Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z tatarakiem w tle

Ogród z tatarakiem w tle

katarzynkak 14:10, 29 maj 2015

lena napisał(a)
Wiem, targuje sie i gratisy tez daje, ale wiesz uslyszec od producenta, ze ,, pani to wpadla na calego,, daje do myslenia hahaaha

Masz racje, babce sie głupio wymskneło, bo pewnie nie miała jeszcze Takiej klientki
Ta Pani handluje też roślinkami w czwartki na rynku w Skierniewicach.
katarzynkak 14:11, 29 maj 2015

lena napisał(a)
Powaznie jest super, mysle sobie, zrobic taka ale dalabym biale roze, jak zarosnie obwodka z bukszpanu to bedzie cukierek

bold text

Białe róże i obwódka z bukszpanu-klasyka piękna sama w sobie
katarzynkak 14:12, 29 maj 2015

lena napisał(a)
Mysle o takim rozwiazaniu jak z projektu Danusi.

Możesz dać wyższe róże np. Chopin w środku, a na zew. niższe np. okrywowe, albo rabatówki. Będzie pięknie
lena 20:31, 29 maj 2015

i oby wiecej i wiecej ))
lena 20:35, 29 maj 2015

caly czas mysle o tych rozach, kurcze na bank to zrobie ale chyba najpierw kora pomysle przy nastepnej wyplacie...wiem ze ceny u Pani od zurawek za roze zaczynaja sie od 10zl. Musze najpierw wytyczyc rabate i zobaczyc ile ich potrzeba, masz racje z tymi wyzszymi po srodku reszta okrywowe. Jesli znasz jakies ciekawe odmiany to poprosze o nazwy bo ja o rozach jeszcze nic nie wiem, oprocz tego ze w zelaznych rekawicach trzeba je pielegnowac
lena 21:36, 29 maj 2015

moze cos w tym stylu, troche na szybko ale gdzies widzialam taki uklad z hustawka czy lawka juz nie pamietam, jest tam grab pendula (parasol) przy hustawce i dwa klony pensylwanskie reszta wedle uznania

katarzynkak napisał(a)
I teraz kochani miejsce do planowania.
Miałam już wstępną koncepcję tego miejsca, ale obawiam się, że mam za mało przestrzeni.
Chodzi o kącik z ławka tj. u Sylwi.

Popatrzcie prosze i doradzcie coś.

Chodzi o cały ten pas wzdłuż thuj szmaragd i świerków.

katarzynkak 04:52, 30 maj 2015

lena napisał(a)
i oby wiecej i wiecej ))

Dziękuję bardzo
katarzynkak 04:55, 30 maj 2015

lena napisał(a)
caly czas mysle o tych rozach, kurcze na bank to zrobie ale chyba najpierw kora pomysle przy nastepnej wyplacie...wiem ze ceny u Pani od zurawek za roze zaczynaja sie od 10zl. Musze najpierw wytyczyc rabate i zobaczyc ile ich potrzeba, masz racje z tymi wyzszymi po srodku reszta okrywowe. Jesli znasz jakies ciekawe odmiany to poprosze o nazwy bo ja o rozach jeszcze nic nie wiem, oprocz tego ze w zelaznych rekawicach trzeba je pielegnowac

Lena jak już sobie zaplanujesz rabatkę, to daj znać. Moge Ci załatwić róże w cenie o wiele niższej-tylko musisz się zdecydować na odmiany i kolory

Ja z jasnych mam cream abudance oraz polarstern. Mam je wsadzone na wiosne, wiec jeszcze nie wiem jak będą wyglądały w moim ogrodzie

A z pielęgnacją to nie jest tak żle. Wiosną przycinasz i dajesz dużo nawozu i rosną
katarzynkak 04:59, 30 maj 2015

lena napisał(a)
moze cos w tym stylu, troche na szybko ale gdzies widzialam taki uklad z hustawka czy lawka juz nie pamietam, jest tam grab pendula (parasol) przy hustawce i dwa klony pensylwanskie reszta wedle uznania

O dziękuje bardzo. O takim układzie nawet nie myślałam, ale wygląda ciekawie. Musze na zywo to przetestować, powbijać kołki, rzucić sznurek ala rabata

Lena a dałabyś radę jeszcze zrobić podobny, ale z ambrowcem z tyłu-koło świerka białego, bez graba pendula i bez tych drzew symetrycznych?
Rozumiem, że obwódka to bukszpan?Fajne te porozrzucane kulki hortki, trawki.
Iwk4 06:31, 30 maj 2015

Kasiu, dobiegłaś do seteczki, gratuluję. Rabatka z iryskami bardzo mi się podoba. Mają swoje 5 minut.