Kami, dziś jest pięknie!! Jakbyś miała ochotę to nawet zaraz możesz do nas przyjeżdżać Jeden stopień na plusie, piękne słońce, czyste niebo, śnieg leży, nie ma wiatru. No i .....ferie się zaczynają
Mnie się droga wydaje, ale pewnie się nie znam Tak czy inaczej chcemy coś kupić. Ta się nam spodobała, choć po tym co Asia poniżej pisze, to już widzę, że z tą masywnością to jest złudzenie.
Odnośnie szklarni to mój sąsiad biegał za podobną...taką z rurkami i mniej stabilną.Teraz widzę, że przykopuje dolne elementy porządnie ziemią. Najlepsze miejsce osłonięte od wiatru.
Myślę, że producent rozwieje obawy a Ty jednak nie zrazisz się opiniami i pochwalisz się plonami
Asia, dziękuję za Twój post! Właśnie tego potrzebowałam - opinii osoby, która już przetestowała to rozwiązane. Zaraz przeczytam eM. Twoje uwagi, żeby się odpowiednio przygotował i przemyślał sprawę. Idę do Ciebie poszukać zdjęć tej szklarni, może coś masz z lata...
Wiesz, u nas ciężko o miejsce osłonięte od wiatru, wręcz liczę na to, że to właśnie szklarnia nieco go wytłumi Myślę, że trzeba będzie zrobić tak jak Asia pisze - stabilny mini-fundamencik, podwyższenie, od razu silikon do szyb i zobaczymy
Teraz przypomniałam sobie, że kilka lat temu mieliśmy szklarnię samoróbkę ze starych okien ..tej konstrukcji nic nie ruszało sąsiad obok ma do dzisiaj.
Tak, już znalazłam Super wygląda wśród kwiatów. Dziękuję raz jeszcze.
eM. już robi szacunkowe wyliczenia, ile bloczków betonowych mu wejdzie na podmurówkę