Ja też mam problem z moją Laurowisnia wschodnia. Kupiłam duży krzak bo ma ponad 1m i jest gesty, więc to na pewno dorosła roślina. Ale zauważyłam że i od dołu i od góry ma sucho pękające liście (zielone). Natomiast od środka są żółte. Przypuszczam, że ja mróz "spalił" i do tego jest przesuszona. Ale to tylko moje domysły. Poza tym na liściach też się wiele dzieje wydaje mi się mimo wszystko, że ma młode paczki. Pytanie czy coś z niej bedzie?
Wcięło mi internet ..przerzuciłam się na telefon tak na szybko..bo chcę pokazać Wam moje drzewka.
Miały przyjść po świętach,przyszły dzisiaj..miały być patykami a są całkiem fajne ..
Jabłoń Royalty (jednak nie dałam jej na rabatę..tam miejsca brak )
Sylwuś ja się na tym nie znam inspekcik powstał bo go ujrzałam na pintereście
Sama bym na to nie wpadła, ale oglądając GW wiedziałałam, że inspekcik będzie potrzebny
Magnolia Sunsation jest późniejsza ma jeszcze czas na kwiaty
a to moje perspektywy
Się przyznaję do posiadania wielu kalin . Watanabe pikutek pikutkowaty od 4 lat prawie nie przyrasta ,nieco w szerz do góry to nic.
cascade też w szerokość nawet widocznie do góry od 3 lat nic
to ta pod grójecznikiem.Zapomniałam dodać że skubana od tych 3 lat nie kwitnie.
Ale kocham je miłością wielką inne odmiany też( kilimandżaro suncośtam, molly schredred na pewno nazwę nakiciałam, schosoni) więcej grzechów nie pamiętam.
Gdybym od razu o tym myślała to byłabym wieszczem
Nam się udało na razie i Wam życzę szczęścia spełnienia
Czy to o szklarence czy to o kalince sami ocencie
A to szkrzyneczki z uprawami
truskaweczki
pietruszka naciowa
tutaj trawa beatlesi warzywka zielone jak bazylia
Witam. Chcę zrobić rabatę przy altanie. Mam magnolię Susan w formie drzewka, klona palmowego Dissectum Garnet i chciałabym to połączyć z jeżówkami, rozchodnikiem i seslerią jesienną. Jak to zrobić. Ścieżka będzie żwirowa. Jest tam cały dzień słońce.Proszę o pomoc.