Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 17:12, 28 sty 2017

gabriela_krajewska napisał(a)
Cześć Joluś
Jestem i przesyłam buziaki

Gabi, no wreszcie jesteś Widziałam Twoje letnie fotki, nieźle poszaleliście z tą altanką nową.
Super fajna wyszła
jolka 17:14, 28 sty 2017

nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam zdjęcia aż od listopada - bardzo ładnie się prezentuje ogród w śniegu, no i te widok!! super. Mrozów współczuję, bo jednak tak duże mogą narobić sporo szkód. Planujesz pomału ruchy wiosenne w ogrodzie? Już wszystko skonczone czy może coś więcej będziesz robić?

Ewelina, jak coś wymarznie to będę miała okazję nowe rośliny do ogrodu wprowadzić Nie stresuję się za bardzo Ruchy w ogrodzie owszem planuję: wykończenie skarpy, placyk żwirowy, szklarnia. Oto priorytety No i zadbać o to co jest. W ub roku słabo mi szło opanowanie całego ogrodu. Zobaczymy jak teraz będzie

jolka 17:17, 28 sty 2017

Właśnie a'propo ruchów wspomnianych - takie pytanie ...
myślicie, że taka szklarnia fajna będzie??
http://allegro.pl/szklarnia-poliweglan-7-75-m2-250x310-hit-i5736803406.html#thumb/5
m_gocha 20:52, 28 sty 2017

jolka napisał(a)
Właśnie a'propo ruchów wspomnianych - takie pytanie ...
myślicie, że taka szklarnia fajna będzie??
http://allegro.pl/szklarnia-poliweglan-7-75-m2-250x310-hit-i5736803406.html#thumb/5
tak przypuszczałam, że u Ciebie plany, plany...
Szklarenka super! Pewnie na pomidory i paprykę?
Rytla 21:12, 28 sty 2017

Oby była trwała i nie fruwająca.
Kawa 08:43, 29 sty 2017

hej Jolus
fajna szklarnia widzę że plany ogrodowe są.
na kawę przyjadę jak mróz i śnieg odpuszczą: )
sylwik69 12:00, 29 sty 2017

Szklarenka super,widać że masywna i za korzystną cenę
asiak 12:14, 29 sty 2017

Co, do szklarni... mam taka samą tylko troszkę większą. Szczerze nie jest ona masywna, jest lekka, szkielet delikatny. Mąż zabetonował podstawę. Wszystkie ścianki musiał zasilikonować, bo luźne i podczas wiatru wypadały. Nie, żebym chciała Cię odwieść od zamiaru kupna, ale piszę jak jest u mnie.
Jak szybki zasilikonowane, to się trzymają podczas wiatru i jest ok. Pomidory, ogórki rosną, to nie jest źle
Chyba innej alternatywy w szklarniach nie ma. Chyba, że ze szkła i masywny szkielet, ale to niemała kasa.
Jeśli mogę coś jeszcze podpowiedzieć, czego my nie zrobiliśmy i żałujemy.
Postawcie ją na jakimś podwyższeniu, murku. Będzie wtedy wyższa w środku, przez co wygodniejsza w użytkowaniu. Mąż zastanawia się, czy jej nie podnieść
jolka 13:37, 29 sty 2017

m_gocha napisał(a)
tak przypuszczałam, że u Ciebie plany, plany...
Szklarenka super! Pewnie na pomidory i paprykę?

Gosia, już mnie coraz bardziej nosi na myśl o wiośnie Prawda też jest taka, że ta wiosna będzie dla mnie trochę wyjątkowa. Dotąd tylko przyjeżdżałam do ogrodu, robiłam co było do roboty i wracałam do domu. Teraz jest inaczej, co wyjrzę przez okno ...mogę go oglądać, obserwować rośliny, krajobraz, ptaki, zwierzęta. To całkiem inna bajka. Lubię tu mieszkać

Właśnie wróciliśmy z eM. z długiego spaceru, 10 minut od domu mamy piękny stary las.. Po drodze ustaliliśmy, że eM. dorabia trzecią komorę kompostownika. O dziwo, w ogóle nie musiałam nic negocjować

A szklarenka owszem - na pomidory, paprykę i ogórki. Jednak nie byłam do końca zadowolona z pomidorów w gruncie. Owszem, piękne rosły, ale pod jesień duża ilość tych największych się zniszczyła od chorób.

Pozdrawiam niedzielnie
jolka 13:39, 29 sty 2017

Rytla napisał(a)
Oby była trwała i nie fruwająca.

No dokładnie! Dlatego właśnie pytam bardziej doświadczonych osób, by "nie dać ciała"
Bo później tylko szkoda i zmarnowanych pieniędzy i czasu i włożonej pracy.