Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:36, 29 mar 2020

Do góry
No pewnie. Tylko muszę robić tak żeby się nie zarobić...

Podobać mi się zaczyna rabata na froncie. Magnolia, trzy graby fastigiata, trzy rodki piercy weissman bo koffam. Dziewięć czerwonych dereni. Pod nimi poniżej mnóstwo ciemierników i turzycy (w sumie przydałoby mi się jej więcej...) I plama azalii japońskiej i zawilców japońskich. Całość w obwódce bukszpanowej, jeszcze nie skończone sadzenie. I tyle. Podsypaliśmy 10 workami kory, weszłoby jeszcze ze 20. Ale to musi poczekać bo kasa. Chyba że ktoś zna tanie źródło kory luzem nie w workach? Ta z casto fajna ale droga po 8.99

Jutro może jakieś zdjęcia bo mnie ciemność zastała.

Przy tarasie pony tails i rozchodniki. Co to nich? Może czosnki???

Tu rano zimowity wokół grabów. Trochę kicz ale lubię zimowity i od pary lat z 5 cebul mam tyle...

I początek równania skarpy za domem. Kiedyś tam dojdę. I chyba. Będzie hostowisko jednak, bo tu najwięcej cienia z host mam sporo. Tylko jam zrobić żeby nie było bałaganu??? Czy odpuścić i próbować z runianką? Ale msmjej mało...
Glina bosz jaki kolor...

Jutro poniedziałek, sajgon będzie po wolnym piątku...

Buziaki i dziękuję
Ogród Basi 19:36, 29 mar 2020

Do góry

Ogród Basi 19:34, 29 mar 2020

Do góry

Ogród Basi 19:32, 29 mar 2020

Do góry

Ogród Basi 19:31, 29 mar 2020

Do góry
Dzisiejszy, wieczorny obchód ogrodu.

Mam pytanie czy tym rododendronom na dwóch ostatnich zdjęciach, posadzonym tydzień temu powinnam dać zakwitnąć? Czy usunąć im kwiaty i dać czas na rośnięcie i przyjęcie się w nowym miejscu? Chciałabym aby urosły trochę. Nie zależy mi aż tak bardzo na tegorocznym kwitnieniu.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:03, 29 mar 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Nie, brzóz jest dość. Po prostu w sezonie wystawały poza jej obrys, więc tylko dam więcej miskantów variegata w środek i rozsadzę hakone na brzegach.
Prosiła się o powiększenie

jaka to hakone na tej rabacie ?
Ogrodowy, frontowy kawałeczek wyzwania 18:56, 29 mar 2020

Do góry
Załączam jeszcze zdjęcie z przodu
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:39, 29 mar 2020

Do góry
Bilans na dziś:
- przesadzone z pojałowcowej 3 derenie Ellegantissima - posadziliśmy je wokół kruszyn, będą dla nich ładnym tłem rozjaśniającym dodatkowo ten zakątek. A na pojałowcowej zastąpię je Ivory Halo.
- przesadzona na środkową magnolia
- przesadzone dwie tuje brabant i przesadzona pęcherznica - to na rabacie pod żywopłotem sąsiadki, dodatkowo wysypaliśmy tę część zrębkami po akacjach i lilakach, nabiera powoli wyglądu . Została nam do wkopania jedna kratka na pnącza .

Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 18:38, 29 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Mogę prosić o rysunek?

A może ścieżka nie tylko pod murkiem, tylko wzdłuż całej rabaty?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:33, 29 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Żeby nie było za dużo niebieskiego, od zewnętrznej strony jest biała zasłona

Przepiękny grecki klimacik
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:28, 29 mar 2020

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 18:26, 29 mar 2020

Do góry
Forsycja

Wjazadowa z przekwitającymi kokusami.

Kącik wypoczynkowy.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:24, 29 mar 2020

Do góry

Ale fajne żonkile
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:23, 29 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam o szyciu maseczek, takie czasy, że koniecznością jest mieć i spirit też Pięknie ogród wysprzątany masz Życzę byśmy dotrwały do czasów normalności i braku obaw o jutro

Dzięki za życzenia.
Wstydem byłoby narzekanie z mojej strony. Utrata pracy mi nie grozi. W każdej chwili mogę zostać emerytką. Kredyt w banku już niewielki. Dzieci dorosłe, usamodzielnione. Przy zamrożeniu płac co najwyżej będę skromniej żyć, ale to już mam opanowane po latach praktyki. Oby tylko zdrowie było.
W większej skali już tak różowo to nie wygląda. Oby ludziom psychika wytrzymała. Najtrudniej się pogodzić z tym, że zupełnie nie mamy wpływu na to, co się dzieje. Taka dziwna utrata kontroli nad własnym życiem.

Liźnięte mrozem.

Czekam na szafirkowe rzeczki.

Podwórkowa rehabilitacja 18:21, 29 mar 2020

Do góry
Śnieżniki

Podwórkowa rehabilitacja 18:18, 29 mar 2020

Do góry
Ciemierniki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:17, 29 mar 2020

Do góry
Fabiano napisał(a)
Dzień Dobry! Chciałbym coś posadzić na utworzonych rabatach ale nie mam pojęcia co wybrać. Dopiero zaczynam czytać różne fora i zbieram informacje o roślinach oraz przeglądam katalogi szukając inspiracji.
Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak zacząć. Przesyłam 2 zdjęcia pokazujące rabaty. Ogólnie są 4 ale jedną najbliżej okna chcę przeznaczyć na róże. Pozostałe 3 są do zagospodarowania. Warunki strona południowa bardzo słoneczna wejście do domu. Zdjęcie od góry bardziej obrazuje sytuację. Myślałem żeby obrzeża od strony trawnika zagospodarować niskimi i średnimi iglakami a bliżej kostki dać kwiaty, pośrodku jakieś krzewy lub też kwiaty. Chciałem też na środkowej rabacie posadzić na obrzeżu jakąś tak rosnącą do 3 metrów choinkę żeby na święta ją ładnie ozdobić. Może ktoś ma pomysł jak to ciekawie i zmysłowo wykonać.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Fabiano

Zrób inaczej to zdjęcie, bo muszę głowę przekrzywiać, żeby sobie wyobrazić cokolwiek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies