Ooo super, że zakwitła, ja zaczynałam od trzech sadzonek i sama widzisz ile tego jest
U mnie też doniczki stoją na brzozową, kupiłam stipę i gaurę białą, cześć mam własnych w różu.
Będzie zwiewnie i od razu mi się rysuje plan, tego było mi trzeba, jeszcze tylko pytanie czy tam starczy słońca, zobaczymy
Też mam wrażenie, że wegetacja wraca do swojego zwykłego tempa. Jeśli są jakieś odchylenia, to raczej minimalne; tydzień, góra dwa.
Wiosną zaprosiłam do ogrodu dwie róże perskie. Jedna zastąpiła rosnącą przy tarasie Eden Rose (coś jej podgryzło korzeń), a druga wykarczowaną odmianową rosę rugosę, która dawała nadmierne odrosty korzeniowe w dalekiej odległości od swoich korzeni. Oba krzaczki ładnie się przyjęły, zagęściły i zapączkowały. Ta przy tarasie zaczęła kwitnienie.
róża perska rabatowa SEE YOU IN PINK; pokazały się też pierwsze kwiatki floksów
Przez najbliższe dni lato da nam w kość. Temperatura ma dobić do 40 stopni. Nie lubię takich upałów. Rośliny pewnie też. Dobrze, że się wspomagają w częściowym zacienieniu.
Byliny trzeba będzie wspomagać wieczornym podlewaniem.
No piekny ale biały mi sie bardziej podoba.
Moja budleja w donicy na tarasie-miejsca jej szukam. Chciałam dokupić jeszcze dwie ale juz nie było
Krwawnice posadziłam pod grabami-tam bedzie jej dobrze.
Witam. Potrzebuje porady ma temat rabaty której zdjęcie zamieszczam. Słabo się znam na "projektowaniu" rabat i nie mam pomysłu na zmianę/dokończenie obecnej. W grę wchodzi wszystko. Poszerzenie zmiana roślin przesadzenie wszystkie pomysły mile widziane. dziękuję
Na rabacie obecnie jest Miskant Zebrinus oraz dwie hosty. Trawy ozdobnej już nie ma
Mam tak samo. Ale u mnie wrażenie bałaganu powoduje masa roślin nasadzonych na rabacie.
Wczoraj próbowałam to okiełznać i poległam.
Też kupiłam Budleję Little Ruby. Jeszcze nie posadziłam.
Potwierdzam, że krwawnica dobrze sobie radzi w ogrodzie.
Mam ich kilka. Nie znam odmian, ale na moich piaskach rosną. Może nie mam takich kęp jak pokazałaś, ale są w miarę ładne
Dzisiaj przesadziliśmy z mężem 3 buki.
Termin może nie taki ale już się w lipcu zdarzyło klona przesadzić i żyje.
W ten sposób idąc z tarasu do ogrodu za drewutnią będzie bukowa alejka.
Po obu stronach trawnika.
Nie mam aktualnej foty. Ale sobie można to wyobrazić. Patrząc na wprost, za drewutnią i basenową która jest zaraz za domem, będzie ta alejka wiodła do platanowej.
Mimo przesadzania drzew znalazła sie chwilka żeby popławić się w basenie.
Jutro mam wolne i może uda mi się coś z doniczek posadzić.
I przyjedzie kora po południu. I Pan kosiarkowy okabluje robota.