Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogrodowy song 16:19, 04 maj 2015

Do góry
Ewa, czytasz wątek Any ?
Przyszłam pomachać
Chyba czytasz, skoro ciebie nie ma u Ciebie
Widziałam, że o dołowaniu róż piennych doczytałaś
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:17, 04 maj 2015

Do góry
Uff, nadrobiłam. 3 dni, a tyle czytania. Myślałam, ze nie zdążę.
A przecież miałaś przerwy, bo jeszcze w ogrodzie tyle zdziałałaś. Pięknie bez tej trawy w narożniku z nowymi trawami
Rabatki poczyszczone. Ewa, czy ty w minimalizm z kolorami poszłaś? Znalazłam u ciebie tylko niebieskie szafirki, białą magnolię i białe tulipany.
Kilka flanców stipy posadziłam dwa tygodnie temu na rabacie, bo nie wytrzymałam i muszę powiedzieć, że dobrze sobie tam radzi.
Na resztę jednak dalej chucham, bo ta posadzona to eksperyment. gdyby jednak padła, muszę mieć zapas

Ogródek Iwony 15:51, 04 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gracilimus jest piękny.
W pierwszym roku wyglądało to tak:

warto czekać..też mam,ale jeszcze drobnica

ile mają lat??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:48, 04 maj 2015

Do góry
O hortensjach poczytałam i się zgadzam ze sposobem cięcia przemarzniętych pozostałości. Zbyt wczesne cięcie powoduje, że w hortensje wchodzi mróz i przemarzają dalej.
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:29, 04 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Iwonko, ale chyba wiesz, że nie powinno się obcinać liści żonkili i narcyzów (cebulowych) od razu po przekwitnięciu.

Właśnie nie wiedziałam.
Tylko trochę obcięłam, ale jednak. Mam nadzieję, ze im nie zaszkodziłam aż tak ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 04 maj 2015

Do góry
Fajny awatarek, córcia podobna do mamusi , a ogród, jak pisałam tryska energią. Pozdrawiam
Ogródek Iwony 14:42, 04 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Iwonko, musisz głośno i wyraznie mówić, że ten łysy płot Cię denerwuje i w ogóle, ale to w ogóle patrzeć na niego nie możesz...
A, i dokładnie powiedz, co być w tym miejscu widziała... Coby niespodzianek nie było

Wezmę sobie tę radę do serca
Ogródek Iwony 14:37, 04 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Właśnie się rozglądam za czymś wysokim z traw - u mnie słabiutki wybór w trawach - Gracilimusa widziałam w pobliskiej szkółce i - wysoki był w pierwszym roku?

Gracilimus jest piękny.
W pierwszym roku wyglądało to tak:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/83/836275/original.JPG
Potrafi być taki:
http://podloze.pl/photos/wysoka-trawa-175cm-miskant-gracillimus-doniczka-2189005562_580x0.jpg
Z tego, co czytam na forum, co trzy lata trzeba wykopać i podzielić karpę. W czwartym roku samej byłoby już ciężko. Ale jeszcze nie mam doświadczenia. To są opinie dziewczyn z forum
Ogród na glinie 14:07, 04 maj 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Gosia piękna instalacja! Co tam warzywa, zostaw tak, jak jest i masz ultranowoczeną rzeźbę ogrodową

Hi, hi.
Muszę przyznać, ze bardzo solidnie wykonane twoje skrzynie. Mucha nie siada
Postarał się pan stolarz
Ogródek Iwony 14:02, 04 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Przy berberysach mam Gracilimusa, sadziłam jesienią.
Wtedy cudnie wyglądały jego wachlujące na wietrze kłącza I zasłaniały troszkę widok od tarasu

Właśnie się rozglądam za czymś wysokim z traw - u mnie słabiutki wybór w trawach - Gracilimusa widziałam w pobliskiej szkółce i - wysoki był w pierwszym roku?
Ogródek Iwony 14:02, 04 maj 2015

Do góry
Pisałam, ze ja wczoraj odpoczywałam, ale M wczoraj musiał wziąć szpadel w ręce, mimo niedzielnego wieczoru. Szwagierka postanowiła zostać matką chrzestną naszego starego żywopłotu z tuj i go przygarnąć. Tak więc M wczoraj wykopał resztę, a dziś rano siostrzeniec zabrał go do nowego ogrodu. A ja zostałam z gołym płotem i teraz czekam na sponsora.
I ciekawa jestem, czy się doczekam, ale przecież niedługo Dzień Matki I po drodze jakieś imieniny mam, choć ich nie obchodzę, ale okazja jest
Tylko ciekawa jestem, czy mam domyślne dzieci
Ogródek Iwony 13:56, 04 maj 2015

Do góry
Asiu, Beatko, tą tawułę kupiłam kilka lat temu właśnie dla tych śnieżnych kwiatów. Uwielbiam ją w potrze kwitnienia. Dwa razy zmieniałam jej miejscówkę, teraz już chyba wylądowała w miejscu, gdzie nikomu nie będzie przeszkadzać i zasłoni w nogach łysego od dołu cyprysa. Wcześniej myślałam, ze to jakaś tuja, a dopiero po dyskusjach na temat cyprysów doszłam do wniosku, że to cyprys Tawułę po kwitnięciu w tym roku chyba mocno przytnę.

Przy berberysach mam Gracilimusa, sadziłam jesienią.
Wtedy cudnie wyglądały jego wachlujące na wietrze kłącza I zasłaniały troszkę widok od tarasu

edit: słoneczka zazdroszczę, u nas deszczyk
Oby tylko w czwartek i piątek nie padało na północy, jadę na wycieczkę na Hel i do Władysławowa
Ogródek Iwony 13:09, 04 maj 2015

Do góry
Kwitnie tawuła. Nie wiem, jak się nazywa.
Asi ogródek pod świerkami 13:05, 04 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Napracowałaś się. Zaczyna wszystko ładnie wyglądać.

Dziękuję Iwonko za pochwałę. Narazie wszystko takie mikro jest. Rozplenicy nawet nie widać takie maleństwo ale wiem, że z czasem będzie wyglądać lepiej. Jutro porobię fotki rabaty pod świerkiem i wrzucę. No i wzięłąm się za przerabianie rabaty przed frontem gdzie rósł jałowiec płożący - już go tu nie ma
Ogródek Iwony 13:02, 04 maj 2015

Do góry
Moje berberysy kolumnowe dostały w nogi żwirek. Na razie mają kolor ciemno bordowy. Jesienią były cudownie ogniste.
Asi ogródek pod świerkami 12:55, 04 maj 2015

Do góry
Napracowałaś się. Zaczyna wszystko ładnie wyglądać.
Co siałaś w warzywniaku? Mój M stwierdził, że mam sobie w tym roku podarować. Nie mam miejsca chwilowo
Ogródek Iwony 12:49, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh ile tych tulipanów tu jest! Pięknie Mimo, że niektóre miejsca czekają na docelowe rośliny to widać, że ogarniasz wszystko - to mi się podoba

Sebku, ogród nie jest wielki. Ale i tak nie ogarniam wszystkiego. Część z drzewami zostawiam na drugi rok. Gdzieś panowie muszą złożyć drzewo na dach i inne materiały. M trochę posprzątał teren, bo na trawie leżał drut zbrojeniowy w tamtej części, trawa nie mogła być koszona. Zresztą nie ma tam jeszcze prawdziwego trawnika. Inaczej bym nie pozwoliła
Cały czas marzy mi się kostka na podjeździe, wtedy dopiero będę zagospodarowywać ostatni kawałek ogrodu. Po wytyczeniu linii podjazdu.
Ogródek Iwony 12:44, 04 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tulipanowa wiosna pięknie wygląda, miałam w ubiegłym roku takie jak Twoje pomarańczowo- fioletowe. W tym roku nie mam ani jednego, chyba za mało nawozu dostały po kwitnieniu i ogłosiły bunt, więc swoje dobrze dokarm, żeby cieszyły też za rok.

Może coś pożarło je? Czy liście tylko mają? Część tulipanów strajkuje i w następnym roku już tak nie kwitnie. Szkoda. Może podleję florowitem?
Ogródek Iwony 12:39, 04 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Piękne masz te tulipany! Te pomarańczowe aż świecą

Kasia, z tymi tulipanami jestem w kropce. Podobają mi się zarówno te bladoróżowe, jak i pomarańczowe. I nie wiem, co jest mi bliższe
Chyba dokupię jesienią do nich bordowe i z przodu w przed-ogródku będą różowo - bordowe. Na tyłach na ognistej pomarańczowo - bordowe zestawienie
Ogródek Iwony 12:35, 04 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Witaj Iwonko- piękna wiosna u Ciebie. Mnie troszkę nie było ale nie próżnowałam. Rabaty prawie wykończone

Asiu, witaj po perzerwie. Idę zobaczyć do ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies