Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:40, 02 kwi 2020

Do góry
z jabłonek Ola już gwiazdorzy

i dereń jadalny z nią

i narcyzy

Ogród pod lasem 22:39, 02 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Gośka, wdech wydech A na rozluźnienie prezentuję Ci pracę Krzysia pt. Królik jedzący rodzynki. Jak widać artysta pozostaje pod dużym wpływem kubizmu

to nie kubizm, to współczesne komiksy, daleko chłopak zajdzie, ma zadatki na niezłego grafika
a co do porannego obrazka - pokazałam Małżonkowi, mało się nie zsikał ze śmiechu stwierdzając, że jednak nie ma nienormalnej żony
P.S. że rodzynki są na obrazku to dla mnie oczywiste - nie rozumiem czemu to widząc nie mam takiej wyobraźni w odniesieniu do projektowania rabat
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:37, 02 kwi 2020

Do góry
jednak liliowce są niezawodne

i sprawdzone, wytrzymują suszę i długotrwałe zalanie

stopniowo wracają dekoracje, choć teraz jak rośliny podrosły to ich brak nie jest tak mocno odczuwalny, nie ma już pustki w ogrodzie bez nich

niemniej cieszą oko

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:33, 02 kwi 2020

Do góry
Te pięknoty po raz drugi ścięło mrozem już w tym roku nie zakwitną ....a może , jesienią

jedna cesarska chyba zgniła po powodzi bo nie ma
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:26, 02 kwi 2020

Do góry

żeby było ogrodowo w lesie cudnie zawilce kwitły, oj sporo nas o minie w tym roku....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:23, 02 kwi 2020

Do góry
Lara najmocniej kocha las, potem ogród, a dopiero potem Państwa

no po drodze są jeszcze patyki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:20, 02 kwi 2020

Do góry
Ale ogrodu broni
i to nie jest słodki zez tylko poważne ujadanie na sąsiada, co nie wie, że na dwa metry ma się nie zbliżać

oj po takim spacerze szczotkować trzeba było zaraz bo w kudełkach wszystko było, niskopodłogowce zaraz nazbierają różnych suszków z rabat, a i posklejane od razu potem futro ciężko do porządku doprowadzić

Wbrew pozorom przy dużym futrze jest mniej roboty....przynajmniej dopóki nie linieje
Zanim nam zabronili był z dużym futrem spacer, chodźcie z nami wirtualnie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:13, 02 kwi 2020

Do góry
Ja tez mialam dylemat z tym poznym startem, ale za to jak już ruszą są piękne. Moje są dwuletnie na pierwszym zdjęciu i posadzone w zeszłym roku na drugim zdjęciu. Często są atakowane przez mączniaka, liscie mają wtedy taki biały nalot. Ja stosuję oprysk i u mnie jest ok ale warto to wiedzieć aby nie być rozczarowanym

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 02 kwi 2020

Do góry
Dziecka na przymusowym wolnym się nudzą to i Country je zainteresowało, po muzyce metalowej przyjemna odmianaZgodę na publikację dostałam

psica tym razem inna ( Bunia 10 lat) też w pełni szczęścia jak spacer nie tylko pod domem

do ogrodu uwielbiają wszystkie nasze psiury

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 02 kwi 2020

Do góry
Tu jeszcze dosiewkę trawy zrobiłam

tuje czekaja na ciecie, ale sprzęt się popsuł, a dokładniej ładowarka

przebiśniegi od Wacława posadzone tutaj

i tutaj
Mirkowy ogród (początki) 21:49, 02 kwi 2020

Do góry
Mirus przycinam berberysy każdego roku. Na młodych przyrostach piękny kolorem łapie.
Mirus ja nie wywalam tych traw zamowie w tym roku kontener - wywóz biologicznych, będę jeszcze przycinać tuje tego towaru będzie bardzo dużo.
Różnego rodzaju przycinki np berberysów.
Inne przepuszczam przez młynek zwalam na stertę i później mieszam z ścięte trawa do kompostownika.

Zasiałam już ładnie rosną pokrzywki ozdobne, pomidorki i petunie. Nie długo będę pikować.
Jadę w sobotę na działkę i zostanę na dłuższy czas bo w Wawie nie wesoło ludzi jak wymiótł. I wychodzić nie można a tam idę w pole i nikt mnie nie widzi. Ma być ciepło nie trzeba specjalnie świat przygotowywać. Już swoim powiedziałam że każdy w swoim zakresie niech świętuje.

Już bym pojechała, ale syn zasiedlił dom ma jutro wyjechać. Mają małe dziecko i trzeba z nim wychodzić a w Wawie nie da rady. Na ich klatce jakaś rodzina w kwarantannie więc się boją wszyscy.

Pozdrawiam Mirus zdrowia zycze.

Mirka zobacz jaki piękny

Sezon 2017 u Hanusi 21:40, 02 kwi 2020

Do góry
Dajano, dobrze, że zawędrowałaś w ustronne miejsce. I ukoiłaś nerwy. Ja w ogrodzie wyciszam się całkowicie, i już nie mogę się doczekać weekendowego wyjazdu. Dziękujemy za odwiedziny, ja i Frodo. On już śpi, ale jutro powiem, że ma pozdrowienia od przyjaciół.

Czas na zmiany - nowy ogród 21:34, 02 kwi 2020

Do góry
A później było już tylko ciepłej i pracowicie glebogryzarka separacyjna, grabie i siły do pracy

Żeby na koniec było tak

Czas na zmiany - nowy ogród 21:29, 02 kwi 2020

Do góry
A dzisiaj zacząłem tak dzień w ogrodzie

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:15, 02 kwi 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Torebka zakwasu to ile na mililitry albo gramy mokrego???
i co to jest plaskorka???? A mogą być inne mieszanki mąki??

Mąka z plaskorki, odmiana pszenicy chyba, mój eksperyment z makami
Co do zakwasu to nie mam pojęcia
Ale pychotka i chrupiący

Pamiętajcie o ogrodach 20:47, 02 kwi 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Wprawdzie moja szkółka zamknięta ale jak zadzwoniłem to mnie wpuścili

skalnice

kalina sztywnolistna i burkwoodii

no to dziś sadzenie i powoli wyciągam balię z wodą.

Ale masz fajnie.
Dzwonisz, wpuszczają, no VIP jednym słowem
Zakupy cudnej urody
Ptasi gaj 20:26, 02 kwi 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka czy ty wiesz ile tego jest? Na fotce tak wygląda mało. Nie wierze, wszystkie w ciągu roku się rozłożą może rozplenice. Mam kilka traw, że mają źdźbła jak moj kciuk a jakie twarde.
Mam bardzo duży kompostownik mam też bardzo dużo trawy po skoszeniu która kompostuję. Jesienią liście brzozy i jeszcze jakiej tam drobne bez ziaren. Nie da rady wszystkiego kompostować. Zawsze paliłam, ale znowu bardzo sucho i boję się, że coś się zajara i straż przyjedzie.

Berberys pięknie wygląda

Wiem też mam dużo traw i miskantów i kompostuję je nic nie wywalam .
Berberys kolorek łapie już .
Ja w sobotę przesadzałam berberyski na niski żywopłocik .
Tniesz je?
Sezon 2017 u Hanusi 20:24, 02 kwi 2020

Do góry
Basiu, Izabelko, Zbyszku, chyba to był mój zły dzień, to i gdzieś musiałam frustrację upchać. Żeby do mnie nie wróciła, zagnałam ją do Iwonicza. Pewnie Zbyszek zdziwiony, bo ja raczej furiatką nie jestem, no ale stało się.

Dziś pochmurny i wietrzny dzień, to i oczywista normalność z ostatniego miesiąca- siedzenie w domu. Ale koło niedzieli, zięć zapowiedział wietrzenie parapetu, może uda się co nieco wywieźć z domu, i cośkolwiek popracować. Łaskawy rząd pozwolił działkowcom przygotować ogródki pod wiosenne siewy. I to dobre, że pojedziemy bez strachu o mandaty. Mojej emerytury by nie starczyło na nie.
Trzymajcie kciuki, żeby pogoda bardziej mi była sprzyjająca niż ostatnio. Ciekawe czy już kwitną -fotka z ub. roku.

Ania -Spełnione marzenie 20:23, 02 kwi 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
A teraz co popsuła
Obciwlam lawendę,
Tylko że pierwszy raz i chyba ja " zabiłem "

Wszystkie krzaczki tak " załatwiłam"

Ciekawa jestem czy odrośnie. Czytam, że powinna.

U mnie dwa lata temu nie odrosła. Teraz uważam, żeby nie ścinać na zdrewniałych pędach.
Dwa krzaczki w tym roku też krótko ciachnęłam. Jakoś tak wyszło. No to czekamy, może jednak odrośnie.
Ogród bez reguł 20:15, 02 kwi 2020

Do góry
18:33

19:08

19:32

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies