Jajka prześliczne, właśnie coś muszę dzieciakom wymyślić, na co te kwiatki przyczepione?
Ależ ci zazdroszczę tych zakupów, nie mogę się wprost doczekać zakupowego szaleństwa
Agata- śniegu to ty masz, u mnie malutko porównaniu do ciebie, już nawet ziemia się trochę odsłania, dziś pięknie słońce świeci, temperatura podskoczyła już do 4. Najgorsze za nami, teraz będzie już coraz lepiej, buziam
Gosia dziś pięknie, choć jeszcze za zimno na jakiekolwiek prace, śnieg leży, kiedy ta wiosna....lecę do Eli zobaczyć czy oddała ten sprzęcior do kancikowania...hihi
Gabrysia- dzięki i również serdecznie pozdrawiam, zaraz zerknę co u Ciebie
Gosia- ja w domku porządkuję, na dworze ładnie słoneczko świeci, 2 na plusie, weekend ma być taki ładny, tyle że zimny jeszcze, od poniedziałku cieplej ale deszczowo, a jak czekam na ciepło i słonecznie, kiedy się doczekam...?
Jestem za, niech idzie daleko daleko.....
Słoneczko mnie dziś przywitało, 2 na plusie jak na razie, ale pewnie jeszcze podskoczy, śnieg leży, pewnie już niedługo go nie będzie i to mnie cieszy
Ja to na poszukiwania fontanny bym się wybrała, ale też jeszcze się wstrzymuję,
dziś ładnie i przyjemnie, trochę zimno, ale słońce jest
Basiu- a ja wczoraj latałam z łopatą i podrzucałam śniegu na tulipki właśnie, bo wychyliły łepki i się obawiałam żeby mi nie przemarzły, Żon wrócił z pracy i mnie wczoraj nastraszył, że -16, na szczęście tylko do -8 doszło przynajmniej tyle było jak szłam spać, rano -3 więc chyba aż tak mroźnie nie było. Tak bardzo czekam na te widoki nie tylko u siebie, ale u was również, to będzie coś wspaniałego, u każdego wiosna, o tym marzę
Julita- teraz -3, a w prognozie to nawet -18 gdzieś widziałam, powariowali, tak zimno na pewno nie będzie, najgorszą nocą jak na razie była przedwczorajsza -11 widziałam na termometrze mniej więcej o tej godzinie co teraz te -3. W dzień na plusie jest ok 3 stopni, śnieg się trochę topi, ale nowy wyrównuje straty, na wiosnę to nie wygląda.
Tak moje, ale nie z tego roku, w tym pojawiły się jak na razie żółte, ale teraz opatulone kołderką czekają na powrót wiosny
To Flower Record
Wiosenne za sprawą przeszłości- zdjęcia z 2011 i 2012, takiej wiosny w tym roku to jeszcze u mnie nie było, śnieg pada, zimno jest, czyli nie odstaję od reszty- choć marzy mi się
Ależ mnie teraz policzki pieką
Bardzo mi miło, że tak myślisz
Zajrzyj na stronę 306, Edycie o nim trochę pisałam, ja stosuję na wszystkie słabo rosnące i wrażliwe, aby lepiej rosły. Nadaje się do wszystkich roślin- iglastych i liściastych. Będę pryskać w kwietniu, jak rośliny ruszą, później można jeszcze powtórzyć, na ulotce jest wszystko opisane. Środek do drogich nie należy, więc warto spróbować, a nóż pomoże, pozdrówka
Musiałam zostawić coś na pociechę, bo mnie ta biel już do nerwów doprowadza, śnieg leży i wiosny nie widać, zdjęcia z 2012 i 2011.
Po skrzyneczki jeszcze nie byłam
U mnie śnieg i słońce, czyli poplątanie z pomieszaniem, ze śniegu to się nawet cieszę przy tych mrozach,
ale marzę, żeby już sobie poszły za góry za rzeki i wreszcie wiosna wkroczyła.
Widziałam jak się niektórzy dzisiaj męczyli, u mnie nie było tak źle, w dzień na plusie więc się topiło, a później świeże przybyło.