Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 12:21, 07 maj 2020

TAR napisał(a)
Madziu, u mnie runianka rosnie w dosc mokrej glebie i w cieniu lub polcieniu - piekna, zielona jak sie patrzy. w innym miejscu od lasu jest gorszy grunt juz nie tyle wody i nie tyle cienia, jest jasno seledynowa. ale obsypalam kora i czekam az drzewa urosna i ja zacienia. daj szanse runiance, korą obsyp i co jakis czas podlej, kora przytrzyma jej wilgoc. ale jak juz w desperacji mialabys wywalac to absolutnie tego nie rob, odeslij ja do mnie

buki sa genialne jesli chodzi o przesadzanie, jakby nawet nie zauważyły ze miejscowka zmieniona, to samo maja swierki. a sosna zawsze mi zdechnie.

dobra robota z tymi rabatami, w sobote dokupilam sobie klonka Going Green, za linka dziekuje. Buziaki zostawiam.

Tarcia na razie i tak nie wyrabiam się z niczym ,więc runianka dostaje szansę ....póki nie pozbędę się perzu z nowej części ,to starej nie ruszam ewentualnie planuję co pozmieniam kiedyś tam

nie znam tego klonika Going Green-wygoglowałam -śliczny ....ja mogłabym mieć ich bardzo dużo....sama nie wiem ,czy mam faworyta wszystkie lubię

przedogródek ....na fotkach słabo widać kondycję runianki ...ale dam jej czas

moje gwiazdeczki po raz któryś tam do znudzenia

Buziaki
Magleska 12:22, 07 maj 2020

Kawa napisał(a)
no nie te klony powalają piękny skalniak i w ogóle wszystko
a runianka wcale nie najgorsza u mnie dopiero bieda , mnie się wydają że poczekaj jeszcze moze się zbierze

Kamila dziękuję bardzooooo

z runianką poczekam

mam co robić na drugiej części

i klony jeszcze do znudzenia
te bordowe to prawdopodobnie Shaina

a to listek z bliska Shirazz

Buziaki
Magleska 12:25, 07 maj 2020

basia3012 napisał(a)
Madzie cyt.: Basiu dziękuję ... podest z rozebranych palet -recykling na to pójdą ładniejsze dechy ….może

ciekawa jestem co to za rewolucje znowu wymyśliłaś …..czekam na fotki
Buziaki

Oj nie. Ten podest naprawdę pięknie wygląda. Przynajmniej na zdjęciach. A jak ząb czasu go "ugryzie" to będzie super.

Basiu
ząb czasu powiadasz pewnie w tym sezonie i tak zostanie ,bo przez sytuację wirusową mam ograniczone wydatki
jedynie chcę przemalować na kolor domku i skrzyń ....

Buziaki
Magleska 12:30, 07 maj 2020

Urszulla napisał(a)
Ale masz wyczyszczone przy Twojej pracy przechowalnik za rok będzie idealny

Ula
przyjedz i zobaczysz na żywo ,że wcale nie jest wyczyszczone powiedzmy ,że mam pół na pół zrobione

w warzywniku w końcu coś zaczyna rosnąć ...za szybko wysadziłam ogórki-padły i pomidory chyba też

Buziaki
Magleska 12:37, 07 maj 2020

gierczusia napisał(a)
Ja chyba stanowczo zbyt długo u Ciebie nie byłam .... Jest pięknie
A propos runianki...mam ja w dwóch miejscach i bacznie obserwuję. I ta o októrej chcę Ci napisać rosła w kacie ogrodu pod małym świerkiem.najpierw chwilkę stała..a potem jak zaczęła szaleć to nie pytaj teraz po tem calym szaleństwie została chwilowo przesadzona...no żeby gdzieś ja zadolować..i teraz widać co jest grane.. Pokłada się , ma nędznie wybarwione liście , dodatkowo na nich brazowe plamy..no dramat więc po analizie: przede wszystkim cień..no i kwaśna , zasobna, nie gliniasta ziemia a potem..już tylko radość będzie
Buziol

Ela dziękuję za komplementy

runianka w cieniu faktycznie dużo ładniej rośnie a w przedogródku jednak mam za dużo słońca ....na razie i tak walczę z perzem i nową częścią ,więc daje jej szansę ....jak już zacznę się nudzić ,to może wtedy coś poprzerabiam ( chyba ,że się wezmie do życia przez ten czas )....ziemia niestety gliniasta ,chociaż rozluzniana korą i piaskiem ....

walka z perzem na nowej części trwa -kolejne 3m odchwaszczone -do końca sezonu zrobię

a to rabata z inversami -robi się busz pomalutku

Buziaki
Magleska 12:44, 07 maj 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Madzia dzięki o to mi chodziło. A co to za krzaczek na pierwszej focie po lewej stronie ten czerwony.

Te cisy pod płotem też ładnie rosną (tfu tfu) jaka to odmiana.

Madzia to jest kora podsypaną tak a jaka to frakcja że tak pięknie wygląda. U często podsypujesz korę?
Madzia uczta dla oka. Jednak kamień i dobrze dobrane rośliny to jest to. Pięknie!!!!!

Pozdawiam

Elu dziękuję za miłe komplementy
krzaczek czerwony ,to oczywiście klon mam ich coraz więcej i jeszcze mam chętkę na kilka
kora drobna -frakcja 0-20 .....najbardziej lubię tą drobniutką ,chociaż praktycznie co roku trzeba by ją uzupełniać -ale przynajmniej wzbogaca moją glinę
cisy -tu akurat Cię rozczaruję -chorują mi -w szczególności te na dole -chyba jest tam dla nich za mokro -to są Hicksii -część będę wymieniać na szmaragdy ....

trochę szerokich kadrów zostawiam

Buziaki
Magleska 12:47, 07 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękny ten Twój skalniak

Gosiu
skalniak dziękuję wraz ze mną
dla odmiany parę innych kadrów

Buziaki
Magleska 12:49, 07 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród

Gosiu dziękuję

Magleska 12:52, 07 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Madziu

Foty z cudownego ogrodu obejrzałam Klony kochają Cię ..cudne je masz

Pomysł Sylwii na trawy przy podeście ..popieram będzie Super będziesz sobie pływać na pontoniku a Miskancik swym źdźbłem pogilgota Cię

Buziakiiii

Asiu ja raczej będę tam wchodzić sprzątać hihi
pomysł fajny .....ale nie wiem ,czy zrealizuję ,bo em kręci nosem ,że dość mam już tych kwiatków -trawa ma być .....zobaczymy .....
Buziaki

ps. widziałam ,jak już masz fajnie w foliaku
Kasiolaaa 12:56, 07 maj 2020

Madziu jestem i zagladam czesto pieknie niewiem co mam pisac oblednie ❤