Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 08:23, 27 sie 2015

Joluś trzmieliny nie kupiłam bo nie wiem gdzie mogłabym ją posadzić myślę że to może na przyszły rok prędzej jak będe ogarniać największą rabatę

teraz myślę o tej przed domem
po kawałku myślę a co mi wyjdzie to nie wiem
AnnaCh 08:45, 27 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
A no chyba,że tak, w sumie ogólnie drzewo jest drogie + robocizna to się uzbiera. Ważne,że skrzynki już są, a Ty zadowolona - będą warzywa!!

O cenach drzewa, to Ty już przy mnie nic nie mów We wtorek pan ostatecznie wycenił moją wiatę i troszkę mnie powaliło... Wyszło więcej niż mój mały samochodzik wart No ale robimy, bo M samochód lepszy i szkoda, żeby stał ciągle przed brama na ulicy.
jolka 16:08, 27 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Budżety jakieś trzeba mieć i chyba od razu trzeba założyć że wyjdzie 2x drożej. Skrzynie pewnie będą fajne, chyba masz rację, jak będziesz miała folie to powinno być ok. Oszczędź trochę budżetu

Myśmy przy budowie domu standardowo dorzucali 30% do kalkulacji.
Dosyć się sprawdzało, ale skrzynki przebiły wszystko

A w kwestii impregnatu .. decyzje zapadły Zamówiony, jutro będzie w sklepie na mnie czekał: "remmers - Aidol HK Lazur 2257 - srebrno szary". Sama jestem ciekawa, jak to wyjdzie
jolka 16:09, 27 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Paulina, Jolka - koniecznie chcę żółtą trzmielinę. W Akacji była jedyna ale pień był bardzo pokrzywiony i mi się nie podobała. Jutro będę w ParkuM po carexy (mam nadzieję, że kupię) to przy okazji sprawdzę trzmieliny. Ewentualnie do Gołkowic podjadę. Nakupiłam miskantów ML za to, że hej! W Hebe są ładne po 13zł. Działam, fotorelacja jutro.

No to widzę, żeś się rozszalała zakupowo
Czekam na fotorelację!!
amelia_b 16:25, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

O cenach drzewa, to Ty już przy mnie nic nie mów We wtorek pan ostatecznie wycenił moją wiatę i troszkę mnie powaliło... Wyszło więcej niż mój mały samochodzik wart No ale robimy, bo M samochód lepszy i szkoda, żeby stał ciągle przed brama na ulicy.

A nie taniej by był garaż blaszany?
lindsay80 16:26, 27 sie 2015

jolka napisał(a)

A w kwestii impregnatu .. decyzje zapadły Zamówiony, jutro będzie w sklepie na mnie czekał: "remmers - Aidol HK Lazur 2257 - srebrno szary". Sama jestem ciekawa, jak to wyjdzie

Dobra decyzja - nic nie sugerowałam bo Remmers to drogi produkt, ale będziesz zadowolona i na pewno wyjdzie super po malowaniu.
jolka 16:39, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
Joluś trzmieliny nie kupiłam bo nie wiem gdzie mogłabym ją posadzić myślę że to może na przyszły rok prędzej jak będe ogarniać największą rabatę teraz myślę o tej przed domem po kawałku myślę a co mi wyjdzie to nie wiem

Kamilka, pewnie że masz rację. Nie ma co kupować na szybko, jak się nie ma planu. Ja też się nauczyłam od Danusi, żeby nie kombinować za bardzo z różnorodnością roślin, tylko większe grupy tego samego posadzić. Rabatę przed domem do zimy dopieścisz

jolka 16:50, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Ania, u mnie wyjdzie na to, że mnie skrzynki na jarzyny (w którym może przez pięć lat mi urośnie jarzyn za tysiąc złotych!!) wyjdą więcej niż dębowe schody w domu. Ale robimy...(!!) Czasem coś się robi jednak dla własnej frajdy, bez patrzenia na koszty.

U Ciebie pewnie też blaszak by wyszedł taniej, ale robisz drewno .. bo lubisz

jolka 16:52, 27 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Dobra decyzja - nic nie sugerowałam bo Remmers to drogi produkt, ale będziesz zadowolona i na pewno wyjdzie super po malowaniu.

Szalę przeważył wczoraj mój stolarz.. bardzo chwalił remmersa za jakość, wydajność i efekt.
Mam nadzieję, że będę zadowolona
jolka 17:03, 27 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Amelcia.. jaki piękny awatarek