Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Gożdzikowa - wiejski ogród 19:34, 22 kwi 2016

Do góry
Basiu ile Ty masz skrzatów małych (wnuków)?
Czekam na zdjęcie płota, my też w trakcie prac ale siatką z jedną płytą betonową.
Od tej sąsiadki przechodzi mi podagrycznik i bez betonu ani rusz. Moja szklarnia już prawie, prawie cieszę się jakby to były najpiękniejsze perfumy a przecież to zalążek do pracy Pozdrowienia zostawiam
Podwórkowa rehabilitacja 16:01, 22 kwi 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Śliczna ta szachownica

Bardzo jestem ciekawa szklarenki.

Moje narcyzy zeszłoroczne też zniknęły - a nie pamiętam, gdzie je wsadzałam, podejrzewam jako winowajców i glinę mokrą i ciepły grudzień

Dzięki, szklarnia cały czas się robi
Tyle deszczu było, że się nie dziwię, że pogniły cebulki.
Zresztą już je wykopałam, wywaliłam i w to miejsce przesadziłam bergenię.
Ja to czekam u Ciebie na pokaz kwitnięcia róż Ale będzie pięknie.
Dziś do gruntu wkopałam różę Chopin i Parole.
Stare i sadzone jesienią żyją, nawet ta na pniu którą złamałam przy przyginaniu.
No dobra kawa wypita, koniec przerwy
Podwórkowa rehabilitacja 21:06, 21 kwi 2016

Do góry
Mało narcyzów zeszłorocznych zakwitło, wiele ma same liście a niektóre ledwie wyszły z ziemi. I te w ilości około 20 wzięłam pod lupę. Po wykopaniu okazało się, że przymierzają się do gnicia i nie mają prawie korzeni
Żadnej larwy muchy nie widziałam. Wstępnie uważam, że winna jest zbita, mokra gliniasta ziemia, bo na trochę wyższym terenie wszystkie zakwitły.
A tak było pięknie w zeszłym roku.
2015

2016
brak zdjęć...

Bardzo pracowity dzień dziś- kolejny. Powstaje powoli szklarnia samoróbka.
2 m x 4 m reszta to okna z wymiany
Winogron do wysadzenia w inne miejsce.

loża szyderców

ocalone warzywka

Ukojenie 13:53, 20 kwi 2016

Do góry
Dzis w nocy robilam test. Chodzilo o sprawdzenie jak zareaguje regal-szklarnia i rosliny na dogrzewanie 'podlogowe' zniczem.

Efekty:
1. Termometr na tarasie:

2. Termometr w szklarni:

Wczesniej zaobserwowalam, ze wskazywaly taka sama temperature co rano.

A na termometrze zewnetrznym elektronicznym bylo 4.5 stopnia. Wiec taras i tak daje cieplo.

edit: Znicz, a własciwie wkład olejowy nie dymi za dużo więc nie zauważyłam osadu, rośliny wyglądały OK.
Na dzisiejszy przymrozek -3 chyba wstawię do wszystkich szklarni w stopy takie "ogrzewanie" i nie będę wnosić do domu.
ps. oczywiście od góry szklarnie były okryte włókniną.
Ukojenie 20:23, 12 kwi 2016

Do góry
Tesciowa poratowala mnie kolejnym regalem szklarnia
Ona juz nie potrzebuje wiec wypozyczyla mi

Jutro z rana wyprowadzam kolejne roslinki z domu. I znowu jest miejsce na pikowanie
Ogród tworzony z pasją 09:23, 11 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)

Ja moją stipę już od ponad tygodnia trzymam na dworzu (regał-szklarnia na zadaszonym tarasie) - w domu mi się kładła a tu stoi na baczność.
Może Twoja dzięki trzymaniu w domu szybciej podrośnie - moja troszkę stoi w miejscu teraz, ale przynajmniej w domu mam więcej miejsca

Dobry pomysł z trzymaniem jej na zewnątrz, ja niestety nie mam żadnej szklarni i musi stać u mnie w domu. Za rok na pewno mniej będę wysiewac, bo oprócz stipy mam jeszcze wiele na parapetach..
Ogród tworzony z pasją 09:21, 11 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Jeszcze nie hartuje, czytałem że dopiero dwa tygodnie- tydzień przed wsadzeniem.

Ja moją stipę już od ponad tygodnia trzymam na dworzu (regał-szklarnia na zadaszonym tarasie) - w domu mi się kładła a tu stoi na baczność.
Może Twoja dzięki trzymaniu w domu szybciej podrośnie - moja troszkę stoi w miejscu teraz, ale przynajmniej w domu mam więcej miejsca
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:16, 08 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Dzisiaj w ogrodzie szału nie było! Wiatr zimny i mimo stopni na liczniku było zimno. Ale ja prace pod szkłem miałam w planie. Przygotować miejsce pod pomidory musiałam. No i dałam rade przekopać z dodatkiem gnoju, i teraz już się zastanawiam kiedy sadzonki do gruntu.

Szybka jesteś - u mnie jeszcze szklarnia nie ruszona.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:16, 08 kwi 2016

Do góry
tak szybciutko bo usuną mi zdjecie co myslicie o takiej szklarence?warto kupić?
http://allegro.pl/tunel-foliowy-ogrodowy-ogrodniczy-szklarnia-2x3-5m-i5840494546.html
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:59, 04 kwi 2016

Do góry
Nie ma co focić Gosiu na razie. Meble nadal czekają w pokoju gościnnym - bo nie ma jeszcze patio - a to trochę potrwa, a szklarnia siedzi nadal w paczkach. Jutro zamawiamy drewno na obelkowanie fundamentu i myślę, że w czwartek przyjadą. To jak pogoda pozwoli w weekend zaczniemy ;prace budowlane.
A na razie mamy akcję PIT... Czyli za...b totalny w światek piątek i w niedzielę - dosłownie
A na kawę zapraszam - tylko nic pachnącego na razie nie kwitnie W ogrodzie powoli nabierają tempa prace porządkowe.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 04 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nie tak pieknie, wszytsko rozkopane ino zdjeć mam malo, ale trawnik i rabaty i opaska wokół domu i szklarnia

ps. nei pamiętam szer. obiedki ale nei jest zbyt szeroka , zmierze w tym sezonie jak nei za późno dla ciebie

Witam się wieczorową porą - widzę, że nawadnianie automatyczne się robi to już teraz całkiem tylko leżeć na leżaczku i podziwiać Ci przyjdzie a tu wszystko będzie się samo podlewało
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:44, 04 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
Oj ruszyło wiosennie u Ciebie pięknie,

ps a obiedka to 130 a szerokość > ?

nie tak pieknie, wszytsko rozkopane ino zdjeć mam malo, ale trawnik i rabaty i opaska wokół domu i szklarnia

ps. nei pamiętam szer. obiedki ale nei jest zbyt szeroka , zmierze w tym sezonie jak nei za późno dla ciebie

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:12, 04 kwi 2016

Do góry
Dziewczynki, dziękuję za urozmaicenie mojego wątku, jak mnie nie było. Ale już jestem, chociaż na chwilę z psem wylecę! A byłam dziś w ogrodzie całe 8 godzin!
Wodę już mam, więc podlewanie po rabatach było, borówki nawodniłam i na najbliższy czas im musi wystarczyć, pąki z zamiarem kwitnienia są, to i na owoce jest nadzieja!
Posadziłam nowe nabytki, Przycięłam pnące róże, o kolcach nie mówię, ble!

Wysypałam popiół z ogniska na maliny, piwonie, i na jedną z rabat. Na więcej nie starczyło, to pewnie skorupkami jajecznymi dostaną po grzbiecie, Jeszcze rozgrzebany kącik z kwasolubami, i szklarnia, Ale to w następnej kolejce, Zobaczę jak mi jutro będzie po wstaniu.

Zdjęć na razie nie ma dużo, bo jednych kwiatków już nie ma, innych jeszcze nie ma.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:29, 02 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo fajny z tą pokrywą

Jak na początkowy etap wystarczy....szklarnia z prawdziwego zdarzenia będzie, ale jeszcze nie teraz....teren mam trudny na posadowienie szklarni, spadek, powierzenia do wyrównania, sama nie dam rady, a teren jest wyzwaniem....będziemy walczyć sami

Ostatnie baźki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 02 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
fajny inspekcik
podaj namiary

jestem zdziwiona ze ta magnolia juz kwitnie ! wczoraj bym nie uwierzyla

Inspekcik się przyda za chwilę, dla moich wysiewów, mają w trzech wymiarach.
Mój zmieści się do przyszłej skrzynki o wymiarach 2,20x1,20
Ma jeszcze ruchomą pokrywę

http://allegro.pl/rozsadnik-mini-szklarnia-1x2x0-35m-inspekt-i5953319705.html

Magnolie gwiaździste zakwitają nawet już w marcu, ale aura musi być bardziej słoneczna, słońce natychmiast rozchyla pąki
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:22, 01 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Moja szklarnia ma 4x8m.. albo 4x6m, eMa nie ma wiec nie mam się jak zapytać
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:12, 31 mar 2016

Do góry
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:07, 19 mar 2016

Do góry
zabaewa napisał(a)
Dzisiaj przyszły paczki ze szklarnią. Sprawdzilismy tylko, że w paczkach jest szklarnia. Na dworze ziąb i deszcz. czy ta wiosna raczy w końcu przyjść ? No nic sie nie da w ogrodzie zrobić...

Ewka, kopać można)))) ziemia miękka dobrze łopata wchodzi
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:39, 14 mar 2016

Do góry
zabaewa napisał(a)
Dzisiaj przyszły paczki ze szklarnią. Sprawdzilismy tylko, że w paczkach jest szklarnia. Na dworze ziąb i deszcz. czy ta wiosna raczy w końcu przyjść ? No nic sie nie da w ogrodzie zrobić...

Ewa, dziewczyny meldują, że u nich biało
Wkrótce pewnie śnieg dotrze i do nas.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:26, 14 mar 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies