Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 10 sty 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
a w Wilczej...
...klony, tawliny, czarne bzy...wszyscy w pąkach
niektóre popękane i widać maleńkie listeczki
czosnki 12 cm nad ziemią
wyszły już z ziemi wszystkie wiosenne zawilce...
3 wielkie kępy kłosowca już pięknie się pokazały ... 10 cm zwarte nowe roślinki... jestem lekko mówiąc podłamana...
...nie wiem jak to będzie

Ewo u Ciebie to rzeczywiście jest niepokojące, bo jednak macie ostrzejszy klimat. Ja wierzę 5 amerykańskim modelom prognostycznym, że tegoroczna zima będzie najcieplejsza w historii. Więc nie panikuję i ufam, że na piczatku lutego bedzie u mnie juź pelnia wiosny. Dlatego podjełam dzisiaj ryzyko przesadzania miskantow...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 10 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Ocho - to Ty tez przesadzasz w zimie, ciekawa jestem czy nasze przesadzania nie zrobia rosliną krzywdy, ja w kazym razie będę zapisywac co się przyjęło a co nie, ale w grudniuy przesadziłam baaardzo dużo bylin i iglaków a i w styczniu już kilka dostało zmianę miejsca. W marcu zobaczymy, mam nadzieję że rozpaczy nie będzie czego i Tobie zyczę

Ja nie przesadzam zima u mnie juz przedwiośnie , a gleba w ogóle nie jest zamarznięta
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 10 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Witam
czy jest ładnie wydane może zamówię prenumeratę

Ja wszystko kupuję, zwłaszcza zimą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 10 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Witam
czy jest ładnie wydane może zamówię prenumeratę

Fajnie wydane, oryginalna wersja angielska z przpisami redakcji nt np. konieczności przesunięcia prac, ktore sugerują w styczniu/lutym na początek wiosny
Tu masz linka z okładką
http://www.zielonyogrodek.pl/gardeners-world/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 10 sty 2015

Do góry
Przepiękne zdjęcia cudownego ogrodu. Szkoda że nie masz prądu i musimy poczekac na cd...

U nas wieje niemiłosiernie, młode drzewka wyginalo mi do poziomu..,
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:41, 10 sty 2015

Do góry
Moja antresola od 4 lat bez barierki...
Co się stało kwiatom ... 21:37, 10 sty 2015

Do góry
Ponieważ nie mam i mieć pnącej rózy nie będę miala zamówiłam New Dawn sąsiadom, koleżance i teściowej Będę podziwiać u innych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:58, 10 sty 2015

Do góry
Dlatego okopczykowałam miskanty i sekator schowałam do kieszeni bo mnie strasznie nosiło to ciecie

Czy kupiliście pierwszy numer polskiego wydania Gardener's' World? Bardzo mi sie podoba to czasopismo. Chwilow Was zostawiam i idę poczytać
Moja "przyziemna" :) pasja 15:56, 10 sty 2015

Do góry
U mnie orzestało po południu lać, podzialam w ogrodzie. Jakże mi tego brakowało!!! Aż za łopatę chwyciłam
Ogród z platanem. 15:55, 10 sty 2015

Do góry
Już niedługo przyjdzie, dzisiaj u nas już było przedwiośnie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:54, 10 sty 2015

Do góry
Ha zatem nas cichaczem czyta
Pszczelarnia 15:52, 10 sty 2015

Do góry
Zaraziłaś mnie tymi "cierpiętnikami" nic innego nie robię tylko o nich czytam.

Ps u mnie tak ciepło, że łopata poszla w ruch!
Cebulowe wyrastające z ziemi o nietypowej porze 15:51, 10 sty 2015

Do góry
U mnie dzisiaj było +13 i po ulewnych deszczach wszystko wyłazi... Jesli nie nadejdą silniejsze niż -10 stopni mrozy nic im nie będzie. Jesli będą zapowiadać silniejsze mrozy obsypię moje cebulowe korą
W kamiennym kręgu od początku 15:49, 10 sty 2015

Do góry
Iel juz lat ma Twój piękny żywopłot thujowy?

Masz spore pole do popisu, zazdroszczę areału
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:47, 10 sty 2015

Do góry
Haniu u mnie wiatr na szczęście był znośny, ale ja mam już na jego punkcie fobię po tym gdy Ksawery wyrwał mi żaluzję....
Buziaki zostawiam i oby wiosna w tym roku wyjątkowo wsześnie nadeszła.
Ogródek Iwony 15:40, 10 sty 2015

Do góry
Iwonko skoro masz zamiar kopiowac kwadratowa muszę sie w 2015 spręzyć i ją upiekszyć kolejne modyfikajce juz sie w mojej głowie krystalizują
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:39, 10 sty 2015

Do góry
Z tego samego powodu o ktorym pisałaś u Iwonki oglądacie tylko moje kaloszki i widły
Już nawet w moje firmie mnie czytali....

Na pożegnanie lutego jedziemy na Gardenię a w marcu jesli będą warunki do Stefana. Podasz swój grafik i zaplanujemy. Gardenie już zakrzyżykuj szefowi jako wolna sobota 28.02
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:35, 10 sty 2015

Do góry
O widze, że chętni na Gardenie są
Cieszę się że się odzywacie

A ja dzisiaj jestem zaskoczona tym co się dzieje w ogrodzie... Musiałam spojrzeć na kalendarz i upewnic sie , ze jest 10 STYCZNIA !!!! Nie lutego, nie marca ale STYCZNIA!!! Laurowiśnie maja paki lisciowe, złotlin gotowy do startu, przetaczniki wpuscily młode listki, naparstnice mają świeże ząbki o cebulowych i różach nie wspomnę... Najbardziej martwia mnie hortensję ogrodowe, te już nabrzmiale jak przed porodem i gotowe do startu! Cholercia spac mi toz to zima!!! Bo wymarzną wszystkie! Pod koniec stycznia ma przeciez ponownie nadejsc ochlodzenie

Zdenrowawałam się i zaczęlam wycinać młode miskanty. Wszystkie maja środki zielone, w ogóle nie wymarzły, tylko gorna partia lisci uschnieta. Zatem wycielam i okopczykowałam ziemia aby nie wymarzły. I przesadziłam dwa miskanty...... Ziemia w ogóle nie zamraznieta a gdy chodzilam po trawniku bylo bardzo grąsko, pomyślalam ze M mogłby juz wałować trawnik...ale stwierziłam , ze to juz byłaby przesada....

Zgodnie z zapowiedziami było dzisiaj +13 stopni i wiał bardzo cieply poludniowy wiatr.... Moje kosci juz naprawde czuja wiosne.....a wlaściwie brak zimy....
Buk pospolity - Fagus sylvatica 11:48, 10 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Danusiu, Filip dzięki wielkie za pomoc Bryły korzeniowej nie miał dużej. Mam duże donice po grabach kupowanych na jesień. Kupię dobrej ziemi, wymieszam z kompostem i posadzę go na takiej samej głębokości jak rośnie do tej pory. W donicy będzie maksymalnie 3 lata,do tego czasu mam nadzieję, że część gospodarcza będzie uporządkowana.

A ja bym go zadołowala w donicy bez dnia aby mógł pobierać wodę jesli sądzisz , ze to moze być nawet kilka lat. Donica ograniczy rozrost bryły korzeniowej ale nie ograniczy mu aż tak mocno pobierania wody z niższych warstw gleby. To takie moje lużne sugestie

Latem wystarczy tydzień bez wody w donicy i będzie po buku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:44, 10 sty 2015

Do góry
Nulka napisał(a)
nie znam się ale myślę iż to Munstead Wood

A widzisz a ja przeczytalam, źe pojawi się (czas przyszly). To z pewnością Munstead Wood. Przez Danusie mam 3 szt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies