze są tulipanki.

Iwonko, dopiero dzisiaj obcięłam pozostałości tulipanów, tzn. Łepki i część łodygi. Cały czas kwitły, u mnie wszystko opóźnione.
Ogród na glinie 08:45, 29 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja w zeszłym roku podzieliłam miskanta zanim wsadziłam na rabatę, odchorował, ale w tym roku wszystko jest dobrze, tak więc długofalowo się nie martw. Da radę. Żurawki fajnie tam pasują. czekam na ciąg dalszy kulkowiska. Ciekawa jestem bronzity Buziak

Jadę ją dokupić.
W Kruklandii 08:20, 29 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juziu, piękne porównania. To twój nowy wątek ? Buziaki ślę z rana

Ano nowy...ile można siedzieć w jednym?

Juziam
Moja codzienność - ogród Oli 07:49, 29 maj 2015

Do góry
Olu, szukam inspiracji na prostokątną rabatę z ciurkadełkiem. Jak coś masz, zalinkuj u mnie. Buziaki z rana
Ogródek Iwony 07:14, 29 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Byłam ostatnio w O, ale nie widziałam Może już wyprzedane ... takie ładne to co tu się dziwić

Reniu, promocja była zimą na końcówkę serii. W innym mieli wiecej po normalnych cenach.
Ogródek Iwony 07:12, 29 maj 2015

Do góry
Mireczko, przebudowa ogrodu małymi kroczkami trwa. Trzeba skończyć, co się zaczęło. Buziaki z rana
Makowo na Kociewiu 07:11, 29 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

OK
Kasik przedstawiam malutkiego, nowego towarzysza zabaw moich wnuków - obsikuje i ob..Makowo, a niech tam
Bazyli

Śliczny.
Będzie wesoło. Kasiu, znowu piękne zdjęcia pokazałaś.
W Kruklandii 07:03, 29 maj 2015

Do góry
Juziu, piękne porównania. To twój nowy wątek ? Buziaki ślę z rana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:51, 29 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Poczekaj jak będą spoglądać kiedy będziesz zimą podlewać zimozielone

Ha, ha
Ja podlewałam w lutym rodki i sąsiadom powiedziałam, żeby też tak zrobili. Moim liście sterczały do góry, oni nie podlali i liście były słabe opuszczone. Wtedy żałowali i też podlali.
Reniu, napisz mi na pv, jakie elementy Grześ eba kupic do nawadniania, tzn. jaki wąż do ziemi, złączki i do linii i gdzie to zamawiałas?
Trawki ładne kupiłaś. Buziaki.
Aha, postudiowałam sobie fotkę ze spotkania.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:22, 28 maj 2015

Do góry
Polinko, pięknie opowiedziałaś swoją historię. Ale powtarzam to za innymi, jak echo
Znalazłąś swoje miejsce, swój styl, a to najważniejsze. Buziaki zostawiam i lecę spać.
Ps. Potrzebuję nowych inspiracji, a ostatnio czasu nie mam na bycie na forum, buuuuuu...
Potrzebna mi inspiracja na prostokątną rabatę z ciurkadełkiem, albo hortensjami. A najlepiej jedno z drugim, bo niebawem moja łezka zmieni kształt. M się zgodził na zmianę.
Ogród na glinie 23:09, 28 maj 2015

Do góry
Ja w zeszłym roku podzieliłam miskanta zanim wsadziłam na rabatę, odchorował, ale w tym roku wszystko jest dobrze, tak więc długofalowo się nie martw. Da radę. Żurawki fajnie tam pasują. czekam na ciąg dalszy kulkowiska. Ciekawa jestem bronzity Buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies