nie, to jest Silver Sceptre, nie było problemu z dzieleniem.
Też mam ID do podziału i chyba się za to wezmę na dniach.
Czy z tych kłączy kosmosów coś Ci już wyrasta?
to po prawej to ice dance, tak? łatwo się dzieliło z takiej sporej kępy? pytam bo czeka mnie taka robota, szczerze mówiąc, myślałam że jeszcze za wcześnie, ale jak dzielicie to i ja w sobotę chyba się wezmę
Dziękuję za informację- poszukam jeszcze jakiejś alternatywy dla ID- najśmieszniejsze dla mnie jest to że kupiłam je w ub. roku pod wpływem forum bo miał dobrą markę a w tym już więcej krytyki spotykam na jego temat, ale niestety dla niektórych roślin podobnie jak ludzi upływający czas nie jest sprzymierzeńcem- a mówiąc dosadniej- brzydko się starzeją
o proszę jakie tu nocne rozmówki sie prowadzi
ja tylko dodam w kwestii Krysiowej ziemi bo troszkę jej ostatnio dostałam ze w jednej sadzonce ice dance były 4 dżdżownice! a to juz znak że ziemia jest baaardzo dobra
milego dnia dziewczyny lecę do alergologa z małą
Ewciu, carex ice dance w obwódce będzie Ci się rozłaził, a nawet wrastał w trawnik... U mnie jest na liście zadarniających, którym należy oddać spory teren, by nie przyprawiały o nerwy. Chyba pstryknę Ci fotkę moich. Po pierwszym sezonie jakoś wyglądały, ale po drugim - masakra. Rozłogi są wszędzie.
Idę do Ciebie
siu, ja dziś odpoczywam. Nie mam sił. Wszystkie mięśnie mnie bolą. Nawet tam, gdzie nie powinny. Pogoda dziś podeszczowa, to mogę ... Tylko deski czekają na malowanie. Może mi się jeszcze zachce
Ale popracowałaś. Pięknie masz. A ja planuję część żwirku na tej rabacie nowej przy sadzie.Ja też podzieliłam Ice dance ale wygląda słabo jakby wszystkie liście suche . Obcięłam ją krótko. Jakie masz ładną szkółkę , jakie duże. Moja stipa po dzieleniu słabo przyrasta . nie wiem co źle robię. Może ziemia nieodpowiednia. Za to krwawnik dobrze rośnie.Wstawiłam u siebie zdjęcia drzew jakie mam w szkółkach.
A dzisiaj i słońce i deszcz zarówno w pogodzie jak i w głowie
stwierdziłam że na zmartwienia najlepiej robi kancikowanie i wyrywanie chwastów
hacone żyje
narcyzy się otwierają
tu na obwódkę posadziłam ice dance- 3 sztuki- tyle miałam i nie wiem czy dokupić jeszcze czy zmienić- może na montana- tyle dobrego o niej u Mażenki
A dobra wiadomość
wszystkie róże przeżyły - choć golasy jesienne nie wyglądają idelanie.
Trawnik jest w niezłej kondycji, za to żurawki w złej ale powoli się reanimują.
Kilka stip chyba żyje, inne trawy chyba też. Najlepiej wyglądają kurze łapki i ice dance.
Olcia jak to miło że pamiętasz o mnie Pogoda wymarzona - ja trochę kiepska byłam po sobocie bo niby bylo ładnie ale taki chlodny wiaterek był i trochę się przeziebiłam, ale wczoraj i dzisiaj tak się wygrzałam w tym słoneczku że chyba przejdzieJutro i w czwartek urlop więc dzialamy dalej.Babcia przy małym więc jest możliwość Dziś przyszła paczuszka od Ewik a w niej mega carexy ice dance do podzielenia więc troche się przy nich namęczylam ale dosadziłam na wisienkową
Dominiko, nie mam porównania tych traw. ID mam od zeszłego roku, jak się rozrosłą, to znowu ją dzielę... Teraz jest dobry czas na dzielenie. W tym roku planuję kupić Evergold. Jest chyba bardziej porządna, tak się chyba nie rozłazi, z tego co czytam. Moją ID lubię za to, ze jest łatwa w dzieleniu, ma maleńkie rozłogi blisko matecznej roślinki, które można odsadzić i posadzić jako osobną roślinkę. ładnie przyrasta. ładnie też przezimowała, ale na wiosnę trzeba ją ściąć i dać szansę młodym przyrostom
Jutro właśnie będę pracować nad tą rabatą. Wymaga poprawek, nie do końca jestem po zimie zadowolona z niej
To tak wygląda po strzyżeniu
to 4 letnie kostrzewy
nazwa ELIJAH BLUE
jestem oczarowana Amazon Mist
cały rok piękne i nie wymagające, więc ja te wybrałabym
będę inne na nie wymieniać
Ice Dance tylko brzydkie końcówki ścięłam, ale widziałam, że Sebek je ostro potrakotował.
Tak, Agatko, dziękuję, czytałam, ale nie wyrabiam z pisaniem Jeszcze trochę to potrwa, zanim ogarnę ogród, może potem będzie lepiej z czasem.
Kusiło mnie przesadzić, ale się jednak oparłam. Jak wysadzałam nowo zakupione, choć były w lekkiej ziemi, to też korzonki się łamały. To mnie ostatecznie przekonało, żeby tamtego pustnnika teraz nie ruszać. Jesienią nie mają takich łamliwych korzonków.
Super, że posiałaś
troszkę porobiłam jak Natka spała
wygrabiłam różankę z kamieni, btw skąd się bierze tyle kamieni??!
wykopałam 3 dołki pod róże, więcej nie dam rady bo glina. em potem wykopie
podzieliłam ice dance od Krysi
było
jest
teraz jade do ogrodniczego, bo mała ma w nosie mój obiad..moze na spacerze zgłodnieje
Ja ciachnęłam wczoraj turzyce Ice Dance, bo mocno jej posły po zimie końcówki, teraz są zielone i cięte, nie wiem czy dobrze zrobiłam,inaczej się nie dało, jak tam Twoje pustynniki, odpisałam Ci na posta o ich przesadzaniu, ale nie wiem czy czytałaś, że dopiero w sierpniu, moje wychodzą, ale czy ja się doczekam kwiatostanów to nie wiem, nie chcą się rozrastać po podzieleniu, posiałam