Zdjęcia są tak zrobione że tylko to mi przychodzi do głowy. Może zrób plan tej działki, żeby całość była w jednym kawałku
Bo albo proste linie albo pofalowane. A zrobiłam i tak i tak, ścieżka leci łukiem, więc może w całości będzie lepiej widać. Gdzie są okna, czyli dom wrysuj z oknami.
Rzut z góry.
Ja się nie mogę połapać jak się jedna część ma do drugiej
Zdjęcia są tak zrobione że tylko to mi przychodzi do głowy. Może zrób plan tej działki, żeby całość była w jednym kawałku
Bo albo proste linie albo pofalowane. A zrobiłam i tak i tak, ścieżka leci łukiem, więc może w całości będzie lepiej widać. Gdzie są okna, czyli dom wrysuj z oknami.
Rzut z góry.
Pogoda mnie zaskoczyła. Wczesnym rankiem było kiepsko, ale później wyszło słońce, wiatr zelżał, a słupek rtęci lekko podskoczył w górę.
Udało się jeszcze wyczyścić z suszu tuje na froncie i ogarnąć połowę rabaty z wysokimi iglakami.
Wiem jedno- zdecydowanie wolę ścinać miskanty niż jakiekolwiek turzyce. Z Ice Dance też się umordowałam.
Agatko, w domu wysiewać będę tylko pomidory, gdzieś między 10 a 15 marca.
Prace w warzywniku uzależnione są od pogody. Jeśli aura będzie sprzyjać, to w połowie marca można wysiewać marchew, rzodkiewkę, groszek, bób, koper, sadzić dymkę. Będę relacjonować na bieżąco.
Moje prywatne zasoby biżuterii są więcej niż mizerne. Nie przepadam. Tych ogrodowych ozdóbek też nie będzie multum. Może skuszę się jeszcze na jeżówki.
Choroby współczuję. Chora mama= armagedon. Wiem coś o tym. Nic dziwnego, że chcą Cię szybko postawić na nogi.
Na pocieszenie
Dziewczyny, prosze spójrzcie swoim fachowym okiem na moj ogrodek. Jak wytyczyc rabaty? Chcialabym na wiosne ruszyc z kopyta ale ni jak nie wiem jak zaplanwac przestrzen. Dziekuje po stokroć!
To prawda. Dzisiaj było już znacznie lepiej.
Skończyłam porządki na rabatach na zapłociu. Najdłużej mi zeszło przy ścinaniu turzyc i wyciąganiu jej odrostów.
Wczorajszy front robót.
Muszę jeszcze zredukować wielkość kęp turzycy.
A tu efekty dzisiejszej pracy. Już na gotowo.
Przejaśniało. Jest szansa, że będzie widać kwitnącą rzeczkę krokusów.
W kolejnych dniach pod nóż pójdzie garażowa. Koniecznie muszę zmniejszyć ilość turzyc. Bardzo się rozrosły i zagłuszyły inne rośliny.
W temacie warzywnika, to zrobiłam taki plan
Z ogórków jednak zrezygnuję...cukinia pójdzie na kompost.
Brałam jeszcze pod uwagę kkukurydzę zamiast słonecznika i podobno po niej może wspinać się ogórek, ale mam tak mało kwiatów pożytecznych dla wszelkich bzyków, że chyba słonecznik pozostanie.
Rzodkiewki i sałaty nie wpisywałam bo dla nich miejsce zawsze gdzieś się znajdzie.