Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Mirkowy ogród (początki) 13:36, 13 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)

no niby podobna

a ta rozplenica black to ma taki jasny kolor czy zdjęcie przekłamuje ?

jak będziecie szukać wspólników do zakupów to ja chętnie się podłączę
Iwonka to na pewno nie jest Matrona na sto procent.Co do zakupów to taka luźna rozmawa z Pestką.
Fotka rozplenicy Black nie przekłamuje .Jest taka jasna
Mirkowy ogród (początki) 13:17, 13 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Hehe bobki to werbena Trawka to rozplenica Black.Iwonka ja też miałam problem czy matrona czy nie.Kasya oceniła że wyglada jak Matrona.
Zobacz moja jest taka(o ile to ona)Zakwita jako pierwszy z rozchodników u mnie.
Tu przed rozkwitem kwiatów.

no niby podobna

a ta rozplenica black to ma taki jasny kolor czy zdjęcie przekłamuje ?

jak będziecie szukać wspólników do zakupów to ja chętnie się podłączę
Lawendowy zawrót głowy 12:34, 13 wrz 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Jola u ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach. Pytanie mam - rozplenica dużo słońca lubi?

Iwonko wiekszosc moich ma duzo słonca prawie cały dzien ale mam tez rozplenica z boku domu tam słoneczko jest do 13tej i nie sa takie okazałe ale rosna i kwitna )))
Na zielonej... trawce :) 10:49, 13 wrz 2017

Do góry
Dzięki

Nie wiem jaka to odmiana - kupiłam kilka lat temu jedną sadzonkę w miejscowym CO (nie bawią się tu raczej w opisywanie odmian - rozplenica japońska i już ) podzieliłam i porosły takie kolosy, że hortki mi dusi... na wiosnę chyba wysadzę i może dam na przedpłocie... a tu może jakiś carex (Marzenki ten seledynowy bardzo mi się podoba... chyba elata ) albo rozchodniki walnę, nie wiem jeszcze - zimą pomyślę

A propo wrzosów właśnie wróciłam z targu - środa dzień targowy u nas - ceny mnie powaliły 5 i 6 zł, tyle co w miejscowych kwiaciarniach - normalnie powariowali....

ps. Do donic chciałam dokupić ozdobne kapustki... u nas jeszcze się nie pokazały
Lawendowy zawrót głowy 07:21, 13 wrz 2017

Do góry
Jola u ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach. Pytanie mam - rozplenica dużo słońca lubi?
No to czas zacząć... 17:47, 12 wrz 2017

Do góry
Pytałam Cię co to za rozplenica dlatego ze wszystko zależy od jej wielkości. Te fotki które wrzuciłem z rozchodnikami pokazują rozplenice w linii drzew to mój drugi płot. Mniejsze rozplenice lepiej sadzić przed drzewem około 0.5 metra .
No to czas zacząć... 17:37, 12 wrz 2017

Do góry
Nie nie, ta koncepcja juz poszła do kosza, bo tez mi po czasie nie pasowalo...
Postanowilam postawic na pierwsza koncepcje,gdzie sa śliwy na całej długości- w skarpetach rozplenice i miskanty Morninf ligt po bokach. Przed ML hortensje Limeligt i dalej niższe piętro -rozchodnika troche, funkie i trawy niskie, donica itd
Jesteśmy na etapie sadzenia szmaragdow i sliw tylko własnie nie wiem w jakiej odleglosci to sadzic zeby rozplenica łądnie obejmowala sliwe, a jednoczesnie zeby roslinki sobie czasem nie przeszkadzaly rosnąc...
Ogród i co dalej 10:00, 12 wrz 2017

Do góry
Id ładnie by rozświetliła to miejsce i szybko ją widać bo rozplenice póżno staruja i nie wiem czy bedą się ładnie "odbijac" na tym murze DO ID coś jeszcze zapewne alebo inna trawka szybsza niż rozplenica.
Słoneczny Ogród 23:06, 11 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
To jest gailardia i tutaj u mnie to jedna roślina w takiej okazałości. Ale muszę ją przenieść, bo teraz jest na przejściu.

Nie wiem jak nazywają się te kwiaty takie różowe. Mam je pierwszy raz.

Rozplenica z nasion mała ale kwitnie.

Te różowe kwiaty to, jak sądzę, sadziec .
Moja odmiana osiągnęła blisko 2 metry w tym roku.
Mirkowy ogród (początki) 13:13, 11 wrz 2017

Do góry
Hehe bobki to werbena Trawka to rozplenica Black.Iwonka ja też miałam problem czy matrona czy nie.Kasya oceniła że wyglada jak Matrona.
Zobacz moja jest taka(o ile to ona)Zakwita jako pierwszy z rozchodników u mnie.
Tu przed rozkwitem kwiatów.

Sezon 2017 u Hanusi 07:03, 11 wrz 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Bogusiu, wbrew pozorom, późne wysadzenie rozsady, nie odbiło się na plonach. Miałam pomidorków dużo, i jeszcze jest cała skrzynka do przywiezienia. Kilka zielonych i koktajlowe jeszcze dochodzą do koloru. Tak że do października mam pełną michę pomidorów!

Przecierów już więcej nie robię, wystarczy tego co jest - całą półka w piwnicy.
Z warzyw, jeszcze tylko buraczki. Dyń nie robię. Owocki - może kilka jabłek, borówka też w nadmiarze. Jeszcze czekam na żurawinę, co pod borówką rośnie i koloru nabiera.

Winogrona zjadam na bieżąco ja i kosy. Na wino nie nastawiam, bo nie mam tyle, by to warte zachodu było. Ot i wszystko!
Kwitnie cleome, galtonia, liliowiec d'oro,wrzosy i rozplenica.

Haniu ten biały kwiatek nie wiem jak się nazywa,czy ty go wykopujesz na zimę?
Mam jedną cebulkę,a miałam 10
Ogród z wilkiem zamkn. 20:59, 10 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z tymi tulipankami...nie wiem ile tam miejsca przed różami masz, bo zdjęcie nie zawsze oddaje...ale chyba też bym za różami sadziła. Teraz sadzisz? Nie czekasz na październik? Pamiętaj, że jeżeli będzie ciepły listopad, to w grudniu Ci tulipany wykiełkują, nie spiesz się...

Na nowej będą cisy przy bramie. Chyba przesadzę też tutaj 5 kulek buksikowych, bo mi się gniotą gdzie indziej. Będzie rozplenica Moudry, chyba hortki i rozchodniki...nie wiem jeszcze do końca, chciejstw dużo, rabatka mała

Dzięki za rady , tulipany czekają na październik dobrze ,że dopiero 5 wkopałam
Teraz jeszcze będziesz tą rabatę robić ? Czy na następny sezon ?
Ogród i co dalej 19:06, 10 wrz 2017

Do góry
Monka napisał(a)

i teraz pytanie proszę o pomoc czym to podsadzić , chciałabym , aby wyglądało ładnie przez cały rok ale....
tak sobie wymyśliłam
1. rozplenica hameln
2. kiścień japoński
3. trzmielina oskrzydlona
4. WASZE TYPY

Ciemierniki. Albo runianka. Wyszło bosko Monia
Ogród i co dalej 18:54, 10 wrz 2017

Do góry
Ania Anbu czyli zaczyna być przewaga na hakone

Paweł czyli co rozplenica jednak by się nadwała ? coś mi się do niej serce rwie , ale zaczynają stawiać na hakone

Ania ale mi podpowiedziałaś , chciałbym coś takie zaskakującego i liczyłam na Ciebie
Sezon 2017 u Hanusi 18:38, 10 wrz 2017

Do góry
Bogusiu, wbrew pozorom, późne wysadzenie rozsady, nie odbiło się na plonach. Miałam pomidorków dużo, i jeszcze jest cała skrzynka do przywiezienia. Kilka zielonych i koktajlowe jeszcze dochodzą do koloru. Tak że do października mam pełną michę pomidorów!

Przecierów już więcej nie robię, wystarczy tego co jest - całą półka w piwnicy.
Z warzyw, jeszcze tylko buraczki. Dyń nie robię. Owocki - może kilka jabłek, borówka też w nadmiarze. Jeszcze czekam na żurawinę, co pod borówką rośnie i koloru nabiera.

Winogrona zjadam na bieżąco ja i kosy. Na wino nie nastawiam, bo nie mam tyle, by to warte zachodu było. Ot i wszystko!
Kwitnie cleome, galtonia, liliowiec d'oro,wrzosy i rozplenica.

Ogród i co dalej 14:11, 10 wrz 2017

Do góry
Rozplenica zauważyłem że jak ma mało słońca to nie chcę kwitnąć tak jest u mnie ale same źdźbła też wyglądają ok nadają takiej zwiewności
Ogród i co dalej 13:59, 10 wrz 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Rozplenica odpada podobnie jak trzmielina bo są to zbyt duże rośliny i zasłonią te fajne pnie które są w tej roślinie ozdobne Jak wygląda w tym miejscu sprawa z tymi rynnami? nie jest tam ziemia wymywana podczas ostrej ulewy??
Wymienię rośliny które bym tam widział, oczywiście to tylko propozycje
Pieris japoński
Kiścień
Konwalnik
Runianka
Ostrokrzew Golden Gem
Turzyce zimozielone
Hakonechloa
Ciemierniki

Myślałem też o takim czymś na ostatniej fotce w ogrodzie z lustrem strona 52.

Paweł a ja myślałam, że rozplenica fajnie będzie falować pod tym krzewem , oczywiście jak jest ostra ulewa to wymywa korę, hakoe już tu padło i mi się ten pomysł podoba, kiścień też wymieniałam, a ostrokrzewie słyszałam ,że bardzo wolno rośnie, a turzyce zimozielone to fajny pomysł
Ogród i co dalej 13:48, 10 wrz 2017

Do góry
Rozplenica odpada podobnie jak trzmielina bo są to zbyt duże rośliny i zasłonią te fajne pnie które są w tej roślinie ozdobne Jak wygląda w tym miejscu sprawa z tymi rynnami? nie jest tam ziemia wymywana podczas ostrej ulewy??
Wymienię rośliny które bym tam widział, oczywiście to tylko propozycje
Pieris japoński
Kiścień
Konwalnik
Runianka
Ostrokrzew Golden Gem
Turzyce zimozielone
Hakonechloa
Ciemierniki

Myślałem też o takim czymś na ostatniej fotce w ogrodzie z lustrem strona 52.
Ogród i co dalej 12:49, 10 wrz 2017

Do góry

i teraz pytanie proszę o pomoc czym to podsadzić , chciałabym , aby wyglądało ładnie przez cały rok ale....
tak sobie wymyśliłam
1. rozplenica hameln
2. kiścień japoński
3. trzmielina oskrzydlona
4. WASZE TYPY
Ogród z wilkiem zamkn. 09:07, 10 wrz 2017

Do góry
Z tymi tulipankami...nie wiem ile tam miejsca przed różami masz, bo zdjęcie nie zawsze oddaje...ale chyba też bym za różami sadziła. Teraz sadzisz? Nie czekasz na październik? Pamiętaj, że jeżeli będzie ciepły listopad, to w grudniu Ci tulipany wykiełkują, nie spiesz się...

Na nowej będą cisy przy bramie. Chyba przesadzę też tutaj 5 kulek buksikowych, bo mi się gniotą gdzie indziej. Będzie rozplenica Moudry, chyba hortki i rozchodniki...nie wiem jeszcze do końca, chciejstw dużo, rabatka mała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies