Wydaje mi sie ze to przegorzan Mam obok i nigdy mi sie nie wysiewal ale cos mi sie zdaje, ze to on. W okolicy sa jeszcze rozne jezowki i krwawnica oraz monardy.
Jak to sie gusta zmieniaja. Znudzil mi sie tylko bialy kolor i zapragnelam mocniejszych barw
Zrobiłam obchód po ogrodzie. Odkryłam piwonie i lilie, strat nie widzę.
Wystawiłam wszystkie garażowane rośliny na taras.
Podlałam rozsady w domu, a trochę ich jest.
Bakłażan, papryka, pomidory, trawa Purple Mayesty.
I się zmęczyłam
Bakłażany z wkładką
przy porannej kawie patrzę na moje pęcherznice na pniu, w donicach
słonko w tych listkach, czad
wszystkie 3 doskonale w donicach sobie radzą, to już chyba 3 lata
Jolu, jaki ranny? Ranny skowronek to u nas Irenka. Ja zawsze po niej trafiam na ulubione wątki.
Irenko, może Ciebie trawy uczulają? Chyba molinia teraz kwitnie? Bo ogólnie to brzoza, topola i leszczyna. Mój wnuk na brzoze uczulony, a koło domu są trzy. W tym roku wiatry w inną stronę pyłki zabierają, to trochę mniej choruje, ale zawsze z chusteczkami biega.
na tym zdjęciu widać jak klonik był uschnięty. tzn jego 1/3
a tu porasta trzmielina i powojniki. Też fajne rozwiązanie, bo jedno zimozielone, a drugie cieszy kwieciem . Teraz trzmielina najbardziej chwyta mnie za serce tym limonkowym, energetycznym kolorem. Świeci nawet w pochmurny dzień
w ten sposób powtórzyłam ciemierniki, które rosną ciutkę dalej. Upchnę tam jeszcze z jednego ciemiernika na pewno
wiem, że ciemierniki nie lubią przesadzania, ale już go nie tykam, niech sobie siedzi
psiząb od Miry. Mirciu nawet nie wiesz jaka frajdę mi nim zrobiłaś
takie fajne narcyziki - 2- 3 kwiatuchy na jednej łodyżce
a tu mój bez koralowy Serenade. Wiecie, że zapomniałam, że go mam? Fajny ma teraz kolor, potem robi się zwykły
tu był mały wielki lifting. Na brzegu tej rabaty miałam Liriope, która rozrosła się jak wściekła. Znudziła mi się i wkurzała mnie tą ekspansywnością, więc znalazłam jej nowy dom. Zamiast niej wsadziłam tu jednego ciemiernika z przedogródka, bo tam miałam takie 3