Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lawendowy zawrót głowy 11:51, 23 sie 2015

Do góry
Jola to wszystkie rozplenice stamtąd zabrałaś? Może się pozbierają, nawet jeśli by im liście teraz pouschały to powinny odbić od korzenia.

Informacje o skutecznej uprawie i podziałach jeżówek u mnie
Ogród wśród pól i wiatrów 11:13, 23 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Runianka

Racja
Tu ma być ogród :) 10:29, 23 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko gratki z okazji 200 oby Twoje prace ogrodowe nadal szły w takim tempie, z rozmachem i cudnymi pomyslami .

Zrobilam wczoraj pierwsze zakupy internetowe hehe zobaczymy

Moje jezowki lemonkowe to Honeydew A kupiłam wczoraj Secret Affair roz i limonka ale Coconut Lime

Wykopałam wczoraj rozplenice za domem i poszłam na impreze i dzis rano jak zobaczyłam ten bajzel to załuje, ze tsm grzebałam hihi ale jak sie powiedzialo a ,)

Za życzenia dziękuję
Za zakupy trzymam kciuki!

Gdzie, te jeżówki kupowałaś? Coconut lime mam i ja.
A czy Ty znasz sposób na rozmażanie jeżówek, który kiedyś podawała Magnolia?

Czytałam już u Ciebie o rozplenicach - powinny mimo wszystko dać radę, tylko wodę lej.
A ja jutro podjadę pooglądać te Marikeny co mi mówiłaś - potrzebuję 2 szczepione na 1,5 - 1,6 m.
Tu ma być ogród :) 10:24, 23 sie 2015

Do góry
dziękuję wszystkim i ślę niedzielne buziaczki
Ogród wśród pól i wiatrów 01:03, 23 sie 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Jolka pięknie u ciebie, no po raz kolejny to powtórzę. Podziwiam twój zapał do pracy. Ja jakoś weny ostatnio nie mam. Niedawno zerknęłam na początkowe strony u ciebie i aż trudno uwierzyć, że ty to wszystko sama zrobiłaś w tym ogrodzie. Przypomnij mi, na tej hortensjowej jako pierwsze przed kulami bukszpanowymi to co to było? Ktoś nawet pytał chyba ostatnio ale ja mam sklerozę straszną

Runianka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:24, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pięknie jest - i trawnik i rośliny w świetnej kondycji!

Dziękuję Edytko
Pokażę jeszcze moją poprawioną rabatę różaną
Róża Pastella ... jakie to maleństwo
Moja codzienność - ogród Oli 22:23, 22 sie 2015

Do góry
Fantastiko! Zobaczysz, to będzie inspiracja dla następnych pokoleń na Ogrodowisku.
Pokazałam eMowi i stwierdził, że czad!
Ogród wśród pól i wiatrów 22:17, 22 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Edyta, jesteś niesamowita!! Wszystko wiesz
DZIĘKUJĘ!!

Wrzucę sobie "przepis" i na pewno spróbuję.
Mam kilka takich, co mi się bardzo podobają

Cieszę się, że mogłam się przydać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:02, 22 sie 2015

Do góry
pięknie jest - i trawnik i rośliny w świetnej kondycji!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No właśnie Reniu, pokażesz nam coś dzisiaj?

Witaj Edytko
Myślałam, że będzie dużo gorzej A tak naprawdę ucierpiały jedynie niecierpki w donicach i ... hortensje, ale z nimi miałam problem już przed wyjazdem - diagnoza ... chyba przypalone przez słońce ... no i nie sposób nie wspomnieć o chwastach - pełno ich wszędzie
Czasem słońce czasem deszcz 21:38, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, ja też obrażona na ogród ostatnio byłam, ale patrzę na ostatnie fotki i powodu Twojej obrazy nie rozumiem!
Narzekałaś, że Artemisy gorsze Ci przyszły od moich, a takie piękne krzaki masz, szczególnie ten po lewej stronie ławeczki, mój żaden tak duży nie jest.

Chyba nie pisałam że moje gorsze tylko Twoje ładne musisz je znowu pokazać

A z tym obraźaniem wiesz jak jest, już mi trochę przeszło
Małymi kroczkami do celu... 20:37, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Paulinka - gratki na 200!
Dużo masz już ładnych miejsc w swoim ogródku.
Zazdroszczę Ci tej sąsiadki, która co rusz obdarowuje Cię jakimiś roślinkami - chyba musi Cię lubieć

Dziekuję. Fakt z sąsiadka mam Bardzo dobrze, co chwilę mi coś przynosi, jej mama pracuje na rynku, a tam roślin nie brakuje. Sama jak ostatnio tam byłam to wlasnie Pani mi sprzedała szałwie za 1 zł
Ogród wśród pól i wiatrów 20:22, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999

Edyta, jesteś niesamowita!! Wszystko wiesz
DZIĘKUJĘ!!

Wrzucę sobie "przepis" i na pewno spróbuję.
Mam kilka takich, co mi się bardzo podobają

Urwij/utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy tez się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci.Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Adam często waszdza w ogóle do ziemi od razu, bez trzymania w wodzie. Pełne odmiany wychodzą w 100 %,zielone też. Tylko ziemię daj taką neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną. Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do teraz,późnym latem i jesienią ciut gorzej

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:48, 22 sie 2015

Do góry
No właśnie Reniu, pokażesz nam coś dzisiaj?
Małymi kroczkami do celu... 19:47, 22 sie 2015

Do góry
Paulinka - gratki na 200!
Dużo masz już ładnych miejsc w swoim ogródku.
Zazdroszczę Ci tej sąsiadki, która co rusz obdarowuje Cię jakimiś roślinkami - chyba musi Cię lubieć
Ogród wśród pól i wiatrów 19:02, 22 sie 2015

Do góry
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999
Typografia ogrodu 18:07, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też w napięciu czekam jak to wyjdzie z tą lampą, ale musisz też pokazać jak już ona będzie wisieć na swoim miejscu.

Poakaze ale dopiero we wtorek trafi do malarni.potem suszenie,skrecanie,zawieszenie.musisz poczekać ze mną
Tu ma być ogród :) 18:06, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, namiary już się pojawiły ciut wyżej, ale wysłałam Ci też info na prive.
Pozdrawiam

dzięki raz jeszcze
Ogród tworzony z pasją 16:16, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Karol, jak Cię nie było kilka miesięcy temu, to wątek uśpiony był, a teraz istne szaleńswo, nadrobić ciężko.

Evergoldy i ja polecam, choć trzeba się liczyć z tym, że mogą wygniwać po zimie.
Najlepiej do ziemi dodać 1/3 kory przekompostowanej - taką poradę kiedyś otrzymałam od Toszki.

Dziękuję za porady. Na pewno je wykorzystam.
Ogród tworzony z pasją 15:53, 22 sie 2015

Do góry
Karol, jak Cię nie było kilka miesięcy temu, to wątek uśpiony był, a teraz istne szaleńswo, nadrobić ciężko.

Evergoldy i ja polecam, choć trzeba się liczyć z tym, że mogą wygniwać po zimie.
Najlepiej do ziemi dodać 1/3 kory przekompostowanej - taką poradę kiedyś otrzymałam od Toszki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies