Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 08:48, 07 lut 2017

Do góry
Kasia dobrze,ze jestes. Juz wczoraj napisalam, widacznie nie przycisnelam wyslij, czesto mi sie to zdarza nawet na innych watkach. Ped mysli.
Kwiaty we włosach 23:34, 06 lut 2017

Do góry
Gonia na 13 str w zwirowisku rosnie dziwny krzak zielony z wpisu 20.13 ostatnie zdmecie co to jest? Czy to iglak czy lisciasty.perukowiec piekny.
Sokółkowy domek 23:26, 06 lut 2017

Do góry
Beato jestem znowu. Piekny ten stelarz-pergola przy ganku z tymi bluszczami. Widze ze rozne posadzone. Ja tez mam wierzby, ale to drzewa slabe, ale szybka rosnace i trzeba je ciac.
Wrzucaj fotki znpwu zajrze.
Ogród Cioci cz. 3 20:45, 06 lut 2017

Do góry
A ile ty masz arealu, wiem, ze w gorach to male dzialki. Mam rodzine w Szczyrku na pierwszym skrzyźowaniu w gore gdzie byla skocznie Skalite jeszcze wyzej do samej petli wzdluz rzeki. Wiesz mialam kiedys kupic nawet mieszkanie w Szczyrku wybudowane osiedle jak jedziesz w gore po prawej stronke w stylu tyrolskim juz nawet zarezerwowalam, ale M mowi po co nam to, lepiej pojechac do hotelu "KLIMCZOK" kilka razy w roku. Zreszta zawsze mozna sie zakotwiczyc u rodziny.
Pomysle, jak bede znowu jechala to dom znac, ale to dopiero latem. Dzieki za zaproszenie.
Ogród niemodnej. 20:33, 06 lut 2017

Do góry
Witaj na ogrodowisku. Zycze bujnej wyobrazni i wytrwania.
Ptasi gaj 20:23, 06 lut 2017

Do góry
Dziekuje Izka za odwiedziny.
Teraz chcialam pokazac jeden iglak ktory wg mnie zasługume na uwag. Ladnie i szybko rosnje to "kurnik" mam cztery, pieknie rosna chociaz nie rowno. Wydaje mi sie, ze to jest zalezne gdzie rosna.

Zółta morwa na tle kurnika ma ponad 3 metry.

Swjerk bialy na tle kurnika

Ogród Cioci cz. 3 20:17, 06 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Juz napisalam wiem gdzie sa. My przewaznie jezdzimy z Mikołowa na ustron, wisle pozniej przez Sarnopol i do Szczyrku i pozniej przez Buczkowice na Bielsko robimy tama objazdowke. W Buczkowicach kiedys chleb kupowalam. Tyle wspomnien. Zauwaźylam na jednym zdjeciu i zalapałam, ze to gdzies w gorach.

Dzieki za nazwe zaraz ja sprawdzę.

No proszę Jak znowu pojedziesz pętlą to zapraszam
Ogród Cioci cz. 3 20:05, 06 lut 2017

Do góry
Juz napisalam wiem gdzie sa. My przewaznie jezdzimy z Mikołowa na ustron, wisle pozniej przez Sarnopol i do Szczyrku i pozniej przez Buczkowice na Bielsko robimy tama objazdowke. W Buczkowicach kiedys chleb kupowalam. Tyle wspomnien. Zauwaźylam na jednym zdjeciu i zalapałam, ze to gdzies w gorach.

Dzieki za nazwe zaraz ja sprawdzę.
Ogród Cioci cz. 3 19:57, 06 lut 2017

Do góry
Witam. Jestem w twoim watkum nawet nie wiem skad wazne, ze jestem.
Masz piekny ten ogrodek raki mowiac po slonsku "wyciaciany". Wszystko ma swoje mkejsce skrupulatnie posadzone, zadbane. Taki cukiereczekmtylko ugryzc. Przegladnelam prawie wszystkie twoje watki, cudownie.
Malgosiu, zainteresowala mnke u ciebie piekna roza cytrynowa pelna, rzadko sie takie zdarzaja na watk "ogrod cioci czyli ciociogrod" z dn. 6 czerwca 2014 r. Czy znasz nen nazwe.
Kocham roze sporo ich mam bardzo bym chciala taka miec.
Buczkowice musze zobaczyc gdzie to jest na mapie bo wydaje mi sie, ze kiedys tam bylam czy przejezdzalam bo ja tez rodowita S ale mieszkam gdzie indziej.
Pozdrawiam

Witaj Elu Dziękuję za miłe słowaTa róża to pnąca golden shower. Buczkowice leżą 12 km od Bielska i graniczymy ze Szczyrkiem
Ogród Cioci cz. 3 19:44, 06 lut 2017

Do góry
Witam. Jestem w twoim watkum nawet nie wiem skad wazne, ze jestem.
Masz piekny ten ogrodek mowiac po slonsku "wyciaciany". Wszystko ma swoje miejsce skrupulatnie posadzone, zadbane. Taki cukiereczek tylko ugryzc. Przegladnelam prawie wszystkie twoje watki, cudownie.
Malgosiu, zainteresowala mnie u ciebie piekna roza cytrynowa pelna, rzadko sie takie zdarzaja na watku "ogrod cioci czyli ciociogrod" z dn. 6 czerwca 2014 r. Czy znasz jej nazwe.
Kocham roze sporo ich mam bardzo bym chciala taka miec.
Buczkowice musze zobaczyc gdzie to jest na mapie bo wydaje mi sie, ze kiedys tam bylam czy przejezdzalam bo ja tez rodowita S ale mieszkam gdzie indziej.
Pozdrawiam

Juz wiem aby do Szczyrku dojechac z Bielska musze jechac przez Buczkowice.
Sokółkowy domek 19:29, 06 lut 2017

Do góry
Witam na ogrodowisku. Dzialka pieknie polozona to co widze to chyba lasek z jednej strony brzozowy z drugiej sosnowy jest czym oddychac.
15 lat to duzo dla ogroduu jest czym sie pochwalic. Na jednym zdjęciu swierk przed gankiem po 11 latach to juz duze drzewo.
Wierzba daje piekny efekt gesta pewnie ja przycinasz kilka razy w ciagu roku.
Ładnie. Pokazuj swoj raj dalej swoj ogrod.

To jeden lasek sosnowy, na skraju drogi rosną brzozy. A świerk już przesadzony - za duży nam rósł
Również wierzba wypadła jakieś 5 lat temu - zaczęła butwieć od środka.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:17, 06 lut 2017

Do góry
Firletka chaledonska jest babcia "silene" posluźyla jako krzyźówka do stworzenia tego kwiatu silene. Zreszta jak i firletka ma kilkanascie roznych odmian tak rowniez "silene" czy "lipnica"
Siesze sie, ze dobrze sie czula w moim ogrodzie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:43, 06 lut 2017

Do góry
W twojej wizytowce we wpisie z dnia 6 lipca masz zdjecia rozy, nastepne zdjecia kwiatek czerwony i pod nim taki dziwny. Przypuszczam, ze ten czerwony to "silene" ten kwiatek bywa w roznych kolorach, ponizej zdjecie sprawdz czy ten kwiatek jest taki sam jak na torbce z nasionami.

Miejski azyl 12:14, 06 lut 2017

Do góry
Ja mam duzy kompostownik 2x4 m i wys 1,5 m to moj drugi bo pierwszy lepiej nie mowic. Tez wszystko wrzucam do kompostownika oprocz lisci z drzew i krzakow. Bo liscie sie powoli rozkladaja i maja choroby grzybowe.
Przerabiam kompost dwa razy do roku. Nie przesiewam na rabaty wywozy jak leci sam przegnije pod kora.
Liscie wkladam do workow zawiazuje wiosna wysypuje do dolka i tam sobie gnija dalej przesypuje ziemia w nastepnym roku sadze jakies drzewo. Rosnie jak na droźdzach.
Ogrodula 11:52, 06 lut 2017

Do góry
Ale masz pomysly. Koszyczek musze skopiowac. Bede obcinala brzozy wiec trzeba je jakos uplesc w maty lub koszykopodobne. Mam jeszczy patyki dereni.
Wszystko mozna zagospodarowac trzeba miec tylko pomysl jak.
Ładny ogrodek.
Sokółkowy domek 11:32, 06 lut 2017

Do góry
Witam na ogrodowisku. Dzialka pieknie polozona to co widze to chyba lasek z jednej strony brzozowy z drugiej sosnowy jest czym oddychac.
15 lat to duzo dla ogroduu jest czym sie pochwalic. Na jednym zdjęciu swierk przed gankiem po 11 latach to juz duze drzewo.
Wierzba daje piekny efekt gesta pewnie ja przycinasz kilka razy w ciagu roku.
Ładnie. Pokazuj swoj raj dalej swoj ogrod.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:00, 06 lut 2017

Do góry
Daję skórki z banana do dołka przy sadzeniu róż, obornik obowiązkowo. U mnie żadna skórka z banana się nie zmarnuje, wszystkie są zagospodarowane pod różami. Kroję na kawałki rozrzucam pod różą i mieszam z ziemią.
Skórki z banana mają dużo potasu które bardzo lubią róże.

Wiem, wiem ja piszę, że spróbuję bo nie wiem co na to nornice powiedzą, ściółkowanie skoszoną trawą u mnie nie zdaje egzaminu nornice mi wsystkie rabaty ścielone trawą zryły
Kwiaty we włosach 00:12, 06 lut 2017

Do góry
Odnośnie róży angielskiej przeczytaj w moim wątku.
Ta środkowa róża z płatkami pod spodem żółtymi to "Kronoberg" też mam taką samą. Nie mam zdjęcia. Piękna ta biała, ma bardzo dobrze zwinięty kwiat i sporo płatków. Żółta też ładna ale luźniejsza.
Ale masz węży w ogrodzie, trawa ładnie urosła kontrast kamiorków z trawą fantastyczny.
Podoba mi się ten "Lawson" niebieski wymodelowany w kulkę na nóżce. Zresztą masz sporo tych drzewek strzyżonych bardzo ładne. Ja to boję się jakoś modelować abym nie spartaczyła krzaka.
W tym roku zadam sobie trud, aby wszystkie róże miały swoje nazwy to nie takie trudne w dobie internetu.
Ptasi gaj 00:02, 06 lut 2017

Do góry
Sylwia banany jakie zjadamy w domu wszystkie skórki lądują pod róże. Nie jesteś odosobniona. Skóra z banana zawiera dużo potasu a dla róży to eliksir naturalny.
Ponieważ u nas w domu je się dużo bananów to jak kupuję róże to już zbieram skóry i potem wrzucam do dołka. Już posadzone też odżywiam krojąc na kawałki i mieszam z ziemią.

Gonia tak ta różowa to angielska na pewno to Tea Clipper morelowo-różowa.
Miałam jeszcze różę "The Prince" taką samą bordową też piękna, ale ja głupia przesadzałam ją w czasie kwitnienia w 2013 r. jak robiłam ogród i uschła co prawda z dużym zapasem ziemi, ale róże mają palowy korzeń i uszkodziłam.
Mam jeszcze tam w tym skupisku róż obok tej morelowo-różowej różę angielską "Lemon parody" też ładna. To jest ta żołna na zdjęciu obok tej czerwonej, przy cisach zdjęcie z 2015 r. początek kwitnienia.
Zawsze je obcinam w jesieni, a tym roku zrobię doświadczenie i nie obetnę, zobaczę jak w 2018 r. będą kwitły na dużych pędach.
Angielki mają nie samowity zapach.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:02, 06 lut 2017

Do góry
Daję skórki z banana do dołka przy sadzeniu róż, obornik obowiązkowo. U mnie żadna skórka z banana się nie zmarnuje, wszystkie są zagospodarowane pod różami. Kroję na kawałki rozrzucam pod różą i mieszam z ziemią.
Skórki z banana mają dużo potasu które bardzo lubią róże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies