Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 18:33, 06 lis 2019

Do góry
Pestka cudne zdjęcie To Pascal?

Przydałyby się takie śniegi zimą

Sezon 2017 u Hanusi 17:46, 06 lis 2019

Do góry
Irenko, przestałam się spinać. W końcu wchodzę w wiek podeszły. A skoro już tu podeszłam, to niech ludkowie z mojej rodziny podchodzą do mnie z należytą atencją.

Mnie już teraz wszystko wolno.

Życie już nie jest zakrytą kartą,
smucić się nie warto, płakać nie warto.
Wszystkie choroby oddać precz czartom.
Uśmiechać się warto nad rzeką Wartą.
Przyjmować gości z pełniutką kwartą,
nie trzymać furtkę na głucho zawartą,
czasami wróżyć z Tarota kartą,
czytać romanse za kartą karta,
Głowę mieć stale na wiedzę otwartą.
A reszta? Mrzonki.... myśli nie warte.

Pozdrawiam w ten słotny czas

Podwórkowa rehabilitacja 17:35, 06 lis 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Rysko, co rośnie ze stipą? Floks czy aster? Jaki?

A może to nie stipa tylko Frosted ...
Majówka na Majówce 17:33, 06 lis 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Dla Ani1111
zrobiłam zbliżenie z tego co mam, gdzie jest posadzona kalina Kilimanjaro - na razie młodzież więc mało widać

Ps. mam nadzieję, że nie pomyliłam, bo wcześniej jest Watanabe - możliwe, że są posadzone odwrotnie

Monia ,
Na razie faktycznie nie do rozpoznania ,
Ale wiosną .... fiu , fiu będzie bajka
Ogród z wilkiem zamkn. 16:33, 06 lis 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa posadziłam w końcu cebulki -za wiele ich nie było ,więc efektu wow nie będzie i nawet jak je sadziłam ,to psoczyłam pod nosem ,że nie lubię ich sadzić ….
ale w końcu po ….wycięłam trochę straszących bylin i teraz jeszcze została mi walka z nową skarpą ….na razie wycinam na niej schody …...może w tym tygodniu uda mi się zamknąć ten sezon i zapadam w sen zimowy
listopadowy ogród

miejsce po skrzyniach uporządkowałam -nie wiem czy jest sens jeszcze siać trawę ?

tą skarpę jeszcze chciałabym w tym sezonie skończyć ….oczywiście bez nasadzeń

Madziu, nawet troszkę cebulek to kolory wiosną
Nowa skarpa będzie cudna, fajne te półki, możliwości bardzo dużo
Co do trawnika, moim zdaniem za późno na sianie trawy ale szkoda przygotowanego terenu, może spróbuj... Najwyżej jak nie wejdzie to wiosną jeszcze raz posiejesz. W sumie ostatnio ciepło...
Ah te cudne widoczki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:31, 06 lis 2019

Do góry
Agatko, a cóż Ty za kolczyska hodujesz ?
Co to za roślina ?

LeŚnicZaNka 16:29, 06 lis 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Jesienna Cubana

Cubany piękne! Bardzo ciekawy kolor i kształt kwiatu.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:28, 06 lis 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu chcem zobaczyc twoje pastelki zobaczymy jak sie roznią

Kasiu, to są moje Pastelle, widzisz jaki mają ścisk. Może jak krzaczki się rozrosną to dadzą radę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:24, 06 lis 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Śmiałam sie ża ogród mniejszy się zrobił po latach - zdecydowanie przytulniejszy i taki pełny
Zresztą ja też wkleje - 2015 u Ciebie

Niby tylko 4 lata

Patrząc teraz na te fotki to tak sobie myślę co ja w głowie miałam, że już organizowałam spotkania jak jeszcze nic nie było i te spore odległości pomiędzy roślinami gdzieś wyparowały, teraz na trocinówki nie ma już jak wejśćDzięki wielkie za te focie wspominkowe, moje uziemione w zepsutym laptopieteż mam kilka Waszych pstryczków ze spotkania, ale czasu miałam teraz zero bo kursuję z babcią po doktorach
Ogród z wilkiem zamkn. 15:59, 06 lis 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Beatko po lewej stronie od domu
domek ogrodowy już stoi na nowej części .paletowisko też na nowej ….tam jeszcze pełno pracy mnie czeka ,ale to po zimie teraz czas odpocząć

Fajny placyk z tym stołem
Ogród z wilkiem zamkn. 15:26, 06 lis 2019

Do góry
beata_m napisał(a)

szczera prawda do życzeń się dołączam

nawet tak sobie mówiłam do męża, że chyba dobrze że idzie zima trzeba trochu odpocząć

Madziu, a z której strony Ty masz ten dodatkowy kawałek pod kolejne szaleństwa ogrodowe? nie mogę skojarzyć

Beatko po lewej stronie od domu
domek ogrodowy już stoi na nowej części .paletowisko też na nowej ….tam jeszcze pełno pracy mnie czeka ,ale to po zimie teraz czas odpocząć

Ogród do odnowy 15:26, 06 lis 2019

Do góry
2013 początek grudnia. Potem już nie było śniegu tyle i tak długo
Ogród z wilkiem zamkn. 15:25, 06 lis 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
oj ja jeszcze mam sporo prac pomijajac ze mam dosc co 3 dzien sprzatania ogromnych ilosci lisci ktore leca z lasu no a tak to jeszcze czeka nas chodnik z kostki i obrzeza nowej rozanki tez z kostki wycinac bede przekwitke kwiatostany hortek i ogolne porzadki

Kasiu to jeszcze trochę robót macie w planie ….u mnie liście wywiewa sama nie wiem kiedy ...tak to jest jak na wygwizdowie się mieszka
u mnie taki bałaganik zostaje do przyszłego sezonu musi ziemia się uleżeć bo górą to świeży nasyp....lampa do przeniesienia ,dlatego kable są na wierzchu ...ale na wszystko przyjdzie czas ….mocy urzędowej nie nabrało

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Nie dziwię się, że masz chwilowy przesyt ogrodowy. Tyle roboty machnęłąś i to w piorunującym tempie!

Pora na odpoczynek

Gosiu masz rację ….w tym sezonie sporo zrobione ….czas na książki i zaległe seriale czas zacząć
w miejscu palet powstaje wgłębnik ,a w nim będzie ukryty basen -taki zwykły stelażowy ,ten co stał wcześniej na placyku i mnie wnerwiał swym widokiem

Do góry
effka napisał(a)
Madziu, mi tylko cebulki jeszcze zostały do wsadzenia, ostatnia tura
Trawy może też powiożę, żeby mi się nie rozwały po ogrodzie. Jeszcze korę na różankę wysypię i finito. Jeszcze trawnik do skoszenia.

Ewa posadziłam w końcu cebulki -za wiele ich nie było ,więc efektu wow nie będzie i nawet jak je sadziłam ,to psoczyłam pod nosem ,że nie lubię ich sadzić ….
ale w końcu po ….wycięłam trochę straszących bylin i teraz jeszcze została mi walka z nową skarpą ….na razie wycinam na niej schody …...może w tym tygodniu uda mi się zamknąć ten sezon i zapadam w sen zimowy
listopadowy ogród

miejsce po skrzyniach uporządkowałam -nie wiem czy jest sens jeszcze siać trawę ?

tą skarpę jeszcze chciałabym w tym sezonie skończyć ….oczywiście bez nasadzeń
LeŚnicZaNka 15:11, 06 lis 2019

Do góry

Pastella latem
LeŚnicZaNka 15:03, 06 lis 2019

Do góry

Jesienna Pastella
LeŚnicZaNka 15:02, 06 lis 2019

Do góry

Jesienna Piano
LeŚnicZaNka 15:01, 06 lis 2019

Do góry
Jesienna Cubana
LeŚnicZaNka 14:58, 06 lis 2019

Do góry
Bailando tak sie wybarwia na jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies