Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zuzka25 10:22, 19 kwi 2020

Effka, jeśli dobrze pamiętam, to mas posadzonego klona palmowego, czym go obsadziłaś? Szukam pomysłu na obwódkę
Magleska 12:03, 19 kwi 2020

Ewa
kanciki ,warzywniak ,tulipanki -no wszystko pięknie i wylalane
ślicznie masz
SlonecznyOgrod 12:23, 19 kwi 2020

Tak samo jak u Ciebie, moje żurawki jakos się wypiętrzyły i stoją na pieńkach ale dosypuje im ziemi z obornikiem.

Ja jeszcze nie kancikowałam, bo za sucho u mnie a też nie leję wody na trawnik, po deszczu to zrobie... więc nie wiem kiedy
eVka 15:25, 19 kwi 2020

Wani napisał(a)

Też dziś walczyłam z kancikami I kopałam, kopałam.... i jeszcze kopałam Może przez to kopanie kanciki wyszły mi takie sobie. A może dlatego że to w części warzywnej więc się niewystarczająco starałam Jutro ciąg dalszy.
Będę się przyglądać co wybierzesz zamiast żurawek, u mnie też w tym roku wypadną.

Ja dzisiaj się lenię, leżymy na leżakach w słonku i wietrze. Buźkę będę miała opaloną jak po wakacjach Strasznie dziś wieje i po wytrzepywaniu chwastów z ziemi byłabym cała w ziemi. Odpuszcza, zostawiam robotę na jutro.
Moje kanciki były krzywe jak sto dwa ale dzięki mężowi i sznurkowi magicznie się wyprostowały, on patrzył żeby było równo a ja kopałam półksiężycem
Nie mam pomysłu na zastępstwo dla żurawek, bo mąż koniecznie chce coś z kolororowymi liśćmi, żadne trawki, turzyce etc. Potrzebuję je jako niską obwódkę przed hortki, w tej samej linii dalej rosną Hakonki Macra a jeszcze dalej Red Barony. Bądź tu mądry...
eVka 15:29, 19 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)
Kochana, jaki Ty masz ład i porządek w ogrodzie!
Bardzo mi się podoba

Dzięki Johanka, lubię porządeczek w ogrodzie i w domu ale w domu mi się nie chce sprzątać to sprzątam w ogrodzie
Dzisiaj sobie listę prac ogrodowych zrobiłam i z przyjemnością odhaczam wykonane prace
eVka 15:33, 19 kwi 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Ewuś ja to nie przepadam za zurawkami u kogos mi sie podobaja juz u mnie niekoniecznie z tymi kancikami napewno jest wiele uroku

Kasiu, mi się mega podobają żurawki ale u mnie nie wszystkie chcą rosnąć, to ich ostatni sezon i jak sobie nie poradzą idą wszystkie w jedno cieniste miejsce pod sosny, gdzie nie będę się rzucać w oczy, tam mnóstwo kompostu to może odżyją.
Kanciki kocham, dzisiaj jak Oglądałam Maję w ogrodzie i ogród Danusi z pięknymi jak brzytwa kantami to aż mi serce rosło
eVka 15:35, 19 kwi 2020

Milka napisał(a)

Miły widok dla oka, praca lżej idzie

Uwielbiam ten widok i perspektywę, choć jak dużo pracy i nie można wyrwać się do ogrodu to przykro się robi...
Pozdrawiam!
eVka 15:44, 19 kwi 2020

Zuzka25 napisał(a)
Effka, jeśli dobrze pamiętam, to mas posadzonego klona palmowego, czym go obsadziłaś? Szukam pomysłu na obwódkę

Mam trzy egzemplarze, dwa jako solitery na malutkich rabatach i jeden ukryty między dereniami, sosnami i hortkami.
Ty fotki z zeszłego lata, nie mają obwódek tylko niskie rośliny towarzyszące

eVka 15:48, 19 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Ewa
kanciki ,warzywniak ,tulipanki -no wszystko pięknie i wylalane
ślicznie masz

Madziu, buziole. Ty też masz cudnie!!!
eVka 15:59, 19 kwi 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
Tak samo jak u Ciebie, moje żurawki jakos się wypiętrzyły i stoją na pieńkach ale dosypuje im ziemi z obornikiem.

Ja jeszcze nie kancikowałam, bo za sucho u mnie a też nie leję wody na trawnik, po deszczu to zrobie... więc nie wiem kiedy

Ponoć żurawki trzeba odmładzać kiedy się wypietrzają, ja tego nie robiłam. Muszę podpytać się Angeliki z ogrodu Na zielonej trawce, on ma boskie żurawki, co roku bi że tak ładnie rosną.

Kochana, sucho jest jak pieprz, przeraża mnie to jutro kupię linie kroplującą na razie 100 m, zobaczę jak pompa da radę i jak mi się takie nawadnianie rabat sprawdzi, dokupię więcej i będę ręcznie podlczaca do węża ogrodowego.
Trawnik suchy, dzisiaj wieczorem będe go listwą zraszająca podlewać. Na deszcz nie liczę, prognozy pogody pokazują cały przyszły tydzień bez deszczu... W takich sytuacjach podlewam trawę raz w tygodniu a jak są upały dwa razy w tygodniu. Mimo to, jak ciełam kanty to w niektórych miejscach pył leciał...