Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 23 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Nie będzie nadużyciem .... robi się

dzięki dobra kobieto
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:50, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Mażenko zmiany ogromne, widać ile potu zostało tam wylane, ile serca włożono

Aniu zamieść zimą fotki z Twoich metamorfoz Oj będziemy podziwiać !
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:48, 23 paź 2012

Do góry
Mażenko zmiany ogromne, widać ile potu zostało tam wylane, ile serca włożono
Metamorfozy ogrodowe 21:46, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.

no i najważniejsze...kasiorki
Metamorfozy ogrodowe 21:45, 23 paź 2012

Do góry
Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 23 paź 2012

Do góry
Sylwia kobieto w podeszłym wieku nawet nie sądzilam,że tak szybko to zrobisz Świerki napewno zostają,marzą mi się te wiśnie za płotem. dowysokościogrodzenia będzie strzyżony ekran z cisa,za bukszpanową obwódką są posadzone rh 5 -nowa zębia i tak sie teraz zastanawiam czy poprawej stronie pomiedzy świerkami a thujami dać 2 brzozy dla rozjsnienia czy dereń biały?
w oryginale Danusi powinno być tak

CZy bedzie wielkim nadużyciem jak poproszę Cię o taką wizualizację z dwoma brzozami lub dereniem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:20, 23 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a co Ty zamierzasz we srodę przesadzać? Kazałyscie mi wystopować jesiennie, a same w wirze pracy? jakie piekne sloneczne foty dodałaś to chyba z przed weekendu bo od weekendu u mnie bardzo mgliście...

no widzisz, też myślałam, ze zastopuję, a tu tyle mam do zmian, ręce świerzbią, by jak najszybciej za to się chwycić; i myślę o gazonach, chyba będzie eksmisja, rozwalanie i zmiany, i to w dwóch miejscach, ale czy przed zimą dam radę?
foty robiłam w weekend, było bardzo słonecznie i ciepło, chodziłam w krótkim rękawku, a mgła była tak do 9, a potem ustała, za to poniedziałek bardzo mglisty; dziś już lepiej
zerknę za chwilę, co u ciebie

hmmmm czyżby to te gazony, którymi ostatnio się zachwycałam? a co Irenko tam planujesz i czemu je zmieniasz? jednak szalony wulkan energii z ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:32, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Przywitać się przychodzę.... DOM powala na kolana.. jakieś 10 minut podnieść się nie mogłam.... jest wspaniały, ogród śliczny, taras..leżeć i nie robić nic, piesek cudny, M (jak dobrze doczytałam, a starałam się dokładnie czytać) gotuje i nie protestuje.... wszystko super

łojtam ja z kolan od wczesnej wiosny się nie mogę podnieść, wówczas pierwszy raz trafiłam do Madżenki

mnie już kolana bolą od klęczenia w tym ogrodzie .... w swoim już się tylko schylam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:01, 23 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
Przywitać się przychodzę.... DOM powala na kolana.. jakieś 10 minut podnieść się nie mogłam.... jest wspaniały, ogród śliczny, taras..leżeć i nie robić nic, piesek cudny, M (jak dobrze doczytałam, a starałam się dokładnie czytać) gotuje i nie protestuje.... wszystko super

łojtam ja z kolan od wczesnej wiosny się nie mogę podnieść, wówczas pierwszy raz trafiłam do Madżenki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:59, 23 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia, a ty widzę zajęłaś się projektowaniem ogrodu prawie profesjonalnie!

Prawie profesjonalnie będzie jak łyknę autocada ... idzie wolno ....baaardzo ....bo już wiekowa pani jestem

oj Sylwia to dałaś czadu zatem wiekowa damo czy zechciałabyś zerknąc do mnie i zwizualizować mi w wolnej chwili czy brzozy czy derenie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:33, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Ania, mnie się podoba, że u ciebie taka konsekwencja w działaniu i ogród coraz piękniejszy, jak z katalogu!
a ilości cebul, które podajesz...no to jest na pewno rekord na Ogrodowisku!

No jak z katalogu to Irenko chyba na wyrost a z cebulami tak jakos wyszło, nawet nie zauważyłam kiedy tyle nakupiłam... jak przeglądalam historię zamówień byłam w szoku dzisiaj mam sadzić ostatnie sztuki. Tylko że zamówiłam cisy i muszę darń pod nie zerwać, ziemie przygotować, więc cebule pewnie dopiero jutro

no bywa tak czasami, ale będziemy miały co podziwiać
ja też mam darń do zrywania, przesadzam turzyce koło żurawki Georgia Peach, taka zmiana na plus
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:13, 23 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, cytuję Ci wpis Myszorka u mnie, ku pokrzepieniu serca, podniesienia na duchu w kwestii żółknących bukszpanów - mi pomogło

Bukszpanem raczej bym się nie martwiła, że podbrązowiał. Jeśli to tegoroczne nasadzenie, to prawdopodobnie liznęło go najpierw słońce,a ostatnio przymrozek. Na otwartej przestrzeni wszystkie pionierskie nasadzenia mają niestety bardzo ciężko.
W zeszłym roku część moich cisów i połowa bukszpanu była rudawo-brązowa. Teraz śladu nie ma.

Pozdrawiam!

Aguś wyczytałam to dzisiaj u Ciebie rano, ale nie zdążyłam skrobnąć. Dzięki za pamięć bo mnie równiez denerwują te 'pomarańcze'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:11, 23 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

takie coś pojawilo się na moim rh. Co to może być?

Aniu ja wielką specjalistkaod rh nie jestem ale wg mnie to liściem bym sie nie przejmowała bo ta plama mogła najprawdopodobniej powstac gdy lisc był mokry i swieciło słońce. Zadziałało jak soczewka i wypaliło. Co do pąka to ja bym go wyłamała i wyrzuciła ale nie w ogrodzie bo tak często zaczyna się fytftoroza najpoważniejsza choroba rh. Na razie nie widac zadnych innych jej objawów więc paniki na pewno nie ma co robic.Może nie jest aż tak żle i byc może jakis owad złozył jaja za łuskami okrywajacymi pąk ale jak go wyłamiesz to roślina w tym miejscu wypusci z uśpionych pączków nowe pędy a pozbędziesz sie ewentualnego zagrożenia. Tylko nie wyrzucaj nigdzie w ogrodzie.

Dla mnie jesteś SPECJALISTKĄ dziękuję tak zrobię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 23 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ania, mnie się podoba, że u ciebie taka konsekwencja w działaniu i ogród coraz piękniejszy, jak z katalogu!
a ilości cebul, które podajesz...no to jest na pewno rekord na Ogrodowisku!

No jak z katalogu to Irenko chyba na wyrost a z cebulami tak jakos wyszło, nawet nie zauważyłam kiedy tyle nakupiłam... jak przeglądalam historię zamówień byłam w szoku dzisiaj mam sadzić ostatnie sztuki. Tylko że zamówiłam cisy i muszę darń pod nie zerwać, ziemie przygotować, więc cebule pewnie dopiero jutro
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:07, 23 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Moje niektóre narcyzki też ruszyły.... jak się zrobi zimno to przestaną rosnąć i za rok zakwitną Jak dalej bedzie ciepło..to ...
od piaku nadaja poważne ochłodzenie to może zastopują. W ubiegłym roku posadziłam 200 narcyzów, wyszło może z 6szt, obraziłam sie i powiedzialam nie narcyzom, ale mojemu maksymowi w ogrodniczym sie tak spodobały ze kupilam 20szt i posadził sobie. Przykro by było gdyby je zmroziło ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:05, 23 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Pięknie Aniu. buziak

Dziękuję Tereniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:03, 23 paź 2012

Do góry
łomatko rewolucje w gazonach? mów szybko co wykombinowałaś. Ja jeszcze w tym tygodniu zamierzam opbsadzic gazony z drugiej strony cisami, kilka drobnych nasadzeń i finito w tym roku bo od piątku zimnicę nadają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
takie coś pojawilo się na moim rh. Co to może być?

Aniu ja wielką specjalistkaod rh nie jestem ale wg mnie to liściem bym sie nie przejmowała bo ta plama mogła najprawdopodobniej powstac gdy lisc był mokry i swieciło słońce. Zadziałało jak soczewka i wypaliło. Co do pąka to ja bym go wyłamała i wyrzuciła ale nie w ogrodzie bo tak często zaczyna się fytftoroza najpoważniejsza choroba rh. Na razie nie widac zadnych innych jej objawów więc paniki na pewno nie ma co robic.Może nie jest aż tak żle i byc może jakis owad złozył jaja za łuskami okrywajacymi pąk ale jak go wyłamiesz to roślina w tym miejscu wypusci z uśpionych pączków nowe pędy a pozbędziesz sie ewentualnego zagrożenia. Tylko nie wyrzucaj nigdzie w ogrodzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:36, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a co Ty zamierzasz we srodę przesadzać? Kazałyscie mi wystopować jesiennie, a same w wirze pracy? jakie piekne sloneczne foty dodałaś to chyba z przed weekendu bo od weekendu u mnie bardzo mgliście...

no widzisz, też myślałam, ze zastopuję, a tu tyle mam do zmian, ręce świerzbią, by jak najszybciej za to się chwycić; i myślę o gazonach, chyba będzie eksmisja, rozwalanie i zmiany, i to w dwóch miejscach, ale czy przed zimą dam radę?
foty robiłam w weekend, było bardzo słonecznie i ciepło, chodziłam w krótkim rękawku, a mgła była tak do 9, a potem ustała, za to poniedziałek bardzo mglisty; dziś już lepiej
zerknę za chwilę, co u ciebie
Ogród w Alei Lipowej... 10:17, 23 paź 2012

Do góry
Justynko, ależ Ci ten klonik i thujki urósły, pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies