Pamiętajcie o ogrodach
09:09, 04 maj 2020
Grzesiu cxy Ty te roślinki kolderką nakrywasz

Witam,
rozrysowałem swój projekt nawodnienia. Głównie będą u mnie zraszacze rotacyjne hunter lub rain bird i kilka sztuk statycznych i rotatorów. Moglibyście doradzić czy tak jest ok?
![]()
[img size=640x361] Witam.
Przymierzam się za zakupu linii kroplujacej na truskaweczki. Obszar na którym u mnie rosną to 12/2 m. Mam zamiar doprowadzić do tego miejsca rurę Pe25 , zrobić punkt czerpalny z osobnym przyłączeniem tej linii oraz z wyjściem na dalszą część ogrodu ( w przyszłości na sad i drugą linią kropkująca pod tujami).
Teren z truskawkami jest ze spadkiem. Podpowiedzcie proszę czy linia kroplująca musi być z kompensacją ciśnienia i czy cały projekt jest dobrze pomyślany. Jakie ewentualne sugestie byście mieli.
Pozdrawiam
Mój RH biały CW też już pokazuje kolor, ale do rozkwitu jeszcze ciut ciepłego trzeba, a tu W dzień ledwie +10C, ale ogólnie nieźle.
Jak patrzę na Twoje rośliny, to mam miesiąc do tyłu. Pięknie masz!
Irenko cudnr masz magnolie a teraz pięknie zaczynają u Ciebie kwitnąć różaneczniki. Mój ogród jakoś nie lubi ani hakonek ani Elaty- niestety bo są piękne. Zawsze u Ciebie staram się napatrzeć. Buziaki Irenko
U mnie tez zakwitł cw
wydaje mi się ze to bardzo wczesnie
Irenko, piękne masz tulipany. Czy to sadzone jesienią ubiegłego roku? Czy wcześniej? Bo ja mam najwięcej liści a kwiatów mało. Ale jesienią nie dosadzałam ani jednego. Myślałam, że te posadzone wcześniej zakwitną. Jak to jest z tymi tulipanami?
tylko takie ze stycznia mam, tutaj miała ok 150 cm
![]()
Mam nadzieję, że w tym roku bujnie do góry
Tak patrze na twoje rabaty i sie zastanawiam, czy ty czyms sciolkojesz?
Witam Madziu
Pięknie masz kochane moje klony jak ja bym takie chciała mieć. Co kupię to 2 lata i przemarza i do widzenia a kupiłam już ich sporo.
Madzi porządki trwają teraz wszędzie. Mój eM aż mnie mierzwa bierze nic nie robi tylko na trawniczek patrzy.
Ta skarpa zawsze ją podziwiam jakbyś mogła ją zrobić na szerokość (panoramiczne foto) jak teraz wygląda może gdzieś jest jeszcze zajrzę.
Nie narzekaj na bałaganiarza bo każdy taki nie jesteś w odosobnieniu.
Pozdrawiam