Sylwik69 chciałabym przewinąć ten ogród jeszcze o kilka lat do przodu - cały czas brakuje mi wysokich cisów czy bukszpanów kolumnowych i takich dojrzałych roślin. Pomijam tujki, które przez brak podlewania baaaardzo wolno rosną a mieszkamy przy terenie rekreacyjnym więc ludzi trochę się przewija i jednak trochę prywatności by się przydało

w tym roku zakładamy linię kroplującą przy tujach by w końcu troszkę szybciej urosły.
Co do zarazy ziemniaczanej - to mam nadzieję, że szklarenka jakoś się uchroni chociaż trochę. W tym roku ziemia jest świeżutka z paczek więc pomidory będą w ziemi ale w przyszłych prawdopodobnie będę sadzić bezpośrednio w workach z nową ziemią.
A co do ogrodu - to w warzywniku juz wyszedł czosnek niedźwiedzi, na jesień było z niego sporo nasion i niektóre wykiełkowały. Mam nadzieje ze bedzie go tyle ze nie będę musiała tak oszczędzać
Warzywnik czeka na cieplejsze dni ale marchew, czosnki i cebule juz zasiane. Z zeszłego roku została pietruszka, szczypior, czosnek niedźwiedzi i pol donicy poziomek
Ciąg dalszy kaczek