Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:41, 10 sty 2015

Loosiuu napisał(a)
Marzenko doczytałem o Gardenii Sobota?

Wstepnie planuje sobotę, myslę że jak termin się będzie zblizał to wiecej osób bedzie chętnych. Fajnie, że Gardenia teraz na koniec lutego, jakieś zakupy będzie można poczynić
Madzenka 11:41, 10 sty 2015

Mirella napisał(a)
Będą róże, super, wpadnę na relację z tego wydarzeniamacham

Zapraszam serdecznie, sama się doczekać nie mogę tych purpur i różu w trawach
Kasik 12:51, 10 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Wstepnie planuje sobotę, myslę że jak termin się będzie zblizał to wiecej osób bedzie chętnych. Fajnie, że Gardenia teraz na koniec lutego, jakieś zakupy będzie można poczynić

A czemu ja nie doczytałam

Na Gardenię pewnie i my się wybierzemy. Choć w tamtym roku nie było super oferty- a może ja nie wiedziałam co dobre;D;D;D

ale ciemierniki były. Nie wiem czy by Tobie odpowiadały, bo były tylko jasne, ale sadzonki bardzo dorodne (choć nie tanie).

Ale każdy rok niesie coś nowego.

Sobota jest dobrym dniem, bo dopiero od soboty wystawcy chcą sprzedawać i to tez nie wszyscy, Większość jedzie tylko w celach wystawowych.
agata19762 12:55, 10 sty 2015

Marzenko widzę, że Ciebie też nosi i nie możesz doczekać się wiosny
zakupy świetna sprawa
u mnie też pada i to mocno ...
malgorzata_s... 14:09, 10 sty 2015

Już jestem Ruter trafiło Niestety u mnie też śniegu już prawie nie ma i leje okropnie.
Wczoraj jeszcze wiało tak żeprądu nie było. Niech już wiosna będzie Buziak
ewa004 15:15, 10 sty 2015

Na Gardenię to i ja mam zamiar w tym roku się wybrać
Madzenka 15:35, 10 sty 2015

O widze, że chętni na Gardenie są
Cieszę się że się odzywacie

A ja dzisiaj jestem zaskoczona tym co się dzieje w ogrodzie... Musiałam spojrzeć na kalendarz i upewnic sie , ze jest 10 STYCZNIA !!!! Nie lutego, nie marca ale STYCZNIA!!! Laurowiśnie maja paki lisciowe, złotlin gotowy do startu, przetaczniki wpuscily młode listki, naparstnice mają świeże ząbki o cebulowych i różach nie wspomnę... Najbardziej martwia mnie hortensję ogrodowe, te już nabrzmiale jak przed porodem i gotowe do startu! Cholercia spac mi toz to zima!!! Bo wymarzną wszystkie! Pod koniec stycznia ma przeciez ponownie nadejsc ochlodzenie

Zdenrowawałam się i zaczęlam wycinać młode miskanty. Wszystkie maja środki zielone, w ogóle nie wymarzły, tylko gorna partia lisci uschnieta. Zatem wycielam i okopczykowałam ziemia aby nie wymarzły. I przesadziłam dwa miskanty...... Ziemia w ogóle nie zamraznieta a gdy chodzilam po trawniku bylo bardzo grąsko, pomyślalam ze M mogłby juz wałować trawnik...ale stwierziłam , ze to juz byłaby przesada....

Zgodnie z zapowiedziami było dzisiaj +13 stopni i wiał bardzo cieply poludniowy wiatr.... Moje kosci juz naprawde czuja wiosne.....a wlaściwie brak zimy....
ewa004 15:39, 10 sty 2015

Marzenko ale pamiętaj że to dopiero 10 styczeń
Bez przesadyzmu
Madzenka 15:58, 10 sty 2015

Dlatego okopczykowałam miskanty i sekator schowałam do kieszeni bo mnie strasznie nosiło to ciecie

Czy kupiliście pierwszy numer polskiego wydania Gardener's' World? Bardzo mi sie podoba to czasopismo. Chwilow Was zostawiam i idę poczytać
iwonadm 17:36, 10 sty 2015

Witam
czy jest ładnie wydane może zamówię prenumeratę