Właśnie od miesiąca czekałam aż się zrobią same ,a one nic ... i na ostatnia chwilę wyszło ...nie wiem czy teraz po tym przemrożeniu kwiatów dalii wszystkie do właściwych poprzyczepiam ,bo niektóre dalie podobne do siebie były.
Ta mikoryza jak widzisz na opakowaniu nadaje się do warzyw niby uniwersalna.
Jest mikoryza specjalna do iglaków i ta bym poleciła.
Teraz dużo iglaków już jest z mikoryza po czym poznać jak wyciągasz z doniczki korzeń bulwa wygląda jak by wata obwinieta to grzybnia mikoryzy może się z tym spotkałaś.
Szkółkarze sądząc sadzonki zanurzają korzenie w preparacie mikoryzy lepiej i szybko rosną.
Mam obydwa klony. Więc Red sansed trzeba w pierwszym roku po posadzeniu sporo podlewać i pilnować aby nie przeschly. Jedno spore drzewo przez suszę straciłam Syn nie podlał jak nas nie było. Przytnij wszystkie gałązki aby sie rozkrzewił góra.
Brendywine u mnie ok 1,2 ale ładnie się przebarwiaja. Latem liście mają czerwone ogonki.
A gdzie kupowalas,.
Jeszcze wracam i wpisuje że moje rosną cały dzień w słońcu przy takich upałach nie wiem czy to dobrze dla nich pisze o klonach Red.... Mimo podlewania miały oklapnięte liście.
Zobaczę jak w przyszłym będzie.
Dęby pillar u mnie już zmieniają kolor ale nie tak jak w zeszłym roku były już bordowo-czerwone.
Chęć obsadzenia zachodniej strony wynika z widoku, tj garażu sąsiada. Dlatego brzozy rosłyby max na taką wysokość. Zaraz za garażem a od tarasu mamy super widok na zachodzące słońce tuż nad horyzontem, więc tam już o wiele niższe by coś rosło.
widziałem brzozy u innego tak właśnie na 4m przycinane i od dołu tez nie mają tylko gołych pni. świetnie są zagęszczone, dlatego taki pomysł.