Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:51, 28 sie 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Nie zbieram. Ja jestem małej wiary, nie wierzę, że mi z nasion urosną

To ja spróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Już widziałam, że mi siewki orlików się pojawiły - może z ostróżkami będzie podobnie.
Lawendowy zawrót głowy 10:49, 28 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Haha ja u Ciebie Ty u mnie ) sliczne widoczki wstawiłas

Zrobiłam foty z gory za Twoim pomyslem idac spotaknie z Ela sama przyjemnosc kolejne tak udane

Co do jezowek to chyba jesien masz racje

Pozdrow coreczke ode mnie i Fidka dlugo jeszcze jedzic musicie?

Edit doczytałam o grzywce ups

I bardzo dobrze, że zrobiłaś zdjęcia z balkonu, jak zobaczyłam ile wpisów do przeczytania, to byłam pewna, że pojawiło się coś extra - nie myliłam się!

Milena dziękuje za pozdrowienia i też pozdrawia, ja również

Ps. Z wyjazdami jesteśmy na półmetku.
Typografia ogrodu 01:47, 28 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fajna zabawa była na pewno!
Moja córka wczoraj postanowiła sobie obciąć grzywkę - jak to zobaczyłam to zaniemówiłam... w sobotę na nieść obrączki na weselu, za chwile przedszkole, a ona teraz se awangardowy fryz strzeliła eh dzieci

Uśmiałam się! Chyba każde dziecko to przerabia A tak swoją drogą to ma więcej odwagi do radykalnych cięć niż ja Powinnam się od niej uczyć...
Ogródek Iwony 21:06, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
z hortkami to tak chyba jest w pierwszym roku, moje mizeroty - ale jeśli w przyszłym się tak ładnie zrehabilitują jak Twoje Vanilki, to chyba w końcu się polubimy, na razie bardzo mnie rozczarowują.

Naszukałam się zdjęć z ogrodu Ewy, aby mieć okazję zobaczyć, jak na przestrzeni lat rosną hortensje:
Limki 2011
2013 - prawie 2 metry wysokości
A w tym roku jest tak:

-tylko trzy sztuki, jeśli się nie mylę
Niestety, kiepskim telefonem, więc kolory limonkowe Aparatu wtedy nie miałam

Ciekawe, gdzie Ewa się podziewa
Typografia ogrodu 20:18, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moja córka wczoraj postanowiła sobie obciąć grzywkę - jak to zobaczyłam to zaniemówiłam... w sobotę na nieść obrączki na weselu, za chwile przedszkole, a ona teraz se awangardowy fryz strzeliła eh dzieci

Prwnir czytała nasze rozmowy u Ilony o krótkich fryzurach
Ogródek Iwony 20:17, 27 sie 2015

Do góry
z hortkami to tak chyba jest w pierwszym roku, moje mizeroty - ale jeśli w przyszłym się tak ładnie zrehabilitują jak Twoje Vanilki, to chyba w końcu się polubimy, na razie bardzo mnie rozczarowują.
Lawendowy zawrót głowy 20:13, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czekałam na te fotki pospotkaniowe - wreszcie pierwsze zdjęcia z góry - świetne są!
Cieszę się, że spotkanie z Elą takie przyjemne było - widać entuzjazm i w Twoim i Eli poście!

No i nie narzekaj na te jeżówki - teraz to i tak jesień za pasem, a wiosną wyrosną na takie okazy jak sobie wymarzyłaś.

Haha ja u Ciebie Ty u mnie ) sliczne widoczki wstawiłas

Zrobiłam foty z gory za Twoim pomyslem idac spotaknie z Ela sama przyjemnosc kolejne tak udane

Co do jezowek to chyba jesien masz racje

Pozdrow coreczke ode mnie i Fidka dlugo jeszcze jedzic musicie?

Edit doczytałam o grzywce ups
Lawendowy zawrót głowy 20:05, 27 sie 2015

Do góry
Czekałam na te fotki pospotkaniowe - wreszcie pierwsze zdjęcia z góry - świetne są!
Cieszę się, że spotkanie z Elą takie przyjemne było - widać entuzjazm i w Twoim i Eli poście!

No i nie narzekaj na te jeżówki - teraz to i tak jesień za pasem, a wiosną wyrosną na takie okazy jak sobie wymarzyłaś.
Ogródek Iwony 18:09, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Piękna ta rabata!

Zestawienie ML i zawilców ostatnio popularne - też takie mam, tylko moje zawilce maleństwa - jeszcze nie ma co pokazywać.
A Ty jaką tam masz odmianę zawilców?

Co ile masz te śliwy wiśniowe i na jakiej wysokości one są szczepione?

...

To ten płot na zdjęciu chcesz zmieniać?

Edytko, zawilce mam dwa od zeszłego roku. W szkółce wołały: Kup mnie, chociaż ich nie znałam Taki blady róż

Śliwy sadziłam co 220 cm. Na środku przęsła.
Co do płotu, plan jest taki, by powtórzyć z każdej strony jedno pełne przęsło (mur - tak mam z przodu: murki pełne mieszane z przęsłami ażurowymi), a resztę dać poprzeczne deski. Choć rozważałam powtórzenie ogrodzenia, jak z przodu (tu jest bok, dojazd na pola) i do naszej posesji.
Ale ten z przodu jest mocno ażurowy i chyba tego nie chcę. A tak bok i tył poleciałabym deskami Uzgodnię tylko z murarzem wersję, czy słupki murujemy, czy tylko murki pełne powtórzymy, wtedy by doszły dwa słupki. Za bramą jest po całości żywopłot z ligustru i tam wystarczy już prosta wersja ogrodzenia.
Gdybym 8 lat temu widziała takie ogrodzenie, jak twoje, z przodu też by było. A tak jest, jak jest. Z boku na przyszły rok musi być wymiana
Ogród wśród pól i wiatrów 16:52, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dobra decyzja - nic nie sugerowałam bo Remmers to drogi produkt, ale będziesz zadowolona i na pewno wyjdzie super po malowaniu.

Szalę przeważył wczoraj mój stolarz.. bardzo chwalił remmersa za jakość, wydajność i efekt.
Mam nadzieję, że będę zadowolona
Ogród wśród pól i wiatrów 16:26, 27 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)

A w kwestii impregnatu .. decyzje zapadły Zamówiony, jutro będzie w sklepie na mnie czekał: "remmers - Aidol HK Lazur 2257 - srebrno szary". Sama jestem ciekawa, jak to wyjdzie

Dobra decyzja - nic nie sugerowałam bo Remmers to drogi produkt, ale będziesz zadowolona i na pewno wyjdzie super po malowaniu.
Typografia ogrodu 15:58, 27 sie 2015

Do góry
Odcienie zieleni 15:53, 27 sie 2015

Do góry
trzeba przyznać, że dorodne roślinki dostałaś!
Tu ma być ogród :) 10:45, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Sama się czasem zastanawiam, czy ta symetryczność ułatwia czy utrudnia tworzenie ogrodu - na pewno do jakiegoś stopnia narzuca powtarzanie tych samych roślin na lustrzanych rabatach.

Ostróżki i mnie zaskoczyły - żadnych nawozów, tylko podlewanie i wypuściły znacznie więcej pędów kwiatowych niż podczas pierwszego kwitnienia.

Zbierasz z nich nasiona?

Nie zbieram. Ja jestem małej wiary, nie wierzę, że mi z nasion urosną
Tu ma być ogród :) 10:21, 27 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja już pokazywałam te swoje bidulki

Na tym zdjęciu z 22.08 to one wcale tak źle nie wyglądają - moje dużo gorzej.
Ale Twoje chyba mają tam też trochę cienia, tak?
A u mnie właściwie od południa do wieczora to mają patelnię.
Ogródek Iwony 10:16, 27 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No to teraz fotki:

Piękna ta rabata!

Zestawienie ML i zawilców ostatnio popularne - też takie mam, tylko moje zawilce maleństwa - jeszcze nie ma co pokazywać.
A Ty jaką tam masz odmianę zawilców?

Co ile masz te śliwy wiśniowe i na jakiej wysokości one są szczepione?

Red Baron na pewno da radę, a rozrasta się szybko, niewiarygodnie szybko.

Mam też berberysy Orange Rocket tak im było dobrze między brzozami, że porosły potwory, wczoraj się wkurzyłam i przycięłam je konkretnie - nie wiem czy im nie zaszkodzę, ale trudno, niech się ogarną!

Mam dużo odmian berberysów i upały najgorzej znosi Bagatella, niektóre Goldality też trochę poprzypalane - ale one twarde bestie są - szybciutko puszczą nowe listki!

To ten płot na zdjęciu chcesz zmieniać?
Tu ma być ogród :) 10:12, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No ja myślę - od wiosny biorę się za nie konkretnie.
A swoje pokażesz?

A ja już pokazywałam te swoje bidulki
Tu ma być ogród :) 10:02, 27 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
U mnie hortki jak widzialaz tak samo ale te co były najmniejsze jak kupowałam obecnie zachwycają i nawet słońce je nie spalilo

Doszłam już do tego, że lepiej kupić małe sadzonki, które nadrobią po wsadzeniu, zamiast kupować to co największe, najdorodniejsze i wybujałe - bo potem odchorowuje i nie zachwyca.

Tu ma być ogród :) 09:46, 27 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Odetchnęłam ... już myślałam, że to ja coś źle robię a to po prostu pogoda spłatała nam psikusa i nie pozwolila rozwinąć się hortkom właściwie
Dziękuję

PS Za to w przyszlym roku będzie busz

No ja myślę - od wiosny biorę się za nie konkretnie.
A swoje pokażesz?
Tu ma być ogród :) 09:45, 27 sie 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Bardzo piękne stożki, lubię taki symetryczny układ i żałuję że nie zaplanowałam tak u siebie.
Trawniczek rzeczywiście nad wyraz dorodny, jak na sytuację. Jak to zrobiłaś, że ostróżki Ci kwitną? moje chyba zaschły

Sama się czasem zastanawiam, czy ta symetryczność ułatwia czy utrudnia tworzenie ogrodu - na pewno do jakiegoś stopnia narzuca powtarzanie tych samych roślin na lustrzanych rabatach.

Ostróżki i mnie zaskoczyły - żadnych nawozów, tylko podlewanie i wypuściły znacznie więcej pędów kwiatowych niż podczas pierwszego kwitnienia.

Zbierasz z nich nasiona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies