Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez reguł 12:29, 22 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Hej

Nad ranem było -2C, teraz jest +2. Myślę, że nie specjalnych strat "w ludziach i sprzęcie" , ale to będzie wiadomo po wizji lokalnej.

Póki co, świeci słońce
Mam nadzieję, że ogrodowe magnolie przetrwały w równie dobrym stanie jak ta balkonowa

Ta Magnolka to wie jak trzymać człowieki w niepewności
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:27, 22 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niedługo zacznę rozwożenie donic z cebulowymi, na razie sobie stoją i czekają aż pokażą kolor

Jeszcze chwilka ,jeszcze momencik
Pszczelarnia 12:24, 22 mar 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten widok szklarni, to jak podróż w czasie. Czysta magia!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:23, 22 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam pociachany początek od bramy, łącznie z pieleniem drogi do pewnego momentu. Idę i robię wszystko po kolei, łącznie z zasypywaniem nor po nornicach, widzę straty, pougryzane karpy np. gipsówki różowej i tulipanów.

Cieszy bardzo taka wysprzątana na tip top rabata.
Życie w wiejskim ogrodzie 12:20, 22 mar 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)

O, Panie, uklękłam.
Czekałam,czekałam i się doczekałam. Wiedziałam, że mnie nie zawiedziesz i że szczęka opadnie. Jednakże, z powodu choroby, jakikolwiek gwałtowny ruch głową jest niewskazany, więc kolana poszły w ruch.
Nigdy nie pojmę, jak Ty to robisz, że masz tak wymuskane... Tłumaczenia nie pomogą, nie pojmę i już. U mnie nieobrobione i teraz, jak pogoda taka piękna, siedzę w domu. Jednakże powtarzam sobie, że mam czas, jak mantrę i to mi pomaga. Zresztą, biorąc pod uwagę, zaistniałą na świecie sytuację, może niedługo czeka mnie dłuższe rozstanie z pracą, to tego czasu trochę będzie.
Skrzynie bardzo przemyślane. Rozwiązanie z tymi kołkami/palikami na okrycia włókniną/siatką widziałam w GW. i żałowałam, że nie pomyśleliśmy o takim rozwiązaniu. A przydałoby się teraz...Coś czuję, że nastąpi jeszcze większy rozkwit ogrodów warzywnych, a samowystarczalność w tej kwestii będzie w cenie.

Czekam, aż pokażesz powiększający się ogród warzywny, z rabatami kwiatowymi. Wiesz przecież, ze to mój "konik". Proszę, podeślij namiary na dalie. Z chęcią się skuszę.

Moje tulipany w donicach malutkie, doczekam się kwitnienia w maju może. Chyba za późno je wystawiłam na zewnątrz, ale to mój pierwszy raz, więc się uczę.

Rozgadałam się, więc już milknę (siedzę sama w domu, to nie ma dzioba do kogo otworzyć )
Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie Współczuję choroby, wiem jak to jest bo zazwyczaj o tej porze roku zatoki mnie dopadają i pomimo idealnych warunków pogodowych za oknem i chęci człowiek musi siedzieć w domu. Zdrowie jednak ważniejsze a praca nie zając Obecnie przyszło ochłodzenie więc ogród tak dynamicznie się nie rozwija, można wiele spraw ogrodowych odłożyć na później.

W warzywniku zlikwidowałem poprzeczne alejki trawiaste przez co jest więcej miejsca pod nasadzenia i z urzędu będzie mniej koszenia pod kątami 90 * co mnie ogromnie cieszy.

Oprócz dużej ilości warzyw i wspomnianych owych dalii będzie również sporo kwiatów jednorocznych takich jak kosmosy, cynie, astry. Powstanie mała ,,farma,, kwiatowa która ma zasilić zapotrzebowanie na bukiety w domu i ogrodzie.

Nigdy nie wiadomo jaka będzie zima, swoje donice z tulipanami zawsze chowam bo się boję że zmarzną. W pojemnikach cebulowe bardzo szybko rosną, daj im trochę czasu .

Pozdrawiam gorąco i dużo zdrówka życzę

Zszywkowy ogród marzeń :) 12:17, 22 mar 2020

Do góry
Na końcu przedszkole miesiącznicy

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:16, 22 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)

I ta zieleń trawki po lewej. Ach!

Zszywkowy ogród marzeń :) 12:11, 22 mar 2020

Do góry
Melduje że na dzień wczorajszy z kłączy coś wyłazi
Serduszki i jedne piwonie, u reszty coś tam się tworzy pod ziemia na razie 2 doniczki „martwe” ale daje czas przecież dopiero połowa marca

Tak się zastanawiam czy to na pewno serduszka, bo te z zeszłego roku inaczej wyglądają przy startowaniu.. zobaczę co to wyrośnie, bo sadziłam do tych doniczek serduszki hmm ciekawe może zależy od odmiany?
Krokusowy zakątek 12:07, 22 mar 2020

Do góry
Porobiłam dzisiaj troszke świeżych zdjęć ogrodu jak maluch zasypiał w wózku:
Pierwszy żonkil:

Przedogródek

Lewa strona domu:

Standardowi ogrodowi prześladowcy depczący mi zawsze po piętach - niby całkiem dzikie kaczki, a przesiadują juz 3 czy czwarty rok w ogrodzie i żądają chleba - próbowaliśmy z różnymi kaczymi zdrowymi pokarmami - plują. Któregoś dnia karmiłam dziecko a te dopominały się o jedzenie kwacząc na tarasie i hak nie dostały bo byłam zajęta - to wlazły na środek salonu. Potem eis spłoszyły i było troszkę mniej wesoło - ja sama w tym momencie z 3 miesięcznym noworodkiem na rękach i fruwające po domu kaczki

A tak dla odmiany ciemierniki - kwitną juz kilka miesięcy

I na koniec cudem odratowany, posadzony z okazji narodzin córci ostrokrzew- w zeszłym roku strasznie zaatakowała go jakaś choroba grzybowa ale dał radę

Nasz przydomowy ogródek 12:05, 22 mar 2020

Do góry
Dzięki Haniu za wpis i pozdrowienia. Zwalony orzech pewnie trochę poleży, bo strach
koło niego działać w obecnym czasie. gadają że w powietrzu wirusa nie ma ale lepiej na zimne dmuchać. poniżej tegoroczne krokuski.

Życie w wiejskim ogrodzie 12:03, 22 mar 2020

Do góry
asica napisał(a)
Dawno się nie odzywałam, chociaż zaglądałam . Podsumowanie sezonu - rewelacja. Wiosna chyba najpiękniejsza jest w Twoim ogrodzie.

Uwielbiam każdą porę roku ale wiosna zawsze jest wyjątkowa, po zimie czekamy na pierwsze kolory, cieplejsze dni i śpiew ptaków.

Moje wczorajsze zakupy z myślą o doniczkach.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:59, 22 mar 2020

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 11:59, 22 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
- Sylwia połowa marca .

Spodobał mi się ten słupek wystający ze skrzyni - dobry patent na włókninę.
Nigdy nie wiem co lepsze czy tak wysoko czy położona bezpośrednio na wysianym czymś.

Prace w warzywniku stanęły, załamanie pogody, zdrowie ważniejsze. Nawet nie ustawiłem skrzyń bo wczoraj zaczęło padać więc wybrałem się na zakupy do moich szkółek w okolicy. Pomimo brzydkiej pogody i panującej sytuacji ludzi pełno, towaru jeszcze więcej, dokupiłem brakujące nasiona.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:58, 22 mar 2020

Do góry
Hazbend w akcji

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:58, 22 mar 2020

Do góry
I dla zainteresowanych jak ma się ściana w ramie. Wymieniam tylko co kilka miesięcy bromelie czy guzmanie jak przekwitną.

Życie w wiejskim ogrodzie 11:54, 22 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już się wystraszyłam, że te kwitnące tulipany to ten rok u Ciebie, a to wspominkowe
Piękne dalie masz
Podoba mi się to zestawienie krokusów z czosnkami

W donicach tulipany będą kwitły dopiero w kwietniu, myślę że na święta będzie kolorowo

W ubiegłym roku wybierałem dalie głównie pomponowe, w tym postawiłem na talerzowe. Robiąc zamówienie kierowałem się również kolorystyką, będzie dużo pasteli.

Czosnki ogromne już na rabatach, nawet niskie temperatury im nie przeszkadzają tak jak ciemiernikom.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:52, 22 mar 2020

Do góry

Między brzozami 11:52, 22 mar 2020

Do góry
No zima chyba też się dopiero obudziła brrr..

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:48, 22 mar 2020

Do góry

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:47, 22 mar 2020

Do góry
beata_m napisał(a)

Asiu może nie z tarasu ... poniżej lepsze zdjęcie - grab wielopniowy tzn. kilka sadzonek graba wsadzone w jeden dołek

Podoba mi się!
Grab wielopniowy powiadasz? A to jest jakaś odmiana, że taki brązowy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies