Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

mirkaka 17:02, 29 maj 2025

Tak jak wszyscy mogłabym cytować piękne kadry i rośliny, Alicjo, masz cudnie, rodki azalie prześliczne, cieszę się że te przesadzone od taty przyjęły się, pięknie wyglądają nad stawem
Gruszka_na_w... 22:18, 29 maj 2025

Miejsce dla azalii wybrałaś idealnie. Odbicie w wodzie wygląda nad wyraz efektownie.
Zachwycający jest ten zakątek z ceglanym łukiem. trudno od niego oderwać wzrok.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:38, 29 maj 2025

Alija napisał(a)

Te różności masz cudne
Czy na zdjęciu to szałwia? Któraś z odmian Love & Wishes albo im podobna???
April 07:37, 30 maj 2025

Ogród pokazowy A kolejne elementy które dodajesz, poprawiasz, tylko podkreślają jego urodę
Alija 22:36, 01 cze 2025

mirkaka napisał(a)
Tak jak wszyscy mogłabym cytować piękne kadry i rośliny, Alicjo, masz cudnie, rodki azalie prześliczne, cieszę się że te przesadzone od taty przyjęły się, pięknie wyglądają nad stawem

Mirka! Bardzo dziękuję, za pochwały o rodkach i azaliach, też bardzo się cieszę, że te od taty rosną, a nawet zakwitły. Byłam u Ciebie, tam to dopiero są widoki.
Alija 22:39, 01 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Miejsce dla azalii wybrałaś idealnie. Odbicie w wodzie wygląda nad wyraz efektownie.
Zachwycający jest ten zakątek z ceglanym łukiem. trudno od niego oderwać wzrok.

Haniu! Cieszę się, że spodobał Ci się mój pomysł z azaliami nad stawem, właśnie o to odbicie w wodzie mi chodziło.
Ceglany łuk , to robota mojego męża, ależ jest dumy z Twoich pochwał.
Alija 22:42, 01 cze 2025

Magara napisał(a)

Te różności masz cudne
Czy na zdjęciu to szałwia? Któraś z odmian Love & Wishes albo im podobna???

Magarku! Dziękuję. To nie jest szałwia, to jest dyptam, w tym roku zakwitł, co mnie bardzo cieszy
W ubiegłym roku niestety zżarły go ślimaki.
Alija 22:44, 01 cze 2025

April napisał(a)
Ogród pokazowy A kolejne elementy które dodajesz, poprawiasz, tylko podkreślają jego urodę

Aprilku! Daleko mi do tego, ale bardzo dziękuję za miłe słowa, staram się i ciągle coś tam zmieniam, różnie to wychodzi.
Ulina 09:50, 02 cze 2025

Alija napisał(a)
Oliwnik kwitnie i pachnie niesamowicie

Zaczynają clematisy.

Czy oliwnik daje w okolicy swojej siewki?
Piękne różności i powojniki. Ja zabiłam właśnie powojnika, ktorego dostałam od sąsiadki, wsadziłam w zbyt mokry grunt.
Ciekawy ten sezon pogodowo poza tym uwielbiam ten czas, jest taki zmienny, jedno przekwita, drugie zakwita, kwiatki dają radośćRododendronów Ci zazdroszczę, one wolno rosną, a Ty masz już dorodne krzewy.
ElzbietaFranka 18:49, 02 cze 2025

Alija napisał(a)

Aniu! Dziękuję. Azalie i rodki są bardzo kolorowe. Ogólnie azalie chyba są mniej wymagające, a równie piękne.

To prawda azalie są bez problemowe oby tylko miały ziemię dobra próchnica kwasolub i słońce. Moje mają ok 12 lat raz tylko złapały mączniaka.
U mnie też pachną prawie wszystkie.
Alicja masz wszystko co trzeba i co lubię w ogrodzie. Kładka nad stawem z azaliami rewelacja.
Pozdrawiam