Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

Magleska 20:55, 01 paź 2017

Jeszcze dużo kwitnących u Ciebie .....śliczny kolor tego nowego nabytku i już ładne jesienne przebarwienia
Zana 21:16, 01 paź 2017

kerii napisał(a)
Mój nowy nabytek wiem, ze tak dość samotnie wygląda ale dokupię mu kompanów

Lubię to ujęcie z kwitnącą hortensją i rozplenicą. I wrzosy przy kamieniach fajnie wyglądają. A szpaler miśkowy mimo, że jeszcze skromny, to już ładnie rozświetla tuje.
Miło popatrzeć jak dużo masz kolorów w ogrodzie
kerii 19:55, 02 paź 2017

Zana napisał(a)

Lubię to ujęcie z kwitnącą hortensją i rozplenicą. I wrzosy przy kamieniach fajnie wyglądają. A szpaler miśkowy mimo, że jeszcze skromny, to już ładnie rozświetla tuje.
Miło popatrzeć jak dużo masz kolorów w ogrodzie

Anula kamienna dziękuje za uznanie

Rozplenica mi się bujła tak że przykryła rosnące pod nią wrzosy jak je sadziłam to trawka dość anemiczna była muszę zamienić miejscami wrzosy z wrzoścami, brak wyobraźni jak się trawa może rozrosnąć.
lojalna_ 19:58, 02 paź 2017

Zdjęcia obejrzałam z wielką przyjemnością. Roze masz piękne kolor i świeżość. Hortki z rozplenicą rewłącza. Piękna jesień
kerii 20:04, 02 paź 2017

Magleska napisał(a)
Jeszcze dużo kwitnących u Ciebie .....śliczny kolor tego nowego nabytku i już ładne jesienne przebarwienia

Nie miałam w planach kupowania wrzosów w tym sezonie bo brak koncepcji gdzie i jak je posadzić ale ten mnie zauroczył i kolorem i kształtem, taki inny od tych co mi po zimie się ostały. Na szybkiego mu miejscówkę robiłam i chyba nie źle tam wygląda. Teraz się zastanawiam czy nie przesunąć tych kamieni i nie dosadzić tam jeszcze ze dwa takie
kerii 20:14, 02 paź 2017

Dziewczyny kiedy się zbiera nasionka traw ??

Widziałam dzisiaj taką zajefajną trawkę na skwerku pod dworcem i gdyby nie łażący ludzie normalnie bym ją hmmm... zabrała do torebki ze sobą
No i teraz będę polować na jej nasionka, tylko nie wiem kiedy będą do ewentualnego zebrania.

Następnym razem zrobię jej fotkę to może ktoś rozpozna co za jedna.
anabuko1 10:44, 03 paź 2017

Nie znam się ba trawach i na zbieraniu nasionek.
Ale wydaje mi ,że chyba można już zbierać te nasionka z traw .jak mają bardziej dojrzałe już klosy.

A zdjatko zrób i pokaż co to za cudeńko
kerii 23:14, 05 paź 2017

Wczoraj w brew zapowiedziom meteorologów było całkiem przyjemnie słonko i ciepełko, za to dzisiaj od rana siąpiło a teraz wieje jak diabli. Taki koktajl pogodowy.

Korzystając z wczorajszego ciepełka rozpoczęłam akcję sadzenia cebulek. W sumie to wyskoczyłam tylko na chwilkę posadzić krokusy ale jak mnie wciągnęło to zakopałam 90 tulipanów, 40 czosnków i 50 krokusów i wszystko to na hortensjowej rabacie gdyby nie to, że się zaczynało się ściemniać to może bym jeszcze i szafirki posadziła no ale cóż jak to mówią przyjemności należy sobie dawkować więc szafirki czekają do następnego podejścia.

Może to i dobrze z tymi szafirkami bo zaczęłam się zastanawiać jak je posadzić kupowałam je z myślą, że posadzę jako obwódkę a teraz nie wiem czy nie lepiej było by też w linii prostej ale kępkami.

Jak myślicie?
kerii 23:22, 06 paź 2017

Po wczorajszym wietrze na szczęście strat żadnych nie mam oprócz jednej doniczki fuksji, która spadła i się połamała i mnóstwa liści i połamanych gałązek w całym ogrodzie ale to mały pikuś w porównaniu z innymi, których dotknął Ksawery.

A dzisiaj cały dzień zimno i pada. Więc ogród z góry z okna oglądałam i kilka fotek zrobiłam

kerii 23:28, 06 paź 2017

I trochę ornitologicznie

Taki kos mi buszował w hortensjach

Sikorka

I takie ptaszysko

Samotny wróbelek na drucie