Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród prawie romantyczny 17:36, 20 lip 2020

Do góry
Napia napisał(a)

Ależ pięknie!
Wyobrażam sobie jak tu pachnie, czy róża też?...czy tylko lawenda?
To jest romantyczne wejście do domu
Lilie też przepiękne
Ogród na piasku i z wielkim murem 07:09, 20 lip 2020

Do góry
Alicjo piękny letni ogród I lilie takie cudne

Od końca - roślinka wygląda na jakąś bylicę. A jeśli idzie o p. doktor... Nie mam zamiaru jej bronić, ale... Coniektórzy, odpowiedzialni za politykę zdrowotną, są bardziej zajęci działalnością polityczną i medialną niż tym, czym powinni. Nie ma spójnych wytycznych i zaleceń, więc niektórzy z nas panikują i są nadmiernie ostrożni. Ale ogólnie, leczenie w czasach zarazy łatwe i lekkie nie jest

A recepty są na II roku

Mam nadzieję, że z nogą już lepiej
Liliowo i kolorowo:) 23:06, 19 lip 2020

Do góry
Tak , lilie to też moja słabość Tym bardziej, że poza wiosennym podsypaniem nawozu do cebulowych, praktycznie są bezobsługowe.
A jak często wykopujesz cebule Danusiu?
U mnie tak się rozrosły, że chyba muszę je w tym roku wykopać i ponownie posadzić.
Hortensje też urokliwe.
Och, te komary, dość mam tych bzyczących potworów
Dębowe zakątki 22:52, 19 lip 2020

Do góry
Napia napisał(a)
Piękne lilie, liliowce i tawułki Jeżówki u mnie dopiero zaczynają się rozwijać, u Ciebie już w pełni rozkwitu. Kolorowo i romantycznie, jak lubię

Lato bogate w kwitnienia. A liliowce, lilie i jeżówki uwielbiam
I kolorowo tez
U mnie też jeszcze nie wszystkie jeżówki rozkwitły

Ogródek Ewy 22:24, 19 lip 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Wow hortensje, lilie i ubranka dla lalek i nie tylko powalają na kolana. Super

Wstałaś już z tych kolan....
Ubranka to skutki uboczne pandemi, coś trzeba robić żeby nie dostać bzika.
Ogór dla Ciebie.
Dębowe zakątki 22:08, 19 lip 2020

Do góry
Piękne lilie, liliowce i tawułki Jeżówki u mnie dopiero zaczynają się rozwijać, u Ciebie już w pełni rozkwitu. Kolorowo i romantycznie, jak lubię
Liliowo i kolorowo:) 22:01, 19 lip 2020

Do góry
Nie mam magicznej siły do hortensji i wiem że u nas teraz jej nie dostanę. W przyszłym roku zaopatrzę się wcześniej. Przeglądam Twoje lilie i myślę: ta nie pachnie i ta też, a te to są pachnące.
U mnie przelatują deszcze, ale pod liliami było sucho po deszczu. Burze na szczęście nas omijają, za to komarów mam zatrzęsienie. Jak ruszę jakąś rośliną to wylatuje cała chmara wygłodniałych komarzyc.
Ogródek Ewy 21:43, 19 lip 2020

Do góry
Wow hortensje, lilie i ubranka dla lalek i nie tylko powalają na kolana. Super
Dębowe zakątki 21:42, 19 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Aniu ,
Lilie i liliowce , piękne
kolory cudne

Aniu, dziękuję i ciesze się ,że się podobają

Liliowo i kolorowo:) 20:16, 19 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Danusiu ,
piękne masz lilie
… i te ko;pry
Ale widzę jeszcze jedną ślicznotkę
dalie
kolor bomba
Liliowo i kolorowo:) 19:33, 19 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

No niestety ale wiekszosc tak to są lilie co rok temu sadziła moja wnusia i one nie zakwitły rok temu ale za to tego roku są ładne a te jasne, kremowe to mam od Kasi jeszcze różowe dopiero zakwitną Nie Ula to nie jest ta hortensja, inaczej się nazywa, zapytałam już Anie jak mi odpowie to napisze. Ale Bobo ładniejsza i w pierwszym roku miała niezbyt te kwiaty ale już w tym widze, że będzie piękny bukiet.

Niezawodny wielosił

Jakie warunki lubia wielosiły ?
Moje 2 zniknęły....
Liliowo i kolorowo:) 19:11, 19 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czyli lili Ci nie zjadły nornice. To fajnie
Ładne te hortensje w donicach. A ta druga niska hortensja to może być Litlle Limelight. W szkółce miałam ją w rękach ale Pani wytłumaczyła mi że niższa jest Bobo więc wzięłam tę drugą.

No niestety ale wiekszosc tak to są lilie co rok temu sadziła moja wnusia i one nie zakwitły rok temu ale za to tego roku są ładne a te jasne, kremowe to mam od Kasi jeszcze różowe dopiero zakwitną Nie Ula to nie jest ta hortensja, inaczej się nazywa, zapytałam już Anie jak mi odpowie to napisze. Ale Bobo ładniejsza i w pierwszym roku miała niezbyt te kwiaty ale już w tym widze, że będzie piękny bukiet.

Niezawodny wielosił

Liliowo i kolorowo:) 17:18, 19 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wszystkie kwiaty piękne, ale dziś zachwycam się hakonką. U mnie rosną beznadziejnie, w tym roku wpadłam na pomysł, że wykopię jedną i podsadzę hortensje w donicach. Szału nie ma, ale żyją. Też mam taką hortensję w donicy jak wyżej w kolorze bardzo mocnego różu, krzak duży a kwiatów nie za wiele. Trzymana w zimie w budynku gospodarczym, wiosną nie wyglądała na przemarzniętą to dlaczego nie kwitnie? Może nawozu za mało dostały.

Hakonki u mnie w tym roku są ładne i się rozrosły bo pogoda dla nich dobra, co chwile leje ale za to lawendy już w niektórych miejscach gniją w środku. Hortensje w donicach kwitną obficie, podlewam od wiosny z nawozem magiczna siła do hortensji. Zimą co jakiś czas ciut wody, żeby ich nie przesuszyć. Teraz się zastanawiam, czy mi się zmieszczą 5 szt zimą bo urosły. No i obcinam suche kwiaty dopiero wiosną. Teraz lilie i masy nabierają bukietowe. Kwitną też floksy, tylko u mnie co chwila ULEWA

Ptasi gaj 12:27, 19 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładne hostowisko
I świetny pomysł na dosadzanie koleusów do host.
Piękne kontrasty
Trawy masz Elu imponujące.
Róże, jeżówki, lilie śliczności.Same radości.
Miłej niedzieli

Aniu dzięki za odwiedziny. Tak to prawda kontrast bardzo ładny tym bardziej,że jest to roślina która można wiosna wysiać i sądzić do gruntu.
Są różne kolory a kontrast murowany. Zachwyciłam się nimi w zeszłym roku na dużym klombie w mieście jak były posadzone grupami po kole efekt piękny więc trzeba siać co wiosnę.

Aniu nie mam specjalnie czasu bo robię porządki przed wyjazdem, aby się nie przestraszyć po przyjeździe i rodzina nie miała kłopotu. Więc się nie za bardzo wpisuje. Jestem bardzo zmęczona tymi pracami, że zasypiam z telefonem.
Trawy aż za bardzo imponujące podcinamy z każdej strony pogoda deszczowa sprzyja więc rosną jak oszalałe.
Ptasi gaj 12:12, 19 lip 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Bardzo ładne hostowisko
I świetny pomysł na dosadzanie koleusów do host.
Piękne kontrasty
Trawy masz Elu imponujące.
Róże, jeżówki, lilie śliczności.Same radości.
Miłej niedzieli
Dębowe zakątki 11:21, 19 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Elu, i ja lubię liliowce i to różne.
Ale w pakach też jeszcze mam dużo.
Ale i dużo już kwitnie

Moje żółte nn liliowce i lilie
Ten NN ma wielkie kwiaty jak dłoń

A ten inny

W zeszłym roku u Ciebie byłam, przypomniały mi o tym liliowce. Masz ich bardzo dużo. A ja robię rabatę liliowcową - to takie małe marzenie sprzed kilku lat. Pewnie będzie ładna za rok

Ciekawy pomysł z liliowcami nad stawem. Dodałabym jeszcze trawy. Przypomniał mi się jeden wątek ze stawem. To wrzucę link.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=325

Jeżówkowe-Love 19:30, 18 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Pachna ci lilie? U siebie sie nimi rozczarowalam- ani jedna nie pachnie.

Egzotyczne raczej nie pachną albo bardzo delikatnie.. Jak chcesz pachnące to trąbkowe kup.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:21, 18 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Dorotka ,
Lilie boskie ,
Ale ja nadal jestem zakochana w twojej altance

… idealna
Aniu ta altana była kupiona około 8 lat temu w Majstrze. My wtedy płaciliśmy 1200zł za nią. Wiem, że nadal są w sprzedaży po około 2500 w kilku marketach budowlanych. Bardzo podobną ma Kasia z mojej bajki i druga Kasia z ogrodu złudzeń i niespodzianek. My dokupiliśmy dodatkowo 2 kratki jako ścianki i maty bambusowe, bo wiosną wiało za bardzo. Mąż kupił blachę i sam pokrył, bo pokrycie dachowe było z materiału.Jeszcze kamień na podłogę to następny wydatek wtedy 1000zł. Przez 2 pierwsze lata rosła tam trawa, ale szybko wysychała i zanikała, później było trochę problemu z uniesieniem altany, bo ona bardzo ciężka jest. Koleżanka ma robioną altanę przez cieślę to jej powiedział 12 tys zł.

Dębowe zakątki 18:33, 18 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko tak niby powinno być z roślinami.Ale uwierz mi,moje rośliny też nie mają dużo luksusu i przestrzeni. Bo przez lata ich dokupywałam i upychałam. Ja też lubię i do tego dążyłam aby w moim ogrodzie na rabatach było coś stale kwitnącego. Często dosadzałam, przesadzałam o 20 cm jakaś roślinę. I znowu coś dosadzam.I tak chyba już będzie i będzie.
Jeszcze jedną stronę nad stawem musimy uporządkować.I na drugi rok ją uporządkuje i dosadzę roślin.Mi jakoś te patyczki hortensjowe się nie udają.Ale jakieś hortki nad stawem będą w przyszłości.

Lilie i liliowce
Liliowiec Destined To See

Aniu ,
Lilie i liliowce , piękne
kolory cudne
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:21, 18 lip 2020

Do góry
Dorotka ,
Lilie boskie ,
Ale ja nadal jestem zakochana w twojej altance

… idealna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies