Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

TAR 18:43, 01 cze 2025

tulucy napisał(a)

A masz wysokie czy niskie? Bo ja mam sporo niskich. Za to Kwartet ma wysokie o ie reflektujemy na to, czego nie mamy

Wysokie, dam kilka Mrokasi za 2 tygodnie, a jakbys przejezdzala to moze dasz jej ze 3 kosacce te fioletowe
tulucy 22:29, 01 cze 2025

TAR napisał(a)

Wysokie, dam kilka Mrokasi za 2 tygodnie, a jakbys przejezdzala to moze dasz jej ze 3 kosacce te fioletowe

Zrobi się
tulucy 22:34, 01 cze 2025

ajka napisał(a)
Łucja my się chyba nie znamy. Przeczytałam cały wątek, to fantastycznie oglądać jak powstaje nowy ogród u kogoś kto ma wizję i doświadczenie. Na pewno będę zaglądać. Widać, że wkładasz dużo pracy w ogród. Skąd w tobie tyle siły?

Zazdroszczę piwniczki, marzyła mi się kiedyś, ale u nas jest zbyt wysoki poziom wód gruntowych i niestety nie przejdzie u nas.

Ale najbardziej rozczulił mnie fakt, że masz pomoc w swojej mamie, że chętnie pomaga ci w tworzeniu twojego ogrodu. Moja niestety nie żyje, a wiem że byłaby zachwycona. Masz rodziców blisko czy specjalnie do ciebie przyjechali?

Rodzice mieszkają niedaleko mnie, też w Warszawie, na działkę od nich jest trochę dalej niż ode mnie z mieszkania. Czasami mama przyjeżdża z tatą, kamperem, wtedy mamy pobyt z nocowaniem, jest gdzie przygotowac obiad, umyć się w ciepłej wodzie. Ale częściej ja jadę rano po mamę i lecimy na działkę, potem ją wieczorem odwożę. Mama na szczęście też kocha dłubanie w ziemi.

Wczoraj i dziś sukces, bo była z nami moja córka i pomagała. Ona totalnie nie ogrodowa. No ale to 17 lat, to co się dziwić...

Siły to mi już trochę brakuje, ale upór pomaga...
tulucy 23:09, 01 cze 2025

Udało mi się dziś skosić te łany wszystkiego, co nie jest trawnikiem, ale przede wszystkim nie jest rabatami
Widać, gdzie będą rabaty, po łanach rumianków.
tulucy 23:11, 01 cze 2025

tulucy 23:13, 01 cze 2025

Kousa twardziel, lekko podeschnięty po przeprowadzce, potem liźnięty przymrozkiem. A pączków nie zrzucił i kwitnie.

Na grujeczniku już widać życie

Dębolistna też zmrożona i podeschnięta puszcza już nowe listki.
tulucy 23:15, 01 cze 2025

Praca grupowa. Pielenie mama i córka. Sadzenie ja. Podlewanie córka. Sprzątnięcie urobku mama (17 taczek pełnych, z górką).
Przedpłocie.
tulucy 23:18, 01 cze 2025

I takie tam kolorki.

Szałwie miałam różne jakieś w starym. Przetrwała tylko ta jedna kępa łąkowej.
I tak lepiej jak werbeny. Z których nie zostało nic.
tulucy 23:20, 01 cze 2025

Tawułkom chyba się podoba w nowym miejscu, skoro zaczynają puszczać pąki.
tulucy 23:21, 01 cze 2025

Objawił mi się drugi kolorek wieczornika.

I na koniec moja łąka kwietna...