Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)
18:18, 15 paź 2012
śliczna barierka i sofa z obudową- ja strasznieee lubię na biało, jak jest tak czysto i mlecznie.
Kloniki świetne!
Kloniki świetne!
Tak wygląda ta rabata od ulicy, jako tło rosną tam tuje, których nie mogę ruszyc, bo chyba by mnie z domu wyrzucili (mam jeszcze rodzinę na parterze), kłótliwą niestety.
![]()
Te dziury pomiędzy iglakami powstały z powodu wypadnięcia cyprysów, nie za bardzo im chyba spasowało to miejsce.
Początkowo rosły tuje i cyprysy na zmianę w tym miejscu.
No, to teraz już nie wiem jakie odległosci dac pomiędzy tymi cisami (na rabacie od siatki)..
Magnolio, dziękuję Ci za pomoc :*.
a tak cudownie przebarwia się magnolia parasolowata; jak już będzie wielka, to dopiero widok będzie! zwłaszcza na tle zielonych sosen
![]()
co do gęstości sadzenia cisów- zależy czym maja być. Jeśli żywopłotem to tak jak posadziłaś to nawet za rzadko. Ale jeśli grupkami smukłych krzewów- to nawet rzadziej powinny być. Ponieważ maja tam być jałowce to chyba cisy nie jako żywopłot, tak?
A za zakrętem nie sadzisz cisów? Myślałam że i tam będą. Jakoś mi uciekło że tam są tuje i coś jeszcze. Nie ma szans na ujednolicenie cisami tam?
Niektóre dziewczyny odradzają Ci jukki na tej rabacie. Ja tez bym wybrała wersję bez nich. Ale jeśli je lubisz i chcesz je tam, to zostaw.
.zostaw go i dosadź 2 jako powtórzenie. 3 razem że sobą, albo 2 i trzeci za jakiś czas.
Tylko pamiętaj- berberysy te wąskie, żeby nie rozłaziły się, nie rozkładały
Berberysy naprawdę ładne, grubaśne w tym roku kupowałam po dwadzieścia kilka zł. Małe - Maria dzisiaj po 10 zł- takie byłyby za małe, ale tamte już spokojnie. Cisy jednak droższe by były, przynajmniej u mnie. A tez wolno rosną.
Wybierz Aniu gatunek który bardziej lubisz, byle jeden. Wg mnie berberysy też pasują do jałowców.
a masz jakies jego zdjęcie bliżej? jeśli chce Ci się poszukać
po prawej, za latarenką, koło tui