Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

ElzbietaFranka 22:42, 02 maj 2020

Witam Madziu

Pięknie masz kochane moje klony jak ja bym takie chciała mieć. Co kupię to 2 lata i przemarza i do widzenia a kupiłam już ich sporo.

Madzi porządki trwają teraz wszędzie. Mój eM aż mnie mierzwa bierze nic nie robi tylko na trawniczek patrzy.

Ta skarpa zawsze ją podziwiam jakbyś mogła ją zrobić na szerokość (panoramiczne foto) jak teraz wygląda może gdzieś jest jeszcze zajrzę.

Nie narzekaj na bałaganiarza bo każdy taki nie jesteś w odosobnieniu.

Pozdrawiam
basia3012 22:45, 02 maj 2020

Magleska napisał(a)

tu nie wiem co zrobić -czy dać płyty z chodnika do podestu ,czy po prostu posiać trawę

Buziaki

Ja bym chyba tu trawę posiała.
Madziu, podest tak pięknie kolorystycznie "się ułożył" jakby deski dobierane specjalnie były. Super.
U mnie znowu rewolucja więc zdjęć nie ma. A właściwie kończę rewolucję jesienno-zimowo-wiosenną. I wtedy coś cyknę. Na razie bajzel.
Wiolka5_7 23:01, 02 maj 2020

Madziu te Twoje klony są przepiękne !
Podest z desek super !
Swego czasu miałam runiankę ,ale niestety wywaliłam,bo chorowała i kiepsko rosła :/

Uwielbiam Twoją skarpę
Rabaty też cudnie skomponowane

Buziaki
kaz742011 23:18, 02 maj 2020

Ależ się dzieje Magda u Ciebie.
Dawno mnie nie było a tu nowe skarpy, domek pomalowany, basen, taras przy nim. Na wakacje nie musisz wyjeżdzać jak u siebie nasz takie atrakcje .
Basenu zazdraszczam .
Iwonka 09:19, 03 maj 2020

Madzia daj runiance szansę Ona super tam wygląda, podsyp jej trochę próchnicy i kory przekompostowanej. Wkrótce platan ja ocieniuje i będzie dobrze.
Moja wczesną wiosną była niesamowicie bujna, zielona. Teraz upały nieco ją dobiły, a wiesz jak jak podlewam Sypnę jej to co ci radzę, rok temu tak zrobiłam i bardzo jej to pomogło. Dodatkowo dostała cień od liści wisterii i było dobrze.
Nowa rabatka przy domku wyszła bardzo spójnie. Ładnie komponują się te zimne nieco kolory z elewacją domku. Twoje rabatki zawsze są takie na tip top Posadzone, obsypane korą, wokół porządek. Muszę się ze swoimi ogarnąć Nie daję jeszcze kory bo nie jestem pewna miejscówek. To głupie, bo przecież przy ewentualnym przesadzaniu wtłoczenie nieco kory tylko poprawi ziemię a nie pogorszy. Ty dajesz tę przekompostowaną czy zwykłą drobną?
Madzia a ten perz co kopiesz z rabat to wziął się stąd, że jesienią nie ściągałaś darni tylko obłożyłaś kartonami? Bo ja na tych nowych rabatach zawsze ściągałam darń, podkopując ją łopatą. Szybko to szło, darń na kompost a reszta do przekopania łopatą czy kopaczką. Chwastów potem nie było dużo. Męczysz się strasznie z tym dziadostwem.

Magleska 07:34, 04 maj 2020

Monia81 napisał(a)
Oj Ty kusicielko klonik od Ciebie kochana żyje nie umiem mu zrobić ładnej fotki...uparciuch nie chce się focić...kurczę nie pamiętam nazwy tego klonika, patrzyłam czy gdzieś w notatniku sobie napisałam ale niestety nie... czytam, że runiankę chcesz wyeksmitować, może jeszcze poczekaj, albo może seslerię jesienną z szałwią, albo jakąś turzycę...

Monia cieszę się ,że żyje
w przedogródku na razie dam szansę runiance ,bo i tak nie mam kiedy tam robić muszę najpierw pozbyć się tego perzu
ale dzięki za pomysł
Buziaki

Johanka77 napisał(a)
Fajne fotostory na dobranoc u Ciebie

Dziękuję

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak tylko będzie bezpiecznie i pozwolą no i będzie z kim Ale na pewno
Kiedyś Ty kobieto zdążyła tą rabatę machnąć się pytam Super wyszła

Czekam na ten czas ,aż wszystko wróci do normy ……

ta rabatka jest niewielka ,a mam tu dużo motywatorów na forum
Buziaki
Magleska 07:40, 04 maj 2020

effka napisał(a)
Te Twoje klony!!! Dzisiaj sobie oglądałam w centrum ogrodniczym kilka klonów, Garnetymnie kuszą ale są za niskie i delikatne. U Ciebie chyba wszystkie super rosną

Ewa klony dziękują
czasem muszę przyciąć jakieś przemarznięte gałązki ,ale ogólnie nic z nimi nie robię

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pokazałam mojemu Emusiowi obudowę basenu i podest, chwali bardzo, że pomysłowo Dookoła dołem posadziłabym wysokie miscanty w sezonie pływałabyś wśród traw, pięknie by było

Gdybyś kiedyś jeszcze nadmiary memory miała to ja się piszę bardzo zamarzyły mi się w łące jeszcze, a z moich jeszcze nie podzielę bo potrzebne przy oczku

Sylwuś przyjeżdżaj memory Ci u mnie pod dostatkiem -rośnie jak chwast
pochwały przekazałam L chodzi dumny jak paw

basia3012 napisał(a)

Ja bym chyba tu trawę posiała.
Madziu, podest tak pięknie kolorystycznie "się ułożył" jakby deski dobierane specjalnie były. Super.
U mnie znowu rewolucja więc zdjęć nie ma. A właściwie kończę rewolucję jesienno-zimowo-wiosenną. I wtedy coś cyknę. Na razie bajzel.

Basiu dziękuję ... podest z rozebranych palet -recykling na to pójdą ładniejsze dechy ….może

ciekawa jestem co to za rewolucje znowu wymyśliłaś …..czekam na fotki
Buziaki
Magleska 07:49, 04 maj 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Madziu

Pięknie masz kochane moje klony jak ja bym takie chciała mieć. Co kupię to 2 lata i przemarza i do widzenia a kupiłam już ich sporo.

Madzi porządki trwają teraz wszędzie. Mój eM aż mnie mierzwa bierze nic nie robi tylko na trawniczek patrzy.

Ta skarpa zawsze ją podziwiam jakbyś mogła ją zrobić na szerokość (panoramiczne foto) jak teraz wygląda może gdzieś jest jeszcze zajrzę.

Nie narzekaj na bałaganiarza bo każdy taki nie jesteś w odosobnieniu.

Pozdrawiam

Elu
dziękuję za tyle komplementów
skalniakowi mojemu ciężko jest zrobić zdjęcie w całości -bo on około 22 metry długości i 6m szerokości ….jest wielki
a z daleka mam tylko takie zdjęcie z kwietnia ...i też nie jest cały uchwycony

Magleska 07:53, 04 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu te Twoje klony są przepiękne !
Podest z desek super !
Swego czasu miałam runiankę ,ale niestety wywaliłam,bo chorowała i kiepsko rosła :/

Uwielbiam Twoją skarpę
Rabaty też cudnie skomponowane

Buziaki

Wiola dziękuję bardzo

runianka ma szansę w tym sezonie -jak się nie wezmie w garść ,to też wywalę
ale na razie muszę skończyć z perzowiskiem
Buziaki

kaz742011 napisał(a)
Ależ się dzieje Magda u Ciebie.
Dawno mnie nie było a tu nowe skarpy, domek pomalowany, basen, taras przy nim. Na wakacje nie musisz wyjeżdzać jak u siebie nasz takie atrakcje .
Basenu zazdraszczam .

Kasiu
dziękuję za tyle komplementów
to wszystko dzieje się przez powiększony teren na starej części już robię tylko drobne kosmetyczne zmiany tj.kwiatuszek tu ,kwiatuszek tam
nie wiadomo co będzie z wakacjami ….jak mam siedzieć w masce na plaży ,to wolę przed własnym domem
edit. basen taki zwykły ,stelażowy
Buziaki
Magleska 08:05, 04 maj 2020

Iwonka napisał(a)
Madzia daj runiance szansę Ona super tam wygląda, podsyp jej trochę próchnicy i kory przekompostowanej. Wkrótce platan ja ocieniuje i będzie dobrze.
Moja wczesną wiosną była niesamowicie bujna, zielona. Teraz upały nieco ją dobiły, a wiesz jak jak podlewam Sypnę jej to co ci radzę, rok temu tak zrobiłam i bardzo jej to pomogło. Dodatkowo dostała cień od liści wisterii i było dobrze.
Nowa rabatka przy domku wyszła bardzo spójnie. Ładnie komponują się te zimne nieco kolory z elewacją domku. Twoje rabatki zawsze są takie na tip top Posadzone, obsypane korą, wokół porządek. Muszę się ze swoimi ogarnąć Nie daję jeszcze kory bo nie jestem pewna miejscówek. To głupie, bo przecież przy ewentualnym przesadzaniu wtłoczenie nieco kory tylko poprawi ziemię a nie pogorszy. Ty dajesz tę przekompostowaną czy zwykłą drobną?
Madzia a ten perz co kopiesz z rabat to wziął się stąd, że jesienią nie ściągałaś darni tylko obłożyłaś kartonami? Bo ja na tych nowych rabatach zawsze ściągałam darń, podkopując ją łopatą. Szybko to szło, darń na kompost a reszta do przekopania łopatą czy kopaczką. Chwastów potem nie było dużo. Męczysz się strasznie z tym dziadostwem.

Iwonka
tam w przedogródku jest przygotowana rabata -przekopywałam porządnie ,kory drobnej tam jest mnóstwo …..myślę ,że jest jednak za dużo słońca ,bo przy klonach jest dużo mniej i tam rośnie bardzo ładnie

Iwonka -ja korę daję drobną przekompostowaną -i bardzo dużo jej daję -do przekopania rabaty też -na tym małym kawałeczku dałam 7 worków najpierw-z taką ilością przekopałam całą rabatę plus trochę piachu -kompostu nie dałam ,bo już nie mam ….
i na wierzch kolejne 6 worków -trochę tego idzie
na pozostałe rabaty też powinnam sypnąć kolejną warstwę …...bo po zimie i po porządkach wiosennych wszystko wsiąkło w ziemię
ale moja glina po tych czynnościach zaczyna być fajną ziemią

a z perzem na nowej rabacie masz rację ….to jest ta eksperymentalna -bez kopania -kartony i kora
wybiło się wszystko-darni nie ma ,innych chwastów też ,ale perz jest taki ,że nie wyrabiam -jak sieć korzeni ….masakra z nim -dobrze chocaż ,że teraz przy tym ryciu ziemia tam mi się tworzy milutka
Buziaki